Lemondott a japán gazdasági miniszter

Események

Akira Amari
Japanese Economic and Fiscal Policy Minister Akira Amari arrives at the prime minister's official residence to attend a cabinet meeting in Tokyo on January 26, 2016. Amari, Japan's top negotiator for a huge trans-Pacific trade deal was accused of corruption, piling pressure on Prime Minister Shinzo Abe ahead of parliamentary elections this year. Weekly magazine Shukan Bunshun on January 21 claimed Amari and his staff accepted a 102,000 USD "bribe" from a construction firm. AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI / AFP / KAZUHIRO NOGI
Vágólapra másolva!
Első fokon felmentették a vörösiszap-tragédia mind a 15 vádlottját. Korrupciós vádak után lemondott a japán gazdasági miniszter, Akira Amari. Megindult a tárgyalás Elefántcsontpart volt elnöke, Laurent Gbagbo ellen, akit emberiség elleni bűnökkel vádolnak. Még mindig elégedetlenek a tanárok, miskolci és budapesti iskolák írtak nyílt levelet a miniszterelnökhöz. A magyar származású Johanna Konta kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjében. Ez történt a világban és itthon éjszaka és csütörtök reggel.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül46 bejegyzés
07:42
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Boldog névnapot a Károlyoknak és a Karoláknak!

Mind a két név török eredetre vezethető vissza, a karul, azaz karvaly madárnévből származnak.

07:43
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Feloldották a szmogriadót Budapesten

Tarlós István főpolgármester elrendelte Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatának feloldását, miután szerdán a szálló por szintje már egy fővárosi mérőponton sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket.

Szmog Budapest felett a Gellért-hegyről fotózva Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
07:47
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Nem jön össze a terrortörvény

A Magyar Nemzet értesülései szerint az ellenzéki frakciók mellett a független képviselők egy része sem támogatja a kormány alaptörvény-módosító javaslatát terrorveszély idejére. Jelen állás szerint így nem lesz meg a kétharmados többség, amely szükséges a változtatások életbe léptetéséhez.

Forrás: Origo
07:48
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Nem ígéreteket várnak a tanárok

Személyesen tárgyalt az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán azokkal a miskolci tanárokkal, akiknek oktatási reformok ellen fellépő petíciója mára országos tiltakozó mozgalommá fejlődött. A miniszter több ígéretet tett, például azt is, hogy három évig nem lesz tanfelügyeleti ellenőrzés a minősített pedagógusok között, a tanárok mégis elégedetlenek, érdemi változtatást várnak – írja a Magyar Nemzet. 

07:49
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Megkezdődött az Eiffel-torony építése

129 évvel ezelőtt ezen a napon kezdték meg az Eiffel-torony építését. A különleges épület eredetileg csak az 1889. évi világkiállításra készült, a kiállítás után a tervek szerint lebontották volna. Gustave Eiffel elképzelései ellen azonban hevesen tiltakoztak a párizsiak, az építkezés kezdetén már többen bojkottálni akarták a csúnyának tartott vasszörny felállítását. Az építmény hihetetlen sebességgel épült: havonta 12 méterrel lett magasabb. Végül két év, két hónap és két nap alatt készült el.

Forrás: AFP
07:56
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Alig mozdult a forint éjszaka

Alig pár fillérrel mozdult el a forint a vezető devizákkal szemben csütörtök kora reggelre szerda este óta a bankközi piacon.

Röviddel fél hét előtt egy eurót 314,08 forinton jegyeztek a szerda kora esti 314,04 forint után.

A jen árfolyama 2,4287 forintról 2,4302 forintra, a svájci franké 283,75 forintról 283,68 forintra, a dolláré 289 forintról 288,81 forintra változott.

Az euró szerda este 1,0865 dollárt, csütörtök kora reggel 1,0881 dollárt ért.

08:04
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Svédország kitoloncolja a menekülteket

Svédország mintegy 80 ezer olyan menedékkérő kitoloncolását tervezi, akiknek a menedékjog iránti kérelmét tavaly elutasították - közölte szerda este Anders Ygeman svéd belügyminiszter.

Az elutasított menedékkérőket menetrend szerinti repülőjáratokon szállítják vissza hazájukba, a nagy számra való tekintettel azonban ezúttal charterjáratokat bérelnek erre a célra. Hozzátette, hogy várhatóan így is évekig tart majd, amíg mindenkit kitoloncolnak.

Anders Ygeman Forrás: AFP/Henrik Montgomery
08:12
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Kaptunk hideget, meleget

A január 28-i napon 1954-ben, Putnokon volt a leghidegebb, -29 fokot mértek, míg a legmelegebb Rábagyarmaton volt, ott 2002-ben 18,9 fokig csúszott a hőmérő. Ma nem dől meg a melegrekord, maximum 15 Celsius-fok lehet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalán.

08:20
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Lassul a forgalom a Gubacsi hídnál

A Gubacsi híd csepeli oldalán a fél útpályát lezárták útjavítás miatt. Torlódásra készüljenek Csepel irányából a hídhoz vezető utakon, az érintett BKK-autóbuszok (a 35-ös, a 36-os, a 148-as, a 151-es) megnövekedett menetidővel közlekednek.

08:26
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Feloszlathatja magát a roma önkormányzat

Heteken belül feloszlathatja magát az Országos Roma Önkormányzat – legalábbis valószínűleg ezt fogja kezdeményezni Hegedüs István elnök, miután újabb hangfelvételt mutatott be azt bizonyítva, hogy Farkas Flórián miniszterelnöki biztos a háttérből bomlasztja a szervezetet – írja a Magyar Nemzet.

08:29
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Több kilométeres torlódás az M3-ason

Az M3-as autópályán történt baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki. A 20. kilométernél hat személyautó ütközött össze, aki teheti, az M31-es autópálya felé kerüljön.

08:39
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Ömlik a pénz a Facebookhoz

Nagyot vert az elemzői becslésekre a Facebook tegnap az amerikai tőzsdezárás után közzétett gyorsjelentésében közölt számokkal. Az egy részvényre jutó nyereség 79 cent lett, szemben a 68 centes várakozásokkal. A negyedévi árbevétel 52 százalékkal, 5,84 milliárd dollárra, a hirdetési bevétel 56 százalékkal, 5,64 milliárd dollárra ugrott a tavalyi utolsó negyedévben.

Forrás: RIA Novosti/Natalia Seliverstova
08:46
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Meghiúsítottak egy ISIS-támadást Irakban

Az iraki biztonsági erők meghiúsítottak egy támadást Anbár kormányzóság nyugati részén, egy fontos légi bázis melletti lakossági területen, al-Baghdadiban – olvasható a CNN weboldalán. Az összecsapásban az Iszlám Állam fegyveresei meghaltak, arról azonban egyelőre nem érkezett információ, hogy a biztonsági erők oldaláról mennyi a veszteség. Annyi biztos, hogy a város rendőrfőnöke is az áldozatok között van. 

08:52
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Balog Zoltán is meglepődött az oktatási rendszeren

Konkrét, az oktatási rendszer hibáira rámutató ügyeket is megvizsgált Balog Zoltán humánerőforrás miniszter, erről a TV2 Mokka című műsorában beszélt. A miniszter azt mondta, maga is rácsodálkozott a hibákra, ide sorolta a pedagógusok minősítési eljárását, amelyen javítanak. A miniszter a miskolci pedagógusfórum eredményeiről számolt be, ezek köz sorolta, hogy a jobb párbeszéd érdekében a jövőben regionális oktatási fórumokat szerveznek. Ezeken a pedagógusok és iskolaigazgatók a Klik munkatársaival, valamint az oktatási tárca államtitkáraival, helyettes államtitkáraival egyeztethetnek. A miniszter az iskolák felszereltségével kapcsolatban azt mondta, az intézmények 70 ezer informatikai eszközt kapnak. Ami az iskolák további hiányzó eszközeit illeti, arról azt mondta, az ő idejében is nekik kellett bevinni a vécépapírt és gyümölcsöt is az iskolába, igaz, hogy az negyven évvel ezelőtt volt.

08:54
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Johanna Konta kiesett

A német Angelique Kerber állította meg a magyar származású Johanna Kontát az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének elődöntőjében. A német teniszező 7:5, 6:2-re verte a brit színekben induló játékost. Kerber döntőbeli ellenfele a címvédő Serena Williams lesz, aki két szettben (6:0, 6:4) megverte a negyedik kiemelt lengyel Agnieszka Radwanskát.

Johanna Konta Forrás: AFP/Greg Wood
08:57
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Vegyes ázsiai tőzsdezárás szerény forgalommal

Az átlagoshoz képest kifejezetten szerény forgalom mellett vegyesen mozogtak a vezető ázsiai börzék indexei csütörtökön.

A visszafogottságot az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed okozta, amely szerdán ugyan aggodalmát fejezte ki a globális gazdaságnövekedés lassulása miatt, nyitva hagyta az újabb kamatemelés lehetőségét.

Tokióban a Nikkei-225 index 0,71 százalék eséssel 17 041,45 ponton zárt. A tőzsde részvényeinek szélesebb körét felölelő Topix index 0,61 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

A már szintén bezárt tőzsdék közül az ausztrál 0,60 százalékkal erősödött, a szöuli 0,48 százalékkal emelkedett, a tajvani börze irányadó indexe pedig 0,70 százalék pluszban fejezte be a napot.

A tokiói zárás után a térségben még nyitva tartó hongkongi tőzsde és az indiai börze irányadó mutatói egyaránt 0,1 százalék mínuszban álltak.

Reggel 7 órakor a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 45 cent csökkenéssel 31,86 dolláron állt. Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajtát 33,55 dolláron jegyezték, 38 cent csökkenéssel.

09:14
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Elsőfokú ítélet születik vörösiszapügyben

Elsőfokú ítélet születik ma a Veszprémi Törvényszéken zajló tárgyalásokkal kapcsolatban, amelyek a vörösiszap-katasztrófa felelőseit keresik. A Mal Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörösiszap három falut öntött el. Az ügyben halált okozó gondatlan közveszélyokozás vétsége és más bűncselekmények miatt emeltek vádat 15 ember ellen – írja a Magyar Nemzet.

Emberek a megmaradt értékeiket mentik, miután a hatóságok megnyitották Kolontár azon részét, amelyet két nappal korábban a vörösiszap-áradás elzárt, elöntve több tucat házat. A Mal Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én mintegy egymillió köbméternyi mérgező, maró hatású vörösiszap ömlött ki gátszakadás miatt. A katasztrófahelyzet három települést - Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely – érint, közel 40 négyzetkilométeres terület lakossága és élővilága van veszélyben. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
09:14
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Csökkenéssel nyithatnak a nyugat-európai piacok

Csökkenéssel kezdhetik a napot a fontosabb nyugat-európai tőzsdeindexek csütörtökön, az előző napi erősödés után. 

Napközben nem lesz európai makrogazdasági adat, ami segítene eligazodni a befektetőknek, ugyanakkor több negyedéves vállalati eredményt hoznak nyilvánosságra. A befektetőket elbizonytalaníthatja, hogy a Fed szerdán, amikor bejelentette az irányadó kamat szinten tartását, aggodalmát fejezte ki a globális gazdaság alakulása kapcsán.  

Elemzők szerint a londoni FTSE-100 0,6-0,7 százalék, a frankfurti DAX-30 index 0,7-0,9 százalék, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,7-0,8 százalék mínuszban kezdheti a csütörtöki kereskedést. 

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 1,33 százalékkal, Frankfurtban a DAX-30 0,59 százalékkal, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 0,54 százalékkal gyengült.

Reggel nyolc órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 47 cent csökkenéssel 33,47 dolláron állt.

09:19
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Szelfit lőtt magáról a Curiosity

A Bagnold-dűnemezőt vizsgáló Mars-járó önarcképet küldött vissza magáról a Földre. A Curiosity missziójának fontos szakaszához érkezett, ez az első eset ugyanis, hogy a saját bolygónkon kívüli homokdűnéket tudunk vizsgálni. A rover 57 képet küldött magáról, a NASA kutatói ebből állították össze ezt az interaktív 360 fokos fotót.

09:27
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Hárommillió euró egy kézisért?

Izlandi és német lapértesülések szerint a THW Kiel férfi kézilabdacsapata szeretné visszavásárolni Áron Palmarssont, a Veszprém izlandi irányító-átlövőjét. A hírek szerint a németek hárommillió eurót is fizetnének érte, ennyit kézilabdázóért még sohasem fizettek ki. A részletekről itt olvashat.

09:31
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Egybefüggő kocsisor a rakpartokon

Egybefüggő a kocsisor a pesti alsó rakparton a Margit hídtól déli irányban, a budai alsó rakparton a Margit híd és a Petőfi híd között mindkét irányban.

09:38
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Azerbajdzsán pénzügyi segélyt kér

Azerbajdzsán pénzügyi segítséget kér az IMF-től és a Világbanktól - a Reuters értesülései szerint a kőolaj árcsökkenésének egyik nagy vesztese 3 milliárd dollár segélyt kér a Nemzetközi Valutaalaptól, és további 1 milliárd dollárt a Világbaktól. Az IMF szerdán arról számolt be, hogy tárgyalásokat folytat a bakui kormányzattal pénzügyi támogatás lehetséges nyújtásáról.

09:44
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Gyorsétterempártiak vagyunk

Egy felmérés szerint ritkán esznek a magyarok házon kívül, ha mégis, akkor inkább gyorsétteremben, mint vendéglőben - írja a Népszabadság csütörtöki számában.

A megkérdezettek negyede jár legalább havonta gyorsétterembe, 20 százalékuk évente, 41 százalékuk pedig soha - derül ki a Food Network által készíttetett, étkezési szokásainkat vizsgáló felmérésből.

Forrás: Thinkstock
09:48
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Macedónia megnyitotta a határt a migránsok előtt

Macedónia ismét megnyitotta a görögországi határátkelőket a menedékkérők és migránsok előtt - közölte csütörtök reggel a dpa hírügynökséggel egy görög rendőrtiszt, aki Idomeni határfaluban szolgál.

A macedón hatóságok szerda délután óta tartották lezárva a görög határt. A lépést azzal indokolták Athénnak, hogy északabbra, a macedón-szerb határ közelében "dugó" alakult ki. Az idomeni vasúti átjáró görög oldalán így szemtanúk szerint nagyjából ezer ember töltötte az éjszakát sátrakban és más ideiglenes szálláshelyeken. Mintegy 800-an buszokon várták meg a reggelt. 

"Most kisebb csoportokban ismét átkelnek a határon" - mondta egy görög határrendőr.

09:52
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

20 IC kocsi gyártását kezdi meg idén a MÁV

Húsz intercity kocsi gyártását kezdi meg idén a MÁV-Start Zrt. a szolnoki telephelyén – olvasható a Magyar Hírlap csütörtöki számában. A vasúttársaság a lap érdeklődésére közölte, hogy erre a célra saját pénzt különítettek el, a kocsikat - a tervek szerint - a nemzetközi személyszállító forgalomban közlekedtetik majd. A járművek tervezett átadása 2017 második felében kezdődik el, és 2018-ban fejeződik be, a projekt költségvetése hatmilliárd forint.

10:01
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Hatalmasat zuhant a Samsung profitja

40 százalékos profitzuhanásról számolt be a Samsung a tavalyi utolsó negyedévre. Lényegében változatlan, 53 milliárd won árbevétel mellett 2015 utolsó három hónapjában 3,2 milliárd wonra (2,7 milliárd dollárra) olvadt az adózott eredmény. A cég az okostelefon-eladások visszaesésével magyarázta a rendkívül gyenge teljesítményt, és az idei évre is borúlátó előrejelzést adott.

Forrás: AFP/Spencer Platt
10:06
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Bedugult a Hungária körút is

Lépésben halad a kocsisor a Hungária körúton a Kerepesi út előtt, a Kerepesi úton kifelé a Dózsa György úttól az Albertirsai útig, a Budaörsi úton a Sasadi úttól befelé, aki teheti, kerülje el a környéket.

10:09
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Már járható az M3-as

Az M3-as autópályán, Budapest felé a 20. kilométernél korábban hat személyautó összeütközött. Mindkét forgalmi sáv járható már, a leállósávban állnak a sérült járművek, feloszlóban a torlódás.

10:11
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Nyitáskor gyengült a nyugat-európai tőzsde

Az irányadó mutatók gyengülésével indult a kereskedés a fontosabb nyugat-európai tőzsdéken csütörtökön az előző napi erősödés után.    

A londoni FTSE-100 index 0,29 százalékkal, a frankfurti DAX-30 0,62 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,48 százalékkal csökkent a kereskedés első perceiben.

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 1,33 százalékkal, Frankfurtban a DAX-30 0,59 százalékkal, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 0,54 százalékkal erősödött.

Az európai tőzsdenyitáskor az euró 1,0876 dollárra gyengült a hajnali 1,0892 dollárról.

10:16
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

73 holttest a földcsuszamlás törmeléke alatt

Összesen 73 holttestet emeltek ki a tavaly decemberi sencseni földcsuszamlás törmeléke alól – számolt be a helyi média. Négy embernek eddig nem találták nyomát, őket továbbra is keresik.

Az emberi gondatlanság miatt bekövetkezett szerencsétlenség felelőseit kutató nyomozás során eddig 42 gyanúsítottat vettek őrizetbe. A katasztrófa után néhány nappal végzett magával egy önkormányzati vállalat volt igazgatója.

Tavaly december 20-án a mintegy száz méter magasan a felhalmozott építési törmelék egy ipari park határán a súlyos esőzések hatására összeomlott, és a lezúduló sár és törmelékgörgeteg 33 épületet temetett maga alá, csaknem 380 ezer négyzetméteres területet lepett el. A katasztrófáról mi is beszámoltunk.

10:20
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Újabb nyílt levél a tanároktól

A miskolci Herman Ottó Gimnázium és a budapesti Teleki Blanka Gimnázium közösen nyílt levelet küldött Orbán Viktornak, Balog Zoltánnak és Czunyiné Bertalan Juditnak címezve, amelyben ismételten megfogalmazták véleményüket a nevelés-oktatás működtetését érintő rendszerszintű hibákról.

10:28
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Rekordmennyiségű okostelefont szállítottak tavaly

1,4 milliárd okostelefont szállítottak ki a tavalyi év során, a legtöbbet a kínai piac mozgatta – olvasható a Phys.org hírportálon. Az International Data Corporation (IDC) mérései szerint a 2015-ös évben 10 százalékkal ugrott meg a szállítások száma. A Samsung maradt az élen (324,8 millió szállítás), ezt követi az Apple (231,5 millió), majd a Huawei (106,6 millió).

10:32
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Ismét migránsok haltak meg az Égei-tengeren

Legalább tizenkét ember meghalt, és tízet sikerült kimenteni a vízből, miután az őket szállító hajó felborult az Égei-tengeren - közölte csütörtökön a görög parti őrség.

Nyolc gyerek, három férfi és egy nő holttestét találták meg a vízben. A görög parti őrség és az uniós határőrizeti ügynökség hajói folytatják a kutatást Számosz szigetének közelében, ahol a baleset történt.

A túlélők elmondása alapján a mentőegységek még mintegy húsz embert keresnek. 

10:38
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Meghalt VIII. Henrik

Ma van VIII. Henrik halálának 469. évfordulója. Az angol király az angolszász történelem egyik legismertebb uralkodója, hála hat feleségének, véreskezűségének és az anglikán egyház megalapításának. Uralkodása végén egészségi állapota rohamosan romlani kezdett, meghízott, és mozogni is már csak segítséggel tudott. 1547. január 28-án, 55 éves korában hunyt el a whitehalli palotában, ahol apja kilencvenedik születésnapjára kívánt volna emlékezni.

VIII. Henrik angol király portréja Hans Holbein 1537-ben alkotott festményén Forrás: Thyssen-Bornemisza Museum
10:40
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Kezdődik az álommeccs

Csúcsrangadó lesz az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében: a címvédő és világelső szerb Novak Djokovic a svájci Roger Federerrel csap össze. Élőben itt követheti.

10:47
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Az angolok menekült gyerekeket fogadnak be

Háborús zónákból érkező, felnőtt kíséret nélküli gyerekeket fogad be az Egyesült Királyság – számolt be róla a BBC. A pontos számok egyelőre nem ismertek, de annyi már biztos, hogy a belügyminisztérium az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával közösen fogja megállapítani, kik azok a gyerekek, akik bebocsájtást nyerhetnek az országba. A szigetország 2020-ra 20 ezer szíriai menekült befogadását vállalta.

10:55
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

A színpadról vitte el a mentő a színészt

Fehér Tibor, a Nemzeti Színház fiatal művésze a Szentivánéji álom előadása közben lett rosszul, kórházba szállították. Az egyébként akrobatikus elemeket is felvonultató darabban szerencsére éppen egy nyugodtabb jelenet közben záródott ki évek óta problémás porckorongsérve, nagyobb lehetett volna a baj ugyanis, ha éppen egy levegőben zajló mutatvány alatt újul ki a betegség – írja a Bors.

10:57
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Szocialista politikusnak is volt egymilliárdja földet venni

Egymilliárdért vett állami földet árverésen Bódi Judit hajdúnánási MSZP-s önkormányzati képviselő és családja. A család cégeinek alkalmazottjai is szereztek állami földet - írja a Magyar Idők.

10:57
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Emberiség elleni bűnökért áll bíróság elé a politikus

Elefántcsontpart volt elnökét, Laurent Gbagbót emberiség elleni bűnökért állítják bíróság elé. A tárgyalás megkezdődött, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) dönt majd az ügyben. Gbagbo 2010-ben elvesztette a választásokat, az ezt követő polgárháborúkért vonják felelősségre. Ő és Charles Ble Goude volt katonai vezető ártatlannak vallják magukat - írja a BBC.

11:00
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Hosszabb kihagyás vár De Bruyne-re

Elképzelhető, hogy hosszabb kihagyás vár Kevin de Bruyne-re, a Manchester City labdarúgójára, aki térdsérülést szenvedett csapata szerdai mérkőzésén.

A 24 esztendős belga középpályás térde az Everton elleni Ligakupa-elődöntő hajrájában fordult ki egy szerelésnél. Láthatóan nagy fájdalmai voltak, s hordágyon vitték le a pályáról.

"Holnapra lesznek meg a vizsgálat eredményei, de optimista vagyok" - nyilatkozta a találkozó után Manuel Pellegrini vezetőedző. Hozzátette: az első diagnózis szerint nem De Bruyne keresztszalagja sérült meg.

Kevin de Bruyne Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Steffen
11:03
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Lemondott Japán gazdasági minisztere

Akira Amarit, Japán gazdasági miniszterét korrupcióval gyanúsították, lemondott.

A volt miniszter továbbra is tagadja, hogy kenőpénzt fogadott volna el, ahogy azt egy helyi magazin állította.

11:08
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Új hatóságot hoz létre a kormány

A Magyar idők értesülései szerint új közpénzügyi hatóságot szándékozik létrehozni a kormány, amely a hazai könyvelők, adótanácsadók, adószakértők és könyvvizsgálók munkáját ellenőrizné. A hatóság legfontosabb feladata a visszaélések felkutatása és megakadályozása lenne, az intézkedéseket a tavalyi brókerbotrány hívta életre. 

11:12
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Legyőzte a gép az embert

Egy rendkívül komplex játékban sikerült számítógépnek győznie ember vetélytársa felett – olvasható a Nature tudományos folyóiratban. Az AlphaGo névre keresztelt gép az egyik legbonyolultabbnak tartott, háromezer éves kínai stratégiai játékban, a góban győzedelmeskedett Fan Hui bajnokkal szemben.

11:19
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Kanada csővezetékkel küzd a környezetért

A kanadai fenntartható környezet és erőforrás gazdálkodásért felelős miniszterei a helyi csővezetékek modernizálásában látnák az üvegházhatású gázok kibocsájtásának megfékezését. A Phys.org portál értesülései szerint elsőként a nyugati Trans Mountain rendszert és az Energy East csővezetékeket vizsgálják majd meg.

11:21
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Kémkedéssel gyanúsítanak egy keselyűt

Egy izraeli nemzeti parkból repült Libanonba az a keselyű, amelyet most kémkedéssel gyanúsítanak a helyiek. A libanoni Bint Jbeil település lakói elfogták az állatot, és megkötözték, mert a lábán található GPS-követőt gyanúsnak találták – írja a The Guardian. Az izraeli Természeti Nemzeti Park Hatósága egyelőre csak reménykedik, hogy a helyiek rájönnek: nem kémkedés áll a keselyű útja mögött, és elengedik a madarat.

A keselyű lábára erősített GPS-vevőt vélték gyanúsnak a helyiek (illusztráció) Forrás: AFP
11:24
január 28, 2016
Vágólapra másolva!

Felmentették a vörösiszapper első számú vádlottját

A 2010-ben történt katasztrófa ügyében ma születnek ítéletek.