Óriási a verseny egy meseszép kaliforniai birtokért - Katy Perry lehet a befutó

koronázás másnapja, brit, royal, király, III. Károly, angol, utcabál, koncert, III. Károly brit király, 2023.05.07.
US artist Katy Perry performs inside Windsor Castle grounds at the Coronation Concert, in Windsor, west of London on May 7, 2023. - For the first time ever, the East Terrace of Windsor Castle will host a spectacular live concert that will also be seen in over 100 countries around the world. The event will be attended by 20,000 members of the public from across the UK. (Photo by Chris Jackson / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Katy Perry popénekesnő nemrég első körben fényes győzelmet aratott Carl Westcott, a gazdag 84 éves vállalkozó felett, és valószínűleg végre beköltözhet a 15 millió dolláros, elegáns Montecito-i házba. A jelenlegi tulajdonos vagyonos üzletember azonban nagyon ragaszkodik a birtokhoz, állítása szerint szenilis volt, amikor aláírta az ingatlan eladásáról szóló szerződést. 
Vágólapra másolva!

"Ismerek egy helyet, ahol a fű a legzöldebb a világon" - énekli Katy Perry a "California Gurls" című dalában. A számot valószínűleg létező helyszín ihlette. A Montecito enklávéjában található több mint 2 hektáros, zárt birtokon az egyetlen hang a szökőkutak csobogása. Hársfák és rózsabokrok szegélyezik a nagy, füves pázsitot. A tágas, 1930 körül épült ház mögött zöldellő hegyek húzódnak, a területet körülvevő magas sövény résein keresztül pedig a Csatorna-szigetekre lehet látni.

Katy Perry amerikai énekesnő egyik fellépésén Forrás: AFP/Chris Jackson

Az elmúlt három évben ez az eldugott, 15 millió dolláros birtok állt két vagyonos ember jogi csatározásainak középpontjában, mindketten azért küzdöttek, hogy magukénak tudhassák. Perry, aki már az American Idol zsűritagja is volt, egy olyan időszakban támadta meg a 84 éves autókereskedő és kommunikációs mogul, Carl Westcott, tulajdonjogát erre a birtokra, amikor az olyan keresett területeken, mint Montecito, kevés az eladó ingatlan. Az Origo egyébként nemrég azt is megírta, hogy az énekesnő rekordáron adta el zenei katalógusát.

Carl Westcott 2020 májusában 11,25 millió dollárért vásárolta meg a montecitói házat.

Az ingatlan, amely korábban Mary Ellen Zemeckis, Robert Zemeckis filmrendező volt felesége tulajdonában volt, évekig állt a piacon, és eredetileg 19,5 millió dollárra volt árazva. Az akkor 80 éves Westcottnak erős derékfájdalmai voltak, ezért főleg az tetszett meg neki, hogy a ház és a melléképületek mind egyszintesek.

A Montecito birtok, amely korábban a piacon lappangott, hirtelen többszereplős licitháború tárgyává vált.

Az egyik érdeklődő Maria Shriver, a televíziós újságíró és Arnold Schwarzenegger egykori felesége volt. A másik pedig Katy Perry énekesnő, aki már azelőtt szemet vetett a birtokra, hogy Westcott megvásárolta volna. Abban az időben gyermeket várt vőlegényétől, A Gyűrűk Ura színészétől, Orlando Bloomtól, és a párnak tetszett a ház magányossága. Perry az évek során már mintegy 7,5 millió dollárt költött a környékbeli ingatlanokra.

2020 júliusában, néhány héttel azután, hogy megvette, Westcott 13 millió dolláros ajánlatot kapott az ingatlanra Shrivertől. Ő 13,5 millió dolláros ellenajánlatot tett. Két nappal később, július 10-én az üzletember hatórás ágyéki gerincfúziós műtéten esett át Dallasban. Westcott és barátnője, Radeva néhány nappal később Montecitóba repült a magángépén.

Július 15-én Bernie Gudvi, Katy Perry üzleti menedzsere a bírósági dokumentumok szerint 13,5 millió dollárt ajánlott Perry nevében az ingatlanért. Westcott 15 millió dolláros ellenajánlatot tett. Eközben Shriver hajlandóvá vált 13,5 millió dollárt fizetni a birtokért.

Westcott közben beleegyezett abba, hogy 15 millió dollárért eladja Montecito-i otthonát Bernie Gudvi-nak, és alá is írták az erről szóló szerződést. Perry 450.000 dolláros előleget tett le, amelyet még mindig letétben tartanak. Westcott ezután megkérte brókerét és barátját, Cristal Clarke-ot, hogy segítsen neki új otthont találni, de a környéken nem felelt meg neki egyik éppen eladó ház sem. Néhány nappal később emiatt Westcott tájékoztatta Perry csapatát, hogy meggondolta magát, és mégsem adja el az ingatlant. Érthető módon mindkét fél a bírósághoz fordult a birtok tulajdonjoga érdekében. Az üzletember azt állította, hogy a szerződés érvénytelen, mert a degeneratív betegsége, a Huntington-kór és a hátműtétje után szedett fájdalomcsillapítók miatt részben szellemi fogyatékos lett.

Perry jogi csapata ezzel szemben azt állította, hogy Westcott nem mondott igazat, csak annyi történhetett, hogy a férfi nem talált magának megfelelő házat a környéken, ahová beköltözhetett volna. Követelték, hogy az üzletember az ingatlan azonnali átadása mellett még 3,2 millió dolláros kártérítést is fizessen. Az ingatlannyilvántartás szerint 2020 októberében Perry 14,2 millió dollárért megvett egy másik házat szintén Montecito-ban.

Míg Perry kerülte a nagy horderejű per kommentálását, Court felesége, a "The Real Housewives of Dallas" egykori sztárja, Kameron Westcott 389.000 Instagram-követője számára részletesen mesélt erről, miközben az ingatlanról készült fotókat is megosztott.

Westcott fia, Chart, egy 38 éves ügyvéd és magánbefektető, írt egy véleménycikket a konzervatív online kiadványban, a Federalistban, amelyben az általa Perry (Protecting Elder Realty for Retirement Years) törvénynek nevezett jogszabálytervezet törvényerőre emelését sürgette. Ennek értelmében a 75 évnél idősebb emberek számára megengednék, hogy bizonyos meghatározott ideig még büntetés nélkül visszaléphessenek az általuk már aláírt szerződéstől.

Westcott 2021-ben öngyilkosságot kísérelt meg, és túl beteg volt ahhoz, hogy részt vegyen a tárgyaláson - így a perben őt most a fiai helyettesítik. Elmondásuk szerint apjuk a halálos ágyán fekszik, és az a kívánsága, hogy a montecitói otthonában halhasson meg. Perry jogi csapata a maga részéről azzal vádolta Westcottékat, hogy "médiacirkuszt" csinálnak az ügyből, hogy eltereljék a bíróság és a sajtó figyelmét.

Idén November 7-én Joseph Lipner bíró Katy Perry javára döntött,

neki adott igazat az ingatlanhovatartozási ügyben. "Több bizonyíték is alátámasztja, hogy Westcott képes volt a szerződés aláírására".

A két félnek 10 napja van arra, hogy kifogást nyújtson be, mielőtt a döntés jogerőre emelkedik. Perry várhatóan februárban tesz tanúvallomást a per kártérítési szakaszában.

Lipner döntése "veszélyes precedenst teremtett az ingatlanjogban" - jelentette ki Chart. "Ez a döntés elnézi a gátlástalan ingatlanügynökök és ügyvédi irodák becstelen taktikáit".

Westcotték azt mondták, hogy még nem döntöttek arról, hogy fellebbeznek-e.

Az Oprah Winfrey-étől mindössze pár méterrel lejjebb található Montecito birtokon két vendégház, egy edzőterem, egy végtelenített úszómedence, egy öltöző, és egy kiterjedt szabadtéri szórakozóhely is van. Az ingatlan nagyrészt sík területen van, ami Montecito dombos terepe között keresett ritkaság. Habár közel van az exkluzív Upper Village bevásárlóövezethez, a birtok nagyon privát jellegű. Maga a ház a bejárati kaputól messzebb van, érett fák, és több méteres sövények védelmében. A 2,5 hektáros birtokon meseszép zöldellő kert és több szökökút is van. Az elsődleges hálószoba a medence területére nyílik. A 930 négyzetméter alapterületű ingatlanban 8 hálószoba és 11 fürdőszoba van.