Hagyományos építkezés kontra mobilház: miért érdemes az utóbbi mellett dönteni?

Vágólapra másolva!
Egy üzlethelyiség vagy egy nyaraló felépítése komoly feladat, mely az anyagi források mellett rengeteg befektetett időt és energiát igényel. Egy hagyományos építkezés akár hónapokig is húzódhat, az előre nem tervezett költségek pedig sokszor az egekbe szöknek
Vágólapra másolva!
Forrás: ecomodul.hu

Szerencsére manapság már más lehetőségünk is van abban az esetben, ha gyorsan és megfizethetően szeretnénk saját ingatlanhoz jutni. Dönthetünk például a mobilházak telepítése mellett, ami sok szempontból kényelmesebb és kifizetődőbb a hagyományos építkezésnél. Most megmutatjuk azt, hogy miért.

Gyorsaság: akár azonnali használatbavétel

A hagyományos építkezés a tervezéstől az építésig hosszú időt vesz igénybe. Az építkezési terület először fel kell mérnünk, elő kell készítenünk. Ki kell ásni az alapot, majd csak ezután kezdődhet a falak felhúzása. Ez összességében rengeteg munkával jár, és sok munkaerőt vesz igénybe.

Ezzel szemben a mobilházak gyorsan, a tervezéstől számított néhány héten belül telepíthetők. A folyamat gyors és egyszerű, az új ingatlan pedig a telepítés után szinte azonnal használatba vehető. Ez nagy előnyt jelenthet például abban az esetben, ha egy üzlethelyiséget egy adott helyen a piaci változásokra való tekintettel gyorsan, akár egyik napról a másikra kell felhúznunk.

Költséghatékonyság: alacsonyabb munkadíj és fenntartási költségek.

A hagyományos építkezés költségei sokszor kiszámíthatatlanok és az egekig szöknek. A folyamatosan emelkedő építőanyagárak mellett pedig nem szabad megfeledkezni arról a pénzről sem, amit a munkadíjra költünk.

A mobilházak építése ezzel szemben költséghatékonyabb, hiszen az előre gyártott elemek gyorsan és egyszerűen telepíthetőek. Emellett a mobilházak gyakran energiatakarékosabbak is, ami hosszú távon további megtakarításokat eredményez. Összességében tehát az építkezés és az ingatlan fenntartása is alacsonyabb költségekkel jár, ha ezt a megoldást választjuk.

Mobilitás: rugalmas elhelyezési lehetőségek

Egy hagyományos építésű ingatlan felépítése nem lehetséges akárhol. Fontos, hogy a választott telek minden szempontból megfelelő legyen. A mobilházak egyik legnagyobb előnye ezzel szemben az, hogy olyan területeken is elhelyezhetők, ahol a hagyományos építkezésre nem nincs lehetőség vagy nehézkes lenne.

Ez azt jelenti, hogy a modulokból álló mobilház könnyen telepíthető az olyan területeken is, ahol a közműszolgáltatások hozzáférhetőek, a terepviszonyok azonban megnehezítik vagy ellehetetlenítik a hagyományos építkezést.

Mindezek mellett a mobil konstrukciók tetszés szerint áthelyezhetők. Ha tehát az ingatlanunkat el kell költöztetnünk, abban az esetben könnyen átszállíthatjuk azt az új helyszínre. Ez a rugalmasság és mobilitás különösen előnyös lehet az olyan vállalkozások számára, akik pop-up üzlethelyiségek kialakításán gondolkodnak.

Környezettudatosság: kevesebb hulladék és energiafogyasztás

Végül, de nem utolsósorban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy egy hagyományos építkezés rengeteg hulladéktermeléssel jár. A mobilházak telepítésével ez a hulladékmennyiség minimalizálható, ami azt jelenti, hogy nagyban csökkenthetővé válik az adott ingatlan ökológiai lábnyoma.

A jó szigetelésnek és a modern megoldásoknak köszönhetően pedig a mobilházak jóval energiatakarékosabbak is. Ez pedig nem csupán a pénztárcánkat, de a környezetünket is segít kímélni.