Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A kormányfő nem ejtette ki Simicska nevét

Események

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor azzal tért ki a szocialista Harangozó Tamás Simicska Lajosra vonatkozó kérdése elől, hogy az Országgyűlésben mindenről lehet szó, ami a hely szelleméhez méltó. Lázár János a kereszténydemokrata Móring József Attilának válaszolva, a kisvállalkozások támogatását célzó, jelenleg kidolgozás alatt álló vidékfejlesztési operatív program kapcsán említette Csányi és Simicska nevét. A nagyok vélhetően akadályozzák majd a forrásokat  kis-, és közepes gazdák felé irányítását, ezért kemény harcra kell számítani - mondta. Az azonnali kérdések végéig követtük a felszólalásokat.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül50 bejegyzés
14:08
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Lezsák Sándor az ülésvezető elnök

Sneider Tamás kezdi a napirend előtti felszólalások sorát: "A kormány halálra akarja dolgoztatni a férfiakat?" címmel. A teljes Jobbik-frakció "FÉRFIAKNAK 40+" feliratú pólót visel. A nyugdíjasok szempontjából az elmúlt hét szűk esztendőről beszél: a szocialisták 65 évre megemelték a nyugdíjkorhatárt, a Fidesz pedig megszüntette a korkedvezményes nyugdíjat, és a férfiaknak nem adta meg azt a lehetőséget, hogy 40 év után megkapják a jogosultságot. Kérte Rétvári Bencét, hogy ne olyan nyeglén válaszoljon, mint a múlt héten. Ennél még a római rabszolgának is jobb dolga volt, aki hét év után kiválthatta magát a rabszolgaságból - mondta. 

 

14:13
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

A Jobbik anno leszavazta

2010. december 16-án ön leszavazta, hogy a nők negyvenéves munkaviszony után nyugdíjba mehessenek. Az egész Jobbik-frakció leszavazta - sorolta Rétvári Bence a tartózkodók névsorát, és felszólította a jobbikos képviselőket, hogy vegyék le a pólót. Óriási hitelességi szakadékot jelent az önök politikájában, hogy négy évvel ezelőtt ugyanerre a kérdésre nemmel szavaztak. Önöket csak a rövid távú haszonlesés érdekli. A felszólalás alatt végig bekiabáltak. 

14:22
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Megalakult az Eszterháza Központ

Az Eszterháza Központ felújítja a nagycenki Széchenyi Kastélyt - jelentette be a kereszténydemokrata Firtl Mátyás, aki a március 15-i ünnepségek kapcsán jelentette be a hírt. A térség parlamenti képviselőjeként azt szeretné elérni, ha Fertőd és Nagycenk nemzeti kultusz- és zarándokhellyé válna. 

Az Eszterháza Központ lett a térség négy kastélyának egyetlen vagyonkezelője - ismertette L. Simon László. A cél az, hogy a látogatószám egy éven belül 50 000 főre emelkedjen.  

14:29
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Nyomoralapú társadalom

Március elseje a szegény emberek fekete napja: ezen a napon a Fidesz eltörölte csaknem egymillió ember támogatását. A szocialista Korózs Lajos felsorolta a megszűnő támogatásokat. A rendszeres szociális támogatás 35 000 főt, a lakásfenntartási támogatás 500 000 főt, az adósságkezelési szolgáltatás 10 000, a méltányossági közgyógyellátás 35 000 főt érintett, a méltányossági ápolási díj 10 000 embernek juttatott kiegészítő jövedelmet. Az önkormányzati segély 800 000 esetben 350 000 családnak nyújtott segítséget. Negyvenmilliárd forintnyi összeget az önkormányzatok nem tudnak iparűzési adóval kipótolni, mert az nem erre való. A baloldal belső migrációt jósol. 

14:33
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Rétvári cáfol

Az ön által felsorolt célok beépülnek a települési támogatásokba; az állam 35 milliárd forinttal támogatja a gyengébb bevételű önkormányzatokat. Összesen 411 milliárd forint áll rendelkezésre idén szociális célokra. Ismét Ferge Zsuzsát idézi, aki egy konferencián tette szóvá, hogy a válság alatt az akkori szocialista kormány volt az egyetlen Európában, amelyik nem foglalkozott a vesztesekkel. 

14:40
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

A kormány kérjen bocsánatot!

Az Orbán-kormány a dolgozói szegénység kormánya. Magyarországon 2,5 millió ember dolgozik az uniós bérek 40 százalékáért, miközben az itthoni árak az uniós árak 70 százalékát teszik ki. A vállalkozók sem kaptak semmit, mi várható tőlük, ha egyszer a jövedelmük 75 százalékát leadózzák? Van pénz ebben az országban, csak önök nem oda adják, ahol annak helye van! – állítja az LMP szónoka, Szél Bernadett. Mi letesszük a törvényjavaslatainkat, önöknek pedig nincs más dolguk, mint hogy szavazzanak. Derüljön ki, hogy kiket képviselnek!

14:45
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Miért is kéne bocsánatot kérnünk?

Miért is kéne ennek a kormánynak bocsánatot kérnie, ha egyszer 3,7 millióról 4,1 millióra nőtt a foglalkoztatottság; ha a munkanélküliség 11 százalékról 7 százalékra csökkent, ha a 25 év alatti fiatalok esetén a 28 százalékos munkanélküliségi rátát 17 százalékra hoztuk le, ha csökkent a létminimum és a minimálbér közti különbség - kérdezett vissza Czomba Sándor államtitkár. Összesen 43%-kal nőtt a minimálbér, ez nettó 10%-os növekedést jelent, ami azt jelenti, hogy a bérek jobban nőttek, mint a GDP. 

14:50
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

A második szocialista brókerbotrány

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a második szocialista brókerbotrányról beszél. Az első a Kulcsár-ügy volt, amit Szász Károly eltávolításával szintén igyekeztek eltussolni. A szocialisták a kormányváltás előtt gyorsan lefolytatták a Buda-Cash brókerház ellenőrzését, és semmit sem találtak. A baloldal hozta azt a törvényt is, hogy ötévente kell ellenőrzést folytatni. Amint ez 2015-ben megtörtént, kiderült a 100 milliárdos csalás. A kormány ki fogja deríteni, hogy hova lett a Buda-Cashből a cash - ígérte meg Rogán Antal. 

14:56
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Az MNB feljelentést tett

Mintegy 67 önkormányzatot és 150 000 magánszemélyt érint a brókerház csődje, a jegybank feljelentést tett, a kormány pedig mindent megtesz, hogy az érintettek hozzájuthassanak a pénzükhöz. A magánszemélyek 100 000 euróig, mintegy 30 millió forint összegig kártalanításban részesülnek, a felszámolási eljárás elindulását követő 20 napon belül - közölte Tállai András.

14:59
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Holnap felavatják a Kossuth-emlékművet

Lezsák Sándor bejelentette, hogy a köztársasági elnök holnap 14 órakor felavatja a kommunisták által elmozdított Kossuth-emlékművet. Kérte a képviselőket, hogy jelenjenek meg az avatáson. 

15:02
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Bolgár tavaszváró ünnep

Házszabálytól való eltéréssel Varga Szimeon bemutatta a bolgár tavaszváró ünnepet. A martenica piros szalagja a bajtól véd, a fehér az egészségünket óvja - tudtuk meg.

15:07
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Az MSZP módosítaná a napirendet

A szocialisták a közigazgatási törvények, a  területi államigazgatás átalakítására vonatkozó törvényt, valamint az egyes jogállási tárgyú törvények levételét kérte a napirendről. A kormánypártok leszavazták a javaslatot.

15:10
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Harangozó ügyrendben kért szót

Az ügyrendi felszólalásból kiderült: a szocialisták attól tartanak, hogy a Fidesz, elveszítve a kétharmadát, feles törvényekkel kíván megváltoztatni kétharmados törvényeket, többek között a jogállási tárgyú és a közigazgatási törvényt, ezért kérték ezeknek a törvényeknek a levételét a napirendről. Lezsák Sándor nem fogadta el a javaslatot, és arra kérte a szocialistákat, forduljanak a házbizottsághoz. 

15:19
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

"Aki elkopik, lekophat?"

A szocialista Lukács Zoltán a legveszélyesebb szakmákban dolgozók korkedvezményes nyugdíjának megszüntetése miatt interpellálja a kormányt. Állítása szerint a probléma 70 000 főt érint. 

Czomba Sándor emlékeztetett: kormányon a szocialisták is felismerték, hogy fenntarthatatlan a rendszer. A kormány keresi a megoldást, munkaidő-csökkentésben vagy munkakör-módosításban gondolkozik.

Lukács Zoltán azzal elutasította a választ. Mint mondta, a kormány évek óta csak ígéri, de nem találja a megoldást. A képviselők 101 igen szavazattal, 44 ellenében, elfogadták a választ. 

15:25
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Nem csökken érdemben az államadósság

A Jobbik  többedszerre teszi fel a kérdést, hogy miért nem csökken érdemben az államadósság. Tállai András szerint érdemben csökken: 2014-ben mintegy két százalékkal. A Jobbik magánynyugdíjpénztárra tett utalását nem tartom elegánsnak, mert azt maga a párt is megszavazta, sőt az Európai Unió is támogatta.

15:27
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Az államtitkár csúsztat

A Jobbik sosem támogatta a magánnyugdíjpénztárak vagyonának elherdálását - helyesbített Volner János, és elutasította választ. Az Országgyűlés viszont megszavazta. 

15:30
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

A "nemzeti bankrendszer" ára

Rengeteg közpénzt emészt fel a "nemzeti bankrendszer" kialakítása - véli az LMP-s Schmuck Erzsébet. Több százmilliárd forintról van szó, háztartásonként 100-200 000 forintról. Pontosan mennyiről? - kérdezte.

15:34
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Befektetésről van szó

Tállai András emlékeztetett: a válság alatt rendre extraprofitot termeltek a bankok, miközben nem hitelezték a magyar vállalkozásokat. Ezt a rendszert kívánja megváltoztatni a kormány az állami befektetésekkel. Az elköltött pénz a magyar állam tulajdonában marad, amint feláll egy egészséges és jól működő bankrendszer, az állam eladja a bankokat.

15:37
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Mégis mennyiért?

Schmuck Erzsébet szerint Tállai nem válaszolt a kérdésre. Szerinte az állampolgárok pénzéből a banki veszteségek társadalmasítása zajlik. A rossz hitelektől megtisztított, immár jól működő bankok profitját privatizálják. Nem fogadta el a választ.

15:43
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Zöld bűnözés

Tuszon Bence és a Fidesz szerint felütötte fejét a zöldgalléros bűnözés Magyarországon. Zöld szervezetek lassítják a munkahelyteremtő beruházásokat. Tuszon példaként Zsák Ferenc esetét hozta fel, aki az Audi egyik beruházását próbálta meg megakadályozni, majd az Audi 35 millió forintos ajánlatára elállt feljelentésétől. Az Audi feljelentést tett. 

15:46
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Répássy: Vesztegetés történt

Répássy Róbert egyetértett a veszéllyel, de mint mondta a vesztegetést nehéz bizonyítani. Ennek ellenére mindent megtesz a kormány. 

15:56
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Elszámoltatást követel a Jobbik

"Hajlandóak-e végre az antikommunista követelések elfogadására, vagy meg kell várni a Jobbik kormányra kerülését?" címmel Novák Előd szólal fel. A Jobbik szerint se a Fidesz, se az MSZP nem tett semmit a kommunista múlt felszámolásáért. A kommunista luxusnyugdíjak még mindig felháborítóan magasak, miközben az áldozatok kártérítése nem kielégítő. A rendszerváltás mulasztásai címmel ezért parlamenti vitanapot kezdeményeznek. 

16:00
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Önök hogyan tudnak emlékezni?

Önök hogyan tudnak emlékezni, amikor a párttársaiktól olyan mondatok hangzanak el, hogy a KGST jobb volt, mint ma, illetve, hogy vigyázni kell az orosz medvével? - kérdezett vissza Rétvári Bence. Az áldozatok nyugdíjjuttatásait a szocialisták befagyasztották: ezeket az elmaradásokat a Fidesz-KDNP pótolta - emlékeztetett. 

16:09
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Ne csúsztasson!

Novák Előd szerint a kormány csúsztat; a Jobbik csak a valódi keleti nyitást hiányolja. Ugyanakkor számos válasszal adós maradt. Nem válaszolt arra a kérdésre: támogatja-e a rendszerváltó vitanapot; hallgatott arról, hogy miért titkosították 60 évre az ügynöklistát, és nem indokolta meg azt sem, hogy miért nem távolítja el a szovjet emlékművet a Szabadság térről. Novák szerint a kormány szolgalelkűsége a valódi ok. Az Országgyűlés elfogadta az államtitkári választ. 

16:14
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Politikai lózung a rendvédelmi életpályamodell

A harmincszázalékos bérfejlesztés a parancsnoki állománynál csak 15 százalékot jelent - állítja az érintettekkel történő egyeztetés után Kónya Péter. Mindeközben a rendvédelmi dolgozók jogai tovább csorbulnak. Miért nem beszélnek világosan? - kérdezte Kónya. A független képviselő a szolgálati nyugdíjak megszüntetését is szóvá tette. 

16:17
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Kontrát Károly válaszol

Kontrát Károly közölte: az életpályamodell a kormánytisztviselők, katonák, és a rendvédelem dolgozóit érinti. Az alapvető jogaik nem sérülnek. A javaslatot a kormány hamarosan a Ház elé hozza.  

16:19
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

"Hatható, hethető"

Ilyen végződésekkel nem lehet kiszámítható életpályamodellt alkotni. Ön egyetlen konkrét kérdésemre sem válaszolt: még azt sem mondta meg, hogy mennyi lesz az alapilletmény, csak feltételes módban beszél. Kónya elutasította a választ. 

16:30
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Marad az egykulcsos adó

Ezt Szél Bernadett kérdésére válaszolta Tállai András. Az LMP az elfogadhatatlanul magas, 49 százalékos bérterhek miatt interpellált. Ezzel az adóterheléssel világelsők vagyunk - mondta Szél Bernadett.

Tállai szerint az OECD jelentés alapján nem az első, hanem a negyedik helyen állunk, de a statisztika nem veszi figyelembe a családi adókedvezményeket. A kormány ezt a vonalat kívánja folytatni - mondta. 

16:35
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Még mindig magas a rákbetegek aránya

A középkorú nők körében nem csökken a dohányzás, részben ezzel magyarázható a daganatos megbetegedések még mindig magas aránya - mondta a fideszes Bene Ildikó.

A kormány a szűrővizsgálatok kiterjesztésével és a megelőzéssel kíván javítani a helyzeten - reagált Rétvári Bence. 

16:40
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Vasárnapi boltbezárás: kinek az érdeke?

A kiskereskedelem az egyik legnagyobb foglalkoztató: csaknem 600 000 ember dolgozik az ágazatban, és 250 milliárd forintot hoz a költségvetésnek a vasárnapi nyitva tartás. Kinek az érdekét szolgálja a kötelező pihenőnap bevezetése? És mikor fogják megváltoztatni? - tette fel kérdéseit a szocialista Gúr Nándor. 

16:44
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Kit képviselnek baloldaliként?

A munkavállalók védelmében döntött így az Országgyűlés és nem szép dolog ezt egy baloldali pártnak megkérdőjeleznie. Hiteltelen a költségvetésért aggódnia annak a baloldalnak, aki egyetlen egyszer sem tudta kordában tartani a költségvetési hiányt. A szakszervezetek sem állnak az Önök oldalán - utasította vissza a kérdéseket Tállai András. 

16:48
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Jobbik: A végrehajtás közfeladat

Az önállós bírói végrehajtás nem reformálható, új non-profit állami rendszerre lenne szükség. A profitorientált működés megakadályozza, hogy a nehéz helyzetbe kerültek érdekét képviseljék. A kormány miniszteri biztos kinevezésével a végrehajtók elszámoltatását ígérte, de meghátrálni készül - állítja Staudt Gábor. 

16:55
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

A kormány tisztességes végrehajtást ígér

A végrehajtás jelenleg is állami feladat. A terület által foglalkoztatott, mintegy 2500 fő állami alkalmazásba vételének nincs meg a fedezete - mondta Répássy Róbert. A kormány az emberi méltóság védelmét kívánja biztosítani. Az államtitkár átláthatóságot, tisztességes eljárást, tisztességes díjakat és belátható határidőket ígért. 

Staudt Gábor nem fogadta el a választ, de felajánlotta, hogy önkéntesként részt venne az átvilágításban.

17:01
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Kisvállalkozások Magyarországa

Mikor jön el a kisvállalkozások Magyarországa? - kérdezte az LMP-s Sallai R. Benedek, aki szerint az elmúlt években a kormányzati  ígéretek ellenére a kisvállalkozások kevesebb, a nagyok több uniós forráshoz jutottak, egy hektár alatt pedig megszűnt a támogatás.

Nagy István a kormányzati intézkedések sorával vágott vissza. Az egy hektár alatti területek gazdálkodói korábban sem voltak jogosultak uniós forrásra. 

17:05
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Csökken a gyepterület

Az állattartási telepek is a nagyok támogatásait erősítik meg: a gyepterület, és az extenzív állattartás is csökkent. A közös agrárpolitika lehetővé tenné, hogy 300 hektár felett megszűnjön a támogatás, e helyett Magyarország 1200 hektárig támogatja a nagyokat - utasította vissza a választ Sallai R. Benedek

17:09
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Az Origo cikksorozata leleplezte...

A szocialista Demeter Márta Lázár János "titkos" útjai felől kérdezte Lázár Jánost. Ön többszöri kérdésemre sem válaszolt és hajlandó volt 2 millió forintot kifizetni csak azért, hogy elkerülje a nyilvánosságot. Keletkeztek-e minősített adatok svájci és olasz útján; ha igen, konkrétan jelölje meg a minősítés tárgyát és idejét - kérte.

17:14
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Sohasem fogom elárulni

Ha titkos államügyről van szó, akkor pontosan tudja, hogy nem tájékoztathatom, ha pedig magánügyről, akkor még nem döntöttem el, hogy bevonjam-e önt. 

Hosszas válasza végén Lázár leszögezte, sohasem fogja nyilvánosságra hozni a részleteket, ezért inkább kifizette a kétmillió forintot. 

Demeter Márta figyelmeztette Lázárt, hogy a gazemberek utolsó mentsvára a hazafiasság. 

17:15
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Harangozó Orbán Viktort kérdezi

Harangozó Tamás (MSZP) Simicska Lajosról és Putyin koszorúzásáról kérdezte a miniszterelnököt. Kérem válaszában ne kommunistázzon - szólította fel.

17:21
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Felemás az emlékművekhez való viszonyunk

Mivel megkért rá, nem kommunistázom, holott önök kommunisták, és nem nyolcévezem, holott nyolc évig kormányoztak - kezdte válaszát Orbán Viktor. 

Minden kérdés megvitatható a magyar parlamentben, kivétel azok, amelyek egy szint alatt vannak. 

A második kérdésre azonban szívesen válaszolok: a világháborúban és az 1956-os forradalomban elesett katonák sokszor egy sírban vannak. A felemás viszonyunkat ezekhez az emlékművekhez felülírják az emberi méltóság és keresztényi szempontok. Ugyanez a helyzet a doni emlékhelyeknél: az orosz fél tiszteletben tartja azokat. 

17:25
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Jobbik: Hogyan lesz itt jólét?

Ha euróban nézzük a béreket, akkor nem történt előrelépés - állítja a Jobbik. 

Még szerencse, hogy forintban fizetünk Magyarországon - reagált Orbán Viktor, aki nem érti, hogy egy nemzeti érzelmű párt miért kérdőjelezi meg az eredményeket? Miért fáj Önnek kimondani, hogy eredményeket értünk el? Én azt hiszem, hogy ez egy rosszul felfogott ellenzékiség, minket támadjanak, és ne vitassák el az ország teljesítményét.

17:30
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Ne lépjen az ország mögé!

Én a kormány munkáját támadom, ezért kérem, ne lépjen az ország mögé - reagált viszonválaszában Volner János. Annál is inkább, mivel egyre kevesebben állnak Önök mögött. Az a 600 000 ember sem így látja, aki tömegével hagyja el Magyarországot. 

Orbán Viktor megismételte, hogy az országot elhagyó állampolgárok kétmilliárd forintot utalnak haza. A kormányfő szerint nem becsületes, hogy a Jobbik a külföldön munkát vállalókat arra használja, hogy kritizálja a kormányt. Egyébként pedig hazavárjuk az embereket - mondta.

17:40
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Brüsszel a rezsicsökkentést támadja?

A rezsibiztos Németh Szilárd "Brüsszel a magyar családok ellensége?" címmel tette fel kérdését. 

Aradszki András elismerte, hogy Brüsszel valóban vizsgálja a harmadik energiacsomag végrehajtását. De nem eszik olyan forrón a kását, és a kormány megvédi a rezsicsökkentés vívmányait - ígérte meg.

17:42
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Miniszterelnök úr: emlékszik?

Miniszterelnök Úr: emlékszik Ángyán József szavaira a 12 fideszes oligarcháról? Mégis a hortobágyi földek esetén ön Kehi-vizsgálatot ígért, és azt, hogy legkésőbb január 31-ig tájékoztat ennek eredményéről. Immár március van, és semmiről nem tájékoztattak, de remélem, a tisztességesen elragadott csalókhoz nem jut a föld - kérdezett Harangozó Gábor. 

17:45
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Felmondanak 14 szerződést

Nem szeretjük, ha a zöldbárók kioktatnak minket! - szögezte le válasza elején Orbán Viktor. A konkrét ügyben a minisztérium módosította a pályázati rendszert. Vita alakult ki a Miniszterelnökség és a Kehi között, ami azóta lezárult. Legalább 14 esetben a szerződés felbontásra kerül - ígérte meg a kormányfő. 

17:47
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Ön elismerte a törvénytelenséget

Ön most egy nagyon fontos kijelentést tett: elismerte, hogy a pályázati rendszer, nemcsak a Hortobágyon, de mindenhol átláthatatlan volt. Akkor szólítsa fel Lázár Jánost, hogy indítson mindenhol Kehi-vizsgálatot. 

17:48
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Hátrább az agarakkal!

Hátrább az agarakkal! A Bükki Nemzeti Park esetén számos feljelentés történt, de a bíróság első fokon valamennyit elutasította - reagált Orbán Viktor. 

17:56
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Semjén Zsolt végre válaszol

Szávay István azt kérdezte a miniszterelnök helyettestől, hogy " támogatja a Kormány a külföldön élők választásokon való részvételének megkönnyítését? " A Jobbik a kérdésben határozati javaslatot is benyújtott; ennek tárgysorozatba- vételéről délután szavaznak. 

Semjén Zsolt elismerte, hogy változásra van szükség, de Szávay István szerint nem válaszolt egyértelműen arra, hogy támogatja-e a Jobbik javaslatát. Szávay Orbán Viktor szavaira utaltva úgy vélte: ez jelentené a külföldön dolgozók valódi megbecsülését. Semjén Zsolt nem zárkózott el: szerinte meg kell találni az egyensúlyt a maximális egyszerűsítés és a visszaélések kockázatának minimálisra csökkentése között. 

18:04
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Lázár: elkeserítő a vidék helyzete

Ezt a kereszténydemokrata Móring József kérdésére mondta Lázár János, aki elismerte a vidék leszakadását, és elkeserítőnek nevezte, hogy Magyarországon 300 000 főre csökkent a mezőgazdaság eltartóképessége. A kicsiket támogató vidékfejlesztési operatív program májusra várható, de ez nem lesz egy egyszerű harc - állítja Lázár János, mivel az eddigi nagybirtokosok mindent megtesznek majd, hogy megőrizzék korábbi támogatásaikat, legyen szó Simicska Lajosról, vagy Csányi Sándorról.

A kereszténydemokrata Móring József konkrét nevek nélkül helyi monopóliumokról beszélt, akik akadályozzák a vidék felzárkózását.

18:08
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

LMP: Mit tesznek a szegregáció ellen?

Már Balog Zoltán is elismerte, hogy ha nincs változás, akkor nőni fog a szegregáció. Mit tesznek ennek megakadályozására? - kérdezte Ikotity István. 

Rétvári Bence szerint, ha az LMP nem a botrányt, hanem a megoldást keresné, akkor a szakértőket és az antiszegregációs kerekasztalt kérdezné. 

 

18:18
március 02, 2015
Vágólapra másolva!

Hol a 100 milliárd?

Hogyan lehetséges, hogy a Bajnai-kormány utolsó napjaiban vizsgálták, mégsem találtak semmit a Buda-Cashnél, amikor az MNB már az első napon visszaéléseket állapított meg? A fideszes Csizi Péter ugyanazzal a szófordulattal élt, mint napirend előtt Rogán Antal: hová lett a cash a Buda-Cashből? Csizi szerint  a pénz nem a DRB Banknál, hanem az ügyfeleknél hiányzik. 

Tállai András egyetértett, és megígérte, hogy a bűncselekmény elkövetőit felelősségre vonják. Ezzel véget ért az azonnali kérdések órája. Köszönjük figyelmüket!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről