Szijjártó: Az illegális bevándorlás a legsúlyosabb európai kihívás

Események

Vágólapra másolva!
A kontinensen zajló háború és terrorfenyegetettség mellett az illegális bevándorlást nevezte Európa egyik legsúlyosabb kihívásának Szijjártó Péter az Országgyűlés plenáris ülésén. A görög államcsőd csak érintőlegesen került szóba. Rogán Antal szerint Görögország helyzete bizonyítja, hogy a megszorítások politikája zsákutca. Az azonnali kérdések végéig követtük az ülést.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül39 bejegyzés
15:03
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

A kuláküldözésre emlékezik az Országgyűlés

2012 óta Péter-Pál napja a kuláküldözés napja is. Jakab István az Országgyűlés plenáris ülésének megnyitása után a kuláküldözések idején tönkretett magyar gazdákra emlékezik.

15:06
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

400 000 gazdát ítéltek el

A módosabb gazdák módszeres üldözése 1948 után indult el. A kommunista hatalom bármit megtehetett velük, kényszermunkára vihették őket, volt, akit otthonában vertek agyon, mások az üldöztetés során haltak meg. Az üldözés célja a módos gazdák felszámolása volt. Több mint 400 000 gazdát ítéltek el a bíróságok.

15:09
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter beszél

Több kihívás előtt Európa. Háború folyik, magas a terrorfenyegetettség, erős az illegális bevándorlás nyomása. Az Európai Tanács csúcstalálkozón született döntései a népvándorlásról kedvezőek Magyarország számára - jelentette be. Döntés született arról, hogy a menekültek kérdését el kell választani a gazdasági bevándorlástól. Utóbbit a frontországokban kell kezelni: Olaszországban, Görögországban, Bulgáriában. Magyarország nem került a frontországok közé, így ide nem toloncolhatják vissza az unió területére érkező bevándorlókat. 

15:12
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Önkéntes kvótarendszert támogatunk

Európa szerint gátat kell szabni a menekültáradatnak. Földrajzilag kiegyensúlyozott megoldást kell találni - ismerték el az európai vezetők. Magyarország és Bulgária különleges elbánást kaphat. Magyarország a szárazföldön érkező menekültprobléma kezelésére konferenciát kezdeményez Budapesten. A kvótarendszerről az Európai Tanács ülésén nem született megállapodás - tájékoztatott a külügyminiszter. A kvótákat tavasszal még önkéntes alapon vállalták a tagországok, Magyarország ezt az önkéntes megoldást tartja elfogadhatónak.

15:14
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

MSZP: a kerítés nem megoldás

Tóth Bertalan szerint nem adottak a feltételek a menedékkérők elfogására. A probléma megoldása nem a kerítés, de nem is a félelemkeltés. Az MSZP javaslatcsomaga 22 milliárd forintot különítene el. A frakció nevében Tóth Bertalan a képviselők támogatását kérte.

15:16
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

KDNP: nem a gazdasági bevándorlókra

Vejkey Imre (KDNP) szerint a gazdasági bevándorlóktól meg kell védeni Magyarországot. A KDNP üdvözli, hogy az oktrojált kvótát elutasította a kormány.

15:18
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Jobbik: újra kell gondolni a diplomáciát

Gyöngyösi Márton közölte: a liberálisok bebizonyították, hogy nincs érdemi megoldásuk a probléma kezelésére. A kormány eredményei azt mutatják, hogy van lehetőség tárgyalni az unióval. A Jobbik számára az a kérdés, hogy mi Magyarország felelőssége a válsághelyzetek kialakulásában.

15:20
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Schiffer: globális a krízis

Schiffer András szerint a globális politika bukott meg. Nem lehet egész régiókba beavatkoznia a Nyugatnak a nélkül, hogy elképzelése lenne arról, mi lesz a háborús politika következménye.

Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány az okok megszüntetésére nem szán semmilyen forrást. 

15:22
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Rogán: a határzárt támogatjuk

Már több mint egymillió ember vett részt a nemzeti konzultációban, 80 százalékuk szigorúbb politikát követel. Mi nem befogadni akarjuk a menekülteket, hanem le akarjuk zárni a határt. Ezért a kormány nem támogatja a szocialisták bevándorláspárti javaslatát, hanem a kerítés felépítésére különít el forrásokat - reagált Szijjártó Péter napirend előtti elszólalására a Fidesz frakcióvezetője.

15:29
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Schiffer: a bandaháború újabb állomása

Schiffer András a múlt hét két nyerteseként Garancsi Istvánt és Andy Vajnát nevezte meg. Garancsi Istvánt a villanyoszlopokra kitehető reklámok miatt, Andy Vajnát az online kaszinót üzemeltetők egyik kedvezményezettjeként. Garancsi céghálója, a Met Zrt. Ciprusra és a Kajmán-szigetekre vezet, Andy Vajnáé Nevadába. Az LMP szerint a gazdasági és a jogi offshore-t is száműzni kell. Ameddig ez nem történik meg, addig nem lesz teljesítményalapú a gazdaság és nem lehet nemzeti burzsoáziáról sem beszélni. Magyarország offshore kormánya kockára teszi az ország értékteremtő képességét. Erről szólt a két múlt héten elfogadott törvény.

Tasó László szerint a törvény módosítása javítja a közbiztonságot. 

15:34
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Tóbiás József: felelőtlen a kormány

Az MSZP frakcióvezetője nem tudta szó nélkül hagyni Tasó László semmitmondó válaszát. Elképesztőnek nevezte a választ. A menekültkérdéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: pár százezer szavazatért a Fidesz-KDNP a szélsőjobbal versenyez abban, hogy ki tud butább választ adni a menekültkérdésre. Tóbiás József szerint a nemzeti konzultáció, a plakátok kihelyezése és a kerítésépítés is felelőtlenség. A kerítéssel magunkat zárjuk be a helyett, hogy közös európai megoldásban gondolkoznánk és az érintetteknek konkrét, operatív segítséget nyújtanánk.

15:42
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Szijjártó: nem csak mi építünk kerítést

Az emberek szabad áramlása nem a határsértés szabadságára vonatkozik. A kerítés a törvénysértő határátlépést állítja meg - válaszolt Szijjártó Péter. Görögország, Törökország határán is van kerítés, de az Egyesült Államok még durvább megoldást alkalmaz a mexikói határon. Fél év alatt 65 000 fő elég indok a határzárra. A dél-szláv háború idején befogadtuk a menekülteket - emlékeztetett. 

Az uniós forrásokat a származási országokban is feltételekhez kellene kötni; ilyen lehet a menekültnyomás csökkentése - ismertette a további lehetséges válaszokat Szijjártó Péter külügyminiszter.

15:51
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Lezárultak az érettségik

Nyolcvanezren szereztek érettségit. Hoffmann Rózsa (KDNP) gratulált nekik. 

Az újjászervezett magyar közigazgatás ezúttal is jól vizsgázott. 1170 helyszínen, 3000 vizsgabizottság működött közre. Rétvári Bence nekik köszönte meg. A 115 000 érettségizett közel fél millió vizsgát tett le, az emelt szintű vizsgák száma három százalékkal nőtt. A számok cáfolják, hogy a kormány elbátortalanítaná a továbbtanulást: a felsőoktatásba jelentkezők száma is enyhén emelkedett. 

15:57
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Meddig bünteti a paksiakat a kormány?

Az atomerőmű sorsa bizonytalanná vált. Ennek oka maga Lázár János, aki tavaly bejelentette, hogy nincs meg a bizalom az eddigi menedzsment iránt. Pedig nemzetközi szinten Paks az egyik legjobb atomerőmű. Szintén a miniszterelnökség lebegtette meg 800 fő elbocsátását. A Magyar Villamos Művek 2500 fő esetén felfüggesztette a béren kivüli juttatások kifizetését  - sorolta Kepli Lajos a Jobbikból. Mindehhez a rendkívül buta reszicsökkentést használják bunkósbotként.

A kormány nem tudja megemészteni a polgármesteri választásokon elszenvedett vereségét, ezért bünteti a paksiakat - véli a jobbikos politikus. Lázár János paksi látogatásán nem lépett be az erőmű területére. Miért félnek a paksiaktól? - kérdezte. Vonuljon ki a politika az atomerőmű területéről! - szólította fel a kormányt.

16:02
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

A kormány számít Paksra

A kormány meghosszabbította a jelenlegi blokkok üzemidejét és új blokkok építéséről döntött, vagyis a helyiek tudására hosszú távon szükség lesz - válaszolt Aradszki András.

A Magyar Villamos Művek új közhasznú alapítványt hozott létre, amelynek célja a térségfejlesztés és munkahelyteremtés. A 41 térségi polgármester részvételével működő társadalmi tanács az új blokkok megépítését készíti elő. Kalocsa térségében új Duna-híd épül. 

16:11
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Rogán: ne fogadjuk el a megszorítást!

A kormány migrációs táborok helyett határzárt javasolt, határozott álláspontja, hogy nem a kvótákról kell vitatkozni Európában. Az előttünk álló legfontosabb feladatok között Rogán Antal a görögországi helyzetet is kiemelte.

A jelenlegi görög helyzet visszaigazolja a kormány gazdaságpolitikáját. A Bajnai és Gyurcsány-kormányok a görögökhöz hasonlóan a megszorítások útját járták, meg is lett az eredménye. A kormány viszont szakított a megszorítások politikájával. Rogán Antal arra kérte a kormány, hogy most se fogadja el az Európai Bizottság országspecifikus ajánlásait, amelyek ismét megszorításokat javasolnak. 

16:18
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Szijjártó: a megszorítás zsákutca

Ajánlásait rendre hibás előrejelzésekre alapozta az Európai Bizottság. Mi lett volna, ha Magyarország ezen hibás előrejelzések alapján hozta volna meg döntéseit? - kérdezte Szijjártó Péter, majd meg is válaszolta saját kérdését: azok nyilvánvalóan hibás döntések lettek volna. Mostani ülésén az Európai Tanács csak általánosságban fogadta el az országspecifikus ajánlásokat. Magyarország nem támogat semmilyen megszorítást, mint ahogy azt sem, hogy közmunka helyett segélyt adjunk az embereknek - erősítette meg a külügyminiszter.

16:25
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Módosul a napirend

Holnap határozati házszabálytól eltéréssel tárgyalják a 33. olimpiai és a 17. paralimpiai játékokról szóló határozatot. Második napirendi pontként a vízi világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésről tárgyalnak.

16:28
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Tatabányai Szent Borbála kórház

" Miért áll üresen a tatabányai Szent Borbála kórház hónapok óta megépített új pavilonja? " (I/5357) - kérdezi a szocialista Lukács Zoltán. A CT vizsgálatokat a kórház udvarán felállított kamionban végzik, mindezt azért, mert a Fidesz-KDNP képtelen kiírni egy normális közbeszerzési eljárást vagy képtelen elérni, hogy azok nyerjenek, akiknek  a forrásoka szánják - válaszolta meg saját kérdését a képviselő.

16:32
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Végre fejlesztésekről beszélhetünk

Végre fejlesztésekről beszélhetün; nem volt ez mindig így az egészségügyben - kezdte válaszát Rétvári Bence. A térség legnagyobb kórháza a TIOP pályázatok keretében kapott csaknem négy milliárd forintot. Az első közbeszerzési eljárás nem volt sikeres - ismerte el, ez lassította le a fejlesztést. Kiegészítő közbeszerzést is ki kellett írni: a projekt költségvetése így 5,2 milliárd forintra emelkedett. A kivitelezési munkák augusztusra fejeződnek be - tudtuk meg.

16:35
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Lukács nem fogadta el a választ

Tudom, hogy a kórház négymilliárd forintot kapott: mi adtuk ezt a pénzt - reagált Lukács Zoltán. Ön nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miért áll üresen a felújított épület, és ezért ki a felelős. Az MSZP képviselője nem fogadta el a választ, de az Országgyűlés megszavazta azt. Megkezdődtek az interpellációk.

16:44
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Internet: adó nincs, konzultáció van

A hazai mobilnetdíjak a környező országok áraihoz képest háromszor drágábbak, ami súlyos versenyhátrányt jelent. A Jobbik ingyenes, alapszintű internet bevezetését sürgeti. Egyetért-e azzal, hogy egy alapszintű internetszolgáltatás térítésmentesen illessen meg minden magyar állampolgárt? - kérdezte Kara Ákostól Novák Előd. 

Az e-pontok kétharmada ingyenesen hozzáférhető - tájékoztatott Kara Ákos. A kormány 200 000 főnek oktatást nyújt, szuperszámítógépet adott át, és megteremtette az e-közigazgatás feltételeit. A reklámadóból származó bevétel nem fedezné az ingyenes internethozzáférést, a Jobbik ezzel kapcsolatban félrevezeti a közvéleményt. Kara Ákos megfontolandónak nevezte azt is, hogy az ingyenes hozzáférést a gazdagoknak is biztosítsa-e a kormány.

Novák Előd reméli, hogy az oktatásra Orbán Viktort is beiratják, mert szüksége lehet új munkahelyre. Nem fogadta el a választ. 

16:48
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Ikotity: gyülekeznek az éhes olgiarchák

Korrupciós kockázatokba fúlhat a vizes vébé. Orbán Viktor legújab barátja, Garancsi István a nyerő, de úgy tűnik Mászáros Lőrinc is kap az ötven milliárdból. Nem számít a műemlék- és természetvédelem, a kivételek sora minden szabályt felrúg. " Éhes oligarcha vizes vébével és olimpiával álmodik? " (I/5355) - kérdezi Ikotity István az LMP-ből.

16:57
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Fónagy: Jóindulatú szavait köszönöm

A kivitelező kiválasztása a törvényi rendelkezéseknek megfelelően zajlott: a három meghívott kivitelező közül a legalacsonyabb ajánlat nyert. Fónagy János elsorolta a költségeket. A Magyar Közlönyben megjelent 49 milliárd forint az áfát is tartalmazza, ami 10 milliárd forintot tesz ki. A beruházások nem érintenek műemlékvédelem alatt álló épületeket, a Dagály-fürdőt viszont a jövőben megvédik az árvíztől - tájékoztatott. 

Ikotity István (LMP) nem fogadta el a választ. Az ellenzéki aggályok beváltak - mondta. A szerződést a kormányhatározat előtt két héttel már megkötötték. Hogyan lehetséges ez?

17:10
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

MSZP: Csalás és hazugság a földek hasznosítása

45 munkaviszony szűnt meg Zirc környékén, miután minisztériumi pártfogoltak nyerték el egy kisvállalat összes földre beadott igényét. A tönkrement vállalkozó kikérte a pályázati anyagot. A Magosz-közeli nyertesek pályázatát, ami szó szerint megegyezett a kisvállalatéval, felpontozák. A nyertesek az állatok delelésére használt fasort is kivágták. Gőgös Zoltán " Van-e legalább lelkiismeret furdalásuk a tönkretett életek, a vágóhidra küldött értékes tenyészállatok miatt? " címmel (I/5240) - kérdezett. 

17:13
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Az MSZP feljelentést tesz

A fiatal gazdák plusz pontokat kaphattak. A földterületen korábban egyetlen kft. gazdálkodott - válaszolt Bitay Márton Örs. Nem érez lelkiismeretfurdalást amiatt, hogy 2010 előtt minössze 600 gazda használta az állami földeket? - kérdezett vissza.

A tíz nyertes pályázat, az három család, miközben 16 másikat meg tönkretettek. A falopás miatt az MSZP feljelentést tesz, de csak akkor, ha más lesz a legfőbb ügyész. Gőgös Zoltán nem fogadta el a választ. 

17:16
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Kepli: Leállhat az ukrán tranzitgáz

Minden eddiginél rosszabbak a kilátások Magyarország energiaellátásában - állítja Kepli Lajos. A jobbikos képviselő szerint, ha leáll az ukrán tranzit, akkor az orosz gázt is csak Nyugatról tudjuk beszerezni. Az Európai Unió, a helyett, hogy csökkentené, növeli Magyarország függőségét az orosz gáztól.

17:22
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Szijjártó: Törökországon keresztül jöhet gáz

Szijjártó Péter elmondta: könnyen lehet, hogy a déli blokád után a keleti blokád is megvalósul. Az interkonnektorokat sem a románok, sem a horvátok nem építették meg a déli határon, az oroszok viszont világosan fogalmaznak: 2019-ben megszüntetik az ukrán gázszállítást és az északi áramlatot erősítik meg. 

Magyarország Törökországon keresztül remél gázszállításokat és bízik abban, hogy ezt a beruházást támogatja az Európai Unió. A térségnek szüksége van egy stratégia vezetékre - fogalmazott. 

17:29
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Még több CSOK

A jövőben egy gyermek esetén is igénybe vehető a Családok Otthonteremtési Kedvezménye. A támogatást kiterjesztik a használt lakások vásárlására, meglévő lakások bővítésére - mondta el Móring József Attila (KDNP) kérdésére Veresné Novák Katalin. 

17:33
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

MSZP: Tudatmódosító jövedelmek

A Jegybanknál eddig is mesés fizetések voltak, de új jelenség, hogy az nem jelenik meg a vagyonnyilatkozatukban, ami bűncselekmény. Matolcsy György és helyettese különböző alapítványoktól összesen 26 millió forintot kerestek. 

Burány Sándor (MSZP) az ügyészség közleményéből idézett: "az összegek nem jelentek meg a tudatukban", és azt kérdezte a legfőbb ügyésztől, hogy miért nem tekinti bűncselekménynek az ügyet.

17:38
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Polt Péter: Matolcsy nem bűnös

Nemcsak a bűncselekmény ténye, de a bűnösség szándéka is fontos. Utóbbi nem valósult meg, az érintettek jóhiszeműen jártak el - fogalmazott válaszában Polt Péter legfőbb ügyész.

Burány Sándor (MSZP) szerint csak az a probléma, hogy a módosított vagyonnyilatkozatból kiderül: A jövedelem egy részét megtartotta Matolcsy György, vagyis a tudata nem teljesen módosult.

Polt Péter közölte: a bűnösség jogdogmatikai fogalom. Ha a módosított vagyonnyilatkozat miatt újabb feljelentés lesz, az ügyészség azt is megvizsgálja.

17:41
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Szegénységi bizonyítvány: magyar egészségügy

Sok pénz betonba ment, de az épületekben nem mindig van ellátás, vagy megfelelő gyógyulás. A kormány egészségügyi bizonyítványa elégtelen - véli Lukács László György. Érzik-e a helyzet súlyosságát, hogyan akarják kijavítani a szegénységi bizonyítványt? - kérdezi a Jobbik frakcióból. 

17:47
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Lázár János válaszol

A bérrendezésre, a régi épületek felújítására szükség volt - szögezte le Lázár János. Nem akarom elvenni Zombor Gábor kenyerét, de 2007-ben egyetlen képviselőként kiálltam a városi kórház megmentéséért, talán ez feljogosít arra, hogy válaszoljak. A kormány megbecsüli az orvosokat, a kórházfejlesztések támogatottsága is magas, remélem, ha Ön nem is, de a választók az erőfeszítéseinket 2018-ban értékelni fogják.

Két szervezet készül demonstrálni az egészségügy helyzete miatt - jelentette be Lukács László György. 

17:58
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Vidékfejlesztés

Sallai R. Benedek (LMP) a vidékfejlesztési operatív programról kérdez. Már több tagállam benyújtotta az uniónak a programját, Magyarország mikor fogja megtenni ugyanezt? - kérdezi.

Júniusban a kormány benyújtotta a programot, amiben szerepel a 20-80 százalékos arány - jelentette be Lázár János. Az eddigi agrártámogatások 50 százalékát a gazdák mindössze 1 százalék kapta, ezen kiván változtatni a kormány. A Leader-pogramokra a jelenlegi rendszerben öt százalékot szánnak, de a rendszer áttolgozását tervezik. 

Sallai R. Benedek megköszönte a választ és azt, hogy Lázár János a kormánytagok közül egyedüliként elismeri, még mindig nem valósult meg a 20-80 százalékos nagybirtok-kisbirtok arány. 

18:05
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

" Kik azok a gazemberek? "

Tóth Bertalan (MSZP) Tiffán Zsolt facebook bejegyzéséről kérdez, amiben az szerepelt: "Viktor, vedd már észre, ezek maffiózók!" Lesz-e következménye Tiffán Zsolt szavainak? - kérdezi.

Lázár János megköszönte, hogy Tiffán Zsolt szavaiért helytállhat az Országgyűlésben. Ő is idéz a bejegyzésből. Nem tudja, ki lehet az a két ember, aki Baranya-megyében osztja a pénzt, de meg fogja kérdezni a képviselőt. A 25 milliárd forintos program az Ormánság térségében nagyon sok pénznek számít. Az Ős-Dráva Látogatóközpont a közbeszerzések miatt is késett. Ha konkrét feljelentés érkezik, kivizsgálják az ügyet - ígérte meg.

18:13
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Jobbik: Szabadlábon a tiszabezdédi gyilkosok

Miért testi sértés és nem emberölés miatt indult eljárás? Hogy lehetnek szabadlábon és fenyegethetik az egyetlen tanút a tiszabezdédi gyilkosok? Miért nem végeztek drogtesztet? - kérdezte Apáti István.

Folyamatban lévő ügyről van szó, ezért csak korlátozott mértékben nyújthat információt - szögezte le Kontrát Károly, de a törvény bőrszíntől függetlenül mindenkire vonatkozik.

A Portik-Laborc ügyben nem volt szempont, hogy folyamatban lévő ügyről van szó - reagált Apáti, aki szerint érthetetlen, hogy a faluban, a rendőrség kivételével mindenki ismeri a drogdílereket. 

Kontrát Károly arra kérte a jobbikos képviselőt, hogy tegyen feljelentést és ezzel segítse a rendőrség munkáját.

18:19
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

Szoptatós kismamák, családbarát Magyarország

Hoffmann Rózsa (KDNP) az iránt érdeklődik, mivel segítheti a szoptatós kismamákat a kormány. Arra kivánja felhívni a közfigyelmet, hogy a nők méltósága még mindig számos esetben sérül, ezt legutóbb egy étteremből, szoptatás miatt kitessékelt kismama esete bizonyította

Az Emmi szoptatóközpontokat hoz létre a városokban - jelentette be Rétvári Bence. 

18:24
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

LMP: csalódtak a köztisztviselők

Márciusban a kormánytisztviselőknek még 30 százalékos béremelést ígértek, és azt, hogy a 70 000 forint körüli jövedelműek azonnali béremelést kapnak. Azóta visszatáncolt a kormány és csak az érintettek 30 százaléka remélhet béremelést, miközben 12 000 embert bércsökkenés fenyeget: ők azok, akik az önkormányzatoktól a kormányhivatalokba kerültek. Ön szerint van okuk ünneplésre a köztisztviselőknek július 1-jén? - kérdezi Szél Bernadett. 

Az állam minden második köztisztviselő helyzetét rendezte, 400 000 fő bére emelkedett. 2015 októberében kerül a Ház elé az új kormánytisztviselői életpályamodell. A béremelések először az alacsonyabb jövedelműeket fogják érinteni - ígérte meg Lázár János. Az OECD adatai szerint az állam a GDP 20 százalékát költi magára, ami európai szinten is túl magas.

Szél Bernadett szerint a köztisztviselők csalódtak a kormányban. Ki így tájékozódik, ki úgy. Közvetlenül megválasztott képviselőként, én személyesen tájékozódom a kormánytisztviselőknél - fogalmazott Lázár János.

18:40
június 29, 2015
Vágólapra másolva!

MSZP: Újabb pofon az információszabadságnak!

A tíz éven belüli adatigénylés tiktosítását és az adatigénylési költségek emelését tartalmazzák az információtörvényhez (T/5404) benyújtott módosítások. Miért korlátozzák az átláthatóságot? - kérdezte a szocialista Szabó Sándor.  

A törvényjavaslatot holnap délután tárgyalja az Országgyűlés, javaslom, hogy akkor tegye fel a kérdéseit, mert két percben nincs mód érdemi válaszadásra. 

Mi a véleménye a két módosításról? - tette fel újra a kérdést Szabó Sándor.

Ön azt kérdezi, hogy az Igazságügyi Minisztérium államtitkáraként támogatom-e a minisztérium módosítását. A válaszom, igen. Ezzel vége az azonnali kérdések órájának. Köszönjük a figyelmet!