Egész Európában nincs párja ennek az új függőhídnak

Új gyalogos függőhidat kapott Európa, függőhíd, Olaszország, függőhídOlaszország, 2024
Gyönyörű táj felett ível át az új függőhíd
Fotó: Facebook/VisitSellano
Vágólapra másolva!
Olaszország zöld szívében, Umbriában található egy középkori, Sellano nevű apró falucska, amelynek történelmi központjában avatták fel azt a különleges hidat, amely 175 méter magasban ível a táj felett. Ez Európa legmagasabb tibeti függőhídja.
Vágólapra másolva!

A hossza 517,5 méter, így több mint 1000 lépést kell megtenni (egészen pontosan 1023-at), hogy átérjünk a pompás konstrukció egyik pontjáról a másikra. 

Az adrenalinfüggőknek ajánlott szédületes séta körülbelül 30-45 percet vesz igénybe.

A függőhíd az Appenninek csodás táján, a Vigi folyó völgye felett ível át, és további különlegessége, hogy felfelé halad, mivel két végpontja között - Montesanto felé - 68 méter magasságkülönbség van.

A hídszerkezet alján a deszkák nem szorosan egymás mellett találhatók, így nagyon kell figyelni arra, hová lép az ember. A turistáknak be kell tartaniuk bizonyos biztonsági szabályokat, a legfontosabb, hogy megfelelő cipőt viseljenek. A gyerekek százhúsz centiméteres magasságtól kezdve léphetnek a hídra - emeli ki a Travelo.

A Roadster arról is beszámolt, hogy a húsvéti hétvégén megnyitott látványosság óránként legfeljebb kilencven látogatót fogad, és Sellano turisztikai oldalán lehet jegyet venni rá.

Sellanót egyébként rendszeresen beválasztják Olaszország legszebb falvai közé.