Összefogott a szocialista frakció

Események

Vágólapra másolva!
Összehangolt támadást indított az Országgyűlésben a kormány ellen a szocialista frakció. A felszólalók folyamatosan napirenden tartották az amerikai kitiltási botrány és az internetadó témáját azzal, hogy előre leadott kérdéseiktől eltérve rendre visszatértek a korrupciós vádra és a netadóra. A kérdés fontosságára utal, hogy Varga Mihály is felszólalt mindkét kérdésben napirend előtt. A szocialisták házszabályellenes viselkedését a levezető elnök többször szómegvonással büntette, a kormánypártiak vagy humorral, vagy a vádak visszautasításával reagáltak. Ez volt az országgyűlés percről percre. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül49 bejegyzés
14:07
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Megszólal áfaügyben a miniszter

Az amerikai ügyvivő állításaival kapcsolatban szólal meg Varga Mihály, de előtte az internetadóról beszél. 700 forintos lesz a felső korlát, de ez nem az előfizetőket, hanem a távközlési szolgáltatókat terheli - mondta. Vitatkozni lehet, de a tegnapi erőszak és vandalizmus nem a viták rendezési módja és elfogadhatatlan. 

14:11
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Továbbra is várják az amerikai fél információit

2011-ben jelezte az amerikai társaság az áfacsalásokat. 2012-ben egy dokumentumot is átadtak, az étolaj áfacsalásokban kívántak együttműködni. 2012 óta a magyar adóhatóság is nyomozást indított, az jelenleg is zajlik.

Varga Mihály elmondta azt, ami az újságokból is tudható. 

 

14:13
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

1000 milliárdokról van szó

Nem 2 milliárdról van szó - állítja Tóth Bertalan, az MSZP frakcióból. Az ellenzék semmit sem tud, Önöknek vannak meg az eszközeik ahhoz, hogy kiderítsék, mi áll a beutazási tilalom mögött, az kiket érint. 

Tóth Bertalan felszólalása végén egy üveg étolajat adott a nemzetgazdasági miniszternek.

14:17
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Nem hiszünk Önöknek

Z. Kárpát Dániel kizárólag az internetadó elleni tegnapi tiltakozásra reagált. Szerinte nem hihető, hogy azt nem a lakosság fogja megfizetni, ezt már a tranzakciós illetéknél is megígérték és nem teljesült. 

14:20
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Örvendetes, hogy készek egyeztetni

Az LMP nem ért egyet azzal, hogy egy szűk csoport megzavarta a tegnap esti demonstrációt, de Önöknek is le kell vonni a tüntetés következményeit - mondta Schmuck Erzsébet. Szomorú, hogy Önök csak akkor egyeztetnek, ha az emberek az utcára mennek. 

Milyen lépéseket tesz a kormány a széleskörű korrupció feltérképezése érdekében? Az LMP NAV vizsgáló bizottságot szeretne.

14:22
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Ítéljék el a vandalizmust!

Rogán Antal arra kért mindenkit, hogy akinek bármilyen korrupcióra vonatkozó információja van, azt jelentse be.

Egyben felszólította az ellenzéket, hogy ítéljék el a vandalizmust, úgy ahogy azt az amerikai ügyvivő tette tegnap este.

14:26
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Önök hülyének nézik az embereket!

Ezt már a szokásos napirend előtti felszólalások sorában mondta a szocialista Lukács Zoltán Struccok a betonon című felszólalsásában.

Azért nem tesznek semmit, mert érintettek lehetnek - vélelmezte a képviselő. Miért nem kérdezik egyenesen a NAV elnökét? És ő miért nem tisztázza magát? Állítólag nyaralni ment, de minél előbb nyilatkoznia kell! És ebben a helyzetben, amikor milliárdos áfacsalások eltussolásáról van szó, Önök további adókat vezetnek be. 

Valójában az információtól akarják elzárni az embereket - utalt az internetadóra. 

14:28
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Ne verjék a fejüket a betonba

Ha megszűnik a bizalom, akkor vége az országnak! -mondta Lukács Zoltán.

 

14:39
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

A bűnözők nem fizetnek adót!

Lázár János a tegnapi tüntetés egyik feliratát pontosította, amely úgy szólt: Bűnözőknek nem fizetünk adót!

Az áfacsalások kapcsán felszólította barátunkat és szövetségesünket, az Egyesült Államokat, hogy ő is tegyen büntetőfeljelentést. Mint mondta, a kormány jogsegély formájában is keresi az együttműködést.

A beutazási tilalom nem közügy, hanem az Egyesült Államok szerint is magánügy - mondta, és a magyar kormány elsődleges feladata, hogy megvédje állampolgárait.

14:40
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

"Mindenszentek ünnepe előtt"

Rubovszky György kereszténydemokrata képviselő a római korba kalauzolta a hallgatóságot az ünnep geneológiáját keresve. A kormány nem kívánt reagálni.

14:45
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Az MSZP civil színekbe bújik?

Farkas Gergely (Jobbik) felszólalásából kiderült: a tüntetés főszervezője, édesanyja, Gurmai Zitán keresztül az MSZP-hez köthető.

Előfordulhat, hogy az MSZP is civil színekben szervezett tüntetést? 

A tegnapi tüntetés kapcsán az euroatlanti nyomás is felmerül, mivel az amerikai ügyvivő is részt vett, sőt előkerült az Európai Unió zászlója - vélelmezett Farkas Gergely.

14:48
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

A tüntetést nem tudták kordában tartani

Varga Mihály miniszter egyetértett Farkas Gergellyel: igen, pártkötődésűek rendezték a tüntetést, és a vandalizmusért felelniük kell.

14:53
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

LMP: Mi szóltunk!

A kormány láthatóan meglepődött, hogy saját emberei érintettek a korrupcióban. Annyira meglepődött, hogy egy hétig szóhoz sem jutott - fogalmazott Szél Bernadett.

Miközben a magyar vállalatokat bekötötték a NAV-hoz, ezermilliárdokat talicskáznak ki az országból.

Pedig az LMP nem egyszer szólt. Szóltunk a földpályázatok esetén, Kishantosnál, a trafikpályázatoknál.

Szóltunk a közbeszerzéseknél, a kormányzati propaganda esetén. 

Aki ebben az országban él, az pontosan látja, mi történik. 

14:55
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Támogassák a NAV-vizsgálóbizottságot!

Szél Bernadett a NAV vizsgálóbizottság felállításához szükséges aláírásívet átadta Varga Mihálynak aláírásra. 

Állítólag támogatják a korrupciót, de egyetlen kormánypárti képviselő sem írta alá eddig az ívet - mondta a képviselőnő.

14:59
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Ugye nem gondolja komolyan?

Lázár János miniszter közölte: folyamatban vannak a büntetőeljárások trafikügyben, a földpályázatok ügyében és Horváth András feljelentése nyomán is. Várja ki a végét! - válaszolt Szél Bernadettnek a miniszter. 

Ugye nem gondolja komolyan, hogy a fenti dolgoknak köze van a beutazási tilalomhoz? Az Egyesült Államok nyilvánvalóvá tette, hogy nem vár semmilyen konkrét intézkedést a kormánytól - mondta Lázár János.

15:04
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Kibújt a szög a zsákból!

Három elvesztett választás után Önök az erőszakhoz nyúlnak -fogalmazott Rogán Antal. Egyértelmű az ellenzék érintettsége a tegnapi tüntetésben, mégsem határolódnak el. 

A távközlési adó kiterjesztésével kapcsolatban elhangzott érveikben sincs semmi új. Miért nem küzdenek velünk azért, hogy a 70 milliárd forintos nyereséget realizáló távközlési cégek nyereségük egy részét adó formájában befizessék?

15:08
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Varga: A NAV hatékonyabb, mint valaha!

Egyesek érdeksérelmét véli felfedezi a tüntetések hátterében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki szerint a NAV adóbeszedési hatékonysága és korrupció elleni fellépése is jelentősen javult az elmúlt években. Ez teremtette meg a béremelések fedezetét.

Szél Bernadettnek azt üzente, várja meg a nyomozások végét.

15:15
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Megkezdődött Gőgös Zoltán mandátumigazolása

Vejkey Imre a Mentelmi Bizottság nevében elmondta, mindent rendben találtak és felkérte a Házat igazolja Gőgös Zoltán mandátumát. 

Gőgös Zoltán letette az esküt és aláírta az esküokmányokat. A frakciókból többen gratuláltak neki. 

A képviselők létszáma 198 fő.

15:21
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Időkeretben tárgyalják az adótörvényeket

A hatórás időkeret felosztása: 

Fidesz: 139 perc

MSZP: 138 perc (A párt az időkeret duplázását kérte)

Jobbik: 62 perc

KDNP: 56 perc

LMP: 37 függetlenek: 12 perc

15:21
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Megszavazták

A Ház 113 igen szavazattal 8 ellenében 18 tartózkodással elfogadta az időkereteket.

15:27
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Itt van a legkevesebb politikus

Heringes Anita (MSZP) szenvedélyes felszólalásban kérte a kormányt, hogy vonja vissza az internetadót, különben soha nem tapasztalt ellenállással találja szembe magát.

A kormány minden tüntetésen elhangzottakat figyelembe vesz - reagált hirtelenjében Lázár János az írásban leadott felszólalástól eltérő kérdésre.

Az eredeti írásbeli kérdésre is megadta a választ. Magyarországon a visegrádi országok átlagának felét teszi csak ki a miniszterek, államtitkárok száma és fizetésük is messze elmarad a V4 országok átlagától - közölte.

15:31
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Jól élnek a végrehajtók Magyarországon

Sárváron egy luxushotelben ünnepelt a Végrehajtói Kamara 200 alkalmazottja - állítja a jobbikos Staudt Gábor. 

A birósági vágrehajtók továbbra is eljárnak, pedig a devizahitelek elszámolásáig törvény korlátozta tevékenységüket. Az önálló végrehajtási rendszer megbukott, egy non-profit rendszerre van szükség. Mikor teremtik ezt meg? - kérdezte Staudt.

15:35
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Jogszabályt tervez a kormány

Már 2010 óta is jelentős szigorítások történtek: összeférhetetlenségi szabályokat rendeltek el, a tevékenységet jogi diplomához kötötték és a vágrehajtási költségeket is igyekeztek visszaszorítani.

A kormány mégis fontolgatja a végrehajtás államosítását, mivel a közbizalom megrendült a végrehajtók iránt - ismerte el Répássy Róbert államtitkár.

15:41
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Pénzéhes hivatalnokok

Sallai R. Benedek (LMP) szerint Hoppál Péter beszélt egy évvel ezelőtt pénzéhes hivatalnokokról a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál kipattant botrány kapcsán. Hoppál kizárta a politikai szálat. 

14 000 hektárnyi területről van szó, már 60 ember érintett és több mint egy milliárd forintra emelkedett az MVH-nál történt területalapú támogatásokkal történő visszaélés. Azóta politikai szálra is fény derült egy fideszes önkormányzati képviselő személyében - állította a képviselő.

15:43
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Jó kezekben van a pénz

Az Európai Unió auditja rendben találta a pénzek kifizetését. A bűntető eljárás folyamatban van: még időben sikerült megakadályozni a visszaéléseket - nyugtatta meg a gazdákat Nagy István államtitkár. 

15:47
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Ön ellentmondásba keveredett

Sallai R. Benedek nem nyugodott meg. Zajlik a nyomozás és Ön előre kijelenti, hogy nem érte kár a gazdákat. Minden egyes jogosulatlanul elvett hektár a gazdákat rövidítik meg. A képviselő elutasította a választ.

A Ház 99 igen, 33 nem szavazat ellenében elfogadta.

15:55
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

A legtöbb tagállamban összeomlott az autóipar

De 2012 óta Magyarországon az autóipar magára talál, és Európában egyedülálló módon megközelíti a válság előtti szintet. A jó eredmények hátterében a beszállító iparnak is nagy szerepe van - válaszolt Glattferder Béla államtitkár a fideszes Szatmáry Kristófnak. 

Magyarország 30 százalékra emelné az ipar arányát a gazdaságban: az uniós célkitűzés 20 százalék. 

A Jedlik Ányos terv elektromos autó fejlesztésén dolgozik - tájékoztatott az államtitkár.

 

15:58
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Lezsák: az interpelláció más műfaj

A levezető elnök harmadszor figyelmeztette a felszólalókat, hogy ne térjenek el a tárgytól. Ezúttal Korózs Lajos (MSZP) terelte a szót az Egyesült Államokból kitiltottak listájára, mire Lezsák Sándor kikapcsolta a mikrofonját.

Eredetileg a szociális temetésről beszélt volna.

16:00
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Harmadszorra kérdezem

" Az állam akarja lenyúlni a NAV-károsultakká vált egykori ScienNetesek pénzét? " - tette fel a kérdést Szávay István a Jobbik frakcióból. 

Mikor zárul le a nyomozás? Miért bírságolja a károsultakat a NAV? - kérdezett tovább.

 

16:03
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Harmadszorra válaszolok

Mivel június óta nem történt új fejlemény, felolvasom a múltkori választ. Hallgassa meg ezt most Ön is - kérte Tállai András. 

A NAV felfüggesztette az eljárást és külföldről vár információkat.

Az eljárásba politikusok nem avatkozhatnak bele. 

Köszönöm, hogy meghallgatott, válaszom elfogadását nem várom, ez rendkívüli esemény lenne - közölte az államtitkár.

16:07
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Szegeden döntés született

Mi az, hogy nem történt új fejlemény? Most tájékoztattam a Szegedi Bíróság döntéséről, de ön nem figyelt oda - méltatlankodot Szávay István. 

16:08
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Lezsák elnézést kért

Meg kellett volan adnia a szót a következő MSZP-s képviselőnek -ismerte el Lezsák Sándor levezető elnök. Ezt most megteszi - mondta. 

Tóth Bertalan, Korózs Lajoshoz hasonlóan a kitiltottak megnevezését kérte.

16:12
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Lezsák ismét elvette a szót

Lázár János szerint bomlóban az MSZP, mert képtelen írásban feltenni a megfelelő kérdést. 

Ismét felolvasta az eredeti kérdésre az előkészített választ: ez az uniós kerékpárutak építésére vonatkozott. A kormány a korábbi 47 százalékról 12,5 százalékra mérsékelte az egyes fejlesztések propaganda költségeit. A különbséget Önök ellopták - összegzett Lázár.

16:14
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Önökre is vonatkozik

Ha tudomása van lopásról, akkor Önnek is feljelentést kell tennie. Ha nem teszi, akkor a Fidesz keveredik lopás gyanújába -reagált Tóth Bertalan.

16:21
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Hol az államreform?

Szilágyi György a Magyary Programot kéri számon a kormányon. 

Lázár János megígérte, hogy lesz folytatás, de a kevesebb több; ezt tanulta polgármesterként. Jelenleg Patyi András vizsgálata zajlik annak kiderítésére, hogy az állam akadály-e vagy segítség? Csak olyan államreformba, bürokráciacsökkentésbe érdemes belefogni, ami segíti a gazdasági növekedést. 

A bürokrácia miatt küzdöttük magunkat az utolsók közé a versenyképesség tekintetében. 

198 járás van ma Magyarországon és járásközpontú marad a közigazgatás. 260 kormánybalak lesz, ami valóban kevesebb a tervezettnél, de az ügyfélforgalom ennél többet nem indokol - mondta a miniszter.

 

16:23
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Mennyi pénzt kell visszafizetni?

Nem válaszolt arra a kérdésre, hogy mennyibe kerül a program módosítása - reagált Szilágyi György, aki szerint szomorú, hogy több év után még mindig csak tervekről van szó.

16:28
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Ügyrend

Lukács Zoltán Korózs Lajos szómegvonása miatt tiltakozott. A szocialista képviselő nehezményezte, hogy 10 másodperc után az elnök elvette képviselőtársától a szót. Mint mondta 10 másodperc alatt nem derülhetett ki, hogy mit akart mondani. 

Lezsák Sándor nem engedélyezte, hogy Korózs Lajos elmondja felszólalását. 

16:30
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Harangozó is megkérdezte

A szocialistáknak úgy látszik kiadták a feladatot, hogy valamennyien fűzzék bele felszólalásukba, hogy követelik a beutazási tilalmon szereplők névsorát és az internetadó visszavonását.

Harangozó Gábor " A falusi embereknek csak a szavazata kell? " című felszólalásától jutott el az ominózus kérdésekig.   

16:34
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Lázár: Tegyék közkinccsé a papírt!

Ha már nem tudják fejből elmondani ugyanazt a pár kérdést, legalább adják oda és tegyék közkinccsé -kérte Lázár a szocialistákat.

Minden jel arra mutat, hogy szétesőben a szocialista frakció - értékelt a miniszter.

16:35
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Van egyáltalán okostelefonja Orbán Viktornak?

Novák Előd az internet ingyenessé tételéről kérdezte a kormányt. 

16:49
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor okostelefonja nem közkérdés

Semjén Zsolt inkább a kérdés közérdekű részére szorítkozott válaszában. Ennek lényege, hogy az internetalapú kommunikációt is be kell vonni a közteherviselésbe. A távközlési cégek profitból való részesedése lehetővé teszi, hogy nagyobb mértékben járuljanak a közterhekhez.

Az adóintézkedések célja, hogy minél alacsonyabbak legyenek a jövedelemadók -mondta Semjén Zsolt tárca nélküli miniszter.

16:53
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

A kormány nem vádolható korrupcióval

A fordított áfa és a pénztárgépek bevezetése is a korrupció visszaszorítását szolgálta. Ez a kormány nem vádolható korrupcióval - reagált Sallai R. Benedek kérdésére Tállai András. Az LMP-s képviselő " Hová vezetnek az étolajmutyi szálai? " címmel kérdezett.

16:57
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Kevesebb cafeteria, magasabb adó

A cafeteriára vonatkozó új szabályok valójában bérelvonást jelentenek a dolgozóknak - véli Gúr Nándor az MSZP fakcióból. Hogyan tudnak ezzel szembenézni? 

17:04
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Valóban változott az adópolitika

Minden adó legyen magasabb - volt az MSZP adófilozófiája. 

A jövedelemadók csökkenjenek - ez pedig a mostani kormány filozófiája. A béren kívüli juttatások még mindig kedvezőbbek annál, mintha ugyanezt az összeget bérként kapnák meg az emberek - tájékoztatott Tállai András államtitkár.

Az Önök politikája vezet oda, hogy korrupció miatt kitiltsanak embereket Amerikából és csalási folyamatokban vegyenek részt. Ide tartozik az internetadó is. Önök hadoválnak összevissza. Gúr Nándor is elmondta a házi feladatot a kötelező mondatokra vonatkozóan. 

17:11
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Az internetadó vitte a prímet

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) szerint az internetadó vitte a prímet a mai kérdések sorában. 

Nem a fogyasztók fogják állni a költségeket. Ugyanez a hiszti volt az sms adóval kapcsolatban is, de nem hiszem, hogy megérzi ennek az adónak a létét képviselő úr - reagált Tállai András államtitkár.  

Adócunamit készülnek kivetni holnap, amit ugyanúgy áthárítanak majd a szolgáltatók. Nem a képviselőkről van szó, hanem azokról, akik jóval kevesebbet keresnek - vitatta a választ Z. Kárpát Dániel. 

A szolgáltatók ki tudják gazdálkodni, e miatt nem történt országelhagyás - állítja az államtitkár. 

 

17:14
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Továbbra is kiállnak a stratégiai megállapodások mellett?

Szél Bernadett annak kapcsán kérdezett a stratégiai megállapodásokról, hogy tudomása van arról: a megállapodások elnyerése fejében magáncélokat kellet támogatniuk a kiválasztott partnereknek. Mennyi adókiesás keletkezett e miatt? - kérdezte.

17:19
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Ön tud a legtöbbet erről

Kiterjedt levezést folytattam Önnel ebben a kérdésben, ezért Ön tud a legtöbbet a stratégiai megállapodásokról - válaszolt Magyar Levente. 

Szél Bernadett arra a kérdésre várja a választ, hogy van-e tudomása a kormánynak a korrupcióról? Az LMP a bíróságon folytatja a beszélgetést, mert a megállapodások adókedvezményeire vonatkozó kitételeit, adótitokra hivatkozva nem ismerhette meg. 

Vélelmezésekre nem tudok válaszolni - hárította el a kérdést Magyar Levente.

 

17:21
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Bűzlik az egész ország

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a szegénységtől és a kozmetikumokra kivetett termékdíjaktól jutott el a korrupcióra vonatkozó visszatérő kérdésig. Bűzlik az ország - szögezte le.

17:40
október 27, 2014
Vágólapra másolva!

Nem bűzlik

Ön nem kérdez, hanem kijelentéseket tesz - reagált Tállai András államtitkár. Ha ez kérdés, akkor a válaszom természetesen nem; nem az ország bűzlik, hanem az MSZP frakció.

Önök csak vádaskodnak, a nélkül, hogy figyelembe vennék a tényeket.