Ez az otthon olyan, mintha egy űrhajó landolt volna egy jeges bolygón

beauty in nature natural beautiful nature blue sky sky weather day exterior space landscape ground land outdoors out frozen mountain landform nobody north america american aspen colorado united states of america the americas scene scenics ski resort holid
Aspen a síelők és a mászók között is bakancslistás úticél
Vágólapra másolva!
A Utah állambeli Eden településén, egy síközpont közelében található az az ultramodern építészeti különlegesség, amelyet most 15 millió dollárért kínálnak. A futurisztikus otthon ezen az áron megyei rekordot is döntene.
Vágólapra másolva!

A Utah államban található Powder Mountain oldalában fekszik Eden települése, amely a régió népszerű síközpontja. Itt került piacra egy futurisztikus otthon, amelyet 15 millió dollárért (kb. 5,3 milliárd forint) kínálnak.

Ha pedig sikerülne ezen az áron értékesíteni az ingatlant, az magasan rekordot döntene a megye ingatlanpiacának történetében. Az eddigi csúcstartó ugyanis egy idén júliusban eladott ház, amelyért közel 7 millió dollárt fizettek.

A Dark Chalet of Powder Mountain néven ismert fekete futurisztikus épületet 2020-ban tervezte Tom Wiscombe építész, illetve Los Angeles-i cége, a TWA. A tervezőiroda saját leírása szerint a házat úgy álmodták meg, hogy az egy „fekete gyémánt" legyen a meredek havas hegyekben. Az épület egyébként egy rangos építészeti díjat is elnyert 2020-ban.

A házból lélegzetállító kilátás nyílik a környező tájra, ugyanis tiszta időben kilométerekre is el lehet látni belőle. A jelenlegi tulajdonos (aki egy hollywoodi lakberendező) azt mondta, hogy télen az épületnek olyan hangulata van, mintha az ember egy űrhajón tartózkodna, amely egy jeges bolygón landolt.

Az 528 négyzetméter lakóterületű otthon egy több mint 2340 négyzetméteres telken fekszik, és augusztus elején került piacra. Az ingatlanban öt hálószoba és ugyanennyi fürdőszoba található.

Forrás: Mansion Global