Sikeres magyar divatmárkák mutatták be tavaszi kollekcióikat

Vágólapra másolva!
Magyar divattervezők és dizájnerek hazai illetve nemzetközi sikereiről rendszeresen beszámol az Origo. Ebben az összeállításban két hazai, kivételesen eredményes és sikeres, jelentős szakmai elismerésekkel bíró, fenntartható divatmárka e hónapokra ajánlott összeállításait mutatjuk be: így látják az AERON-nál és a Nanushkánál az idei tavaszt.
Vágólapra másolva!

AERON

Letisztult szabászat

Tervezőként Áron Eszter egyszerre dolgozik varrástechnológiai ismereteivel és az intuícióval.

- meséli az AERON alapító-tervezője, a vágyaik pedig testet is öltöttek a koppenhágai divathét kifutóján. "A kollekció kosztümjei leheletvékony gyapjúból készültek, bővebbek és még letisztultabbá váltak, mint korábban, valamint egy derűt árasztó színben, a rózsaszín egy nagyon kifinomult árnyalatában készültek: így alkotva tökéletes egyensúlyt a maszkulin szabás és a nőies árnyalat között." - ismertette Áron Eszter.

Könnyedség, lazaság, derű: ezek jegyében készült az AERON tavaszi-nyári kollekciója Forrás: AERON

Nyári kötöttek

A kötött ruhadarabok idén nyáron is divatban lesznek: hordoznak egy bizonyos újszerűséget, és ha kellő műgonddal készülnek, a laza kötésnek köszönhetően kifejezetten praktikusnak számítanak a hőségben.

Ez a fekete nyári kötött ruha például a nehezebb anyagnak köszönhetően tökéletesen esik és előnyösen állhat mindenkinek. Igazán kifinomulttá pedig a ruhát ékszerként díszítő, arany színű A-gomb teszi" - mondta el Áron Eszter.

Különleges kötött nyári ruhát készített az AERON Forrás: AERON

"Tavaly nyáron már a nemzetközi divatszakma megismerkedhetett a koppenhágai divatbemutatónkon az ékszerkollekciónkkal, idén tavasszal pedig végre mindenki számára elérhetővé vált a weboldalunkon és a Szervita téri üzletünkben" - meséli az alapító. "Az első kapszulakollekciónk arany és ezüst darabjai a márka kezdőbetűjét formázó A-motívumból rajzolódnak ki és olyanok, mint egy pont egy mondat végén: megkoronázzák a megjelenését egy nőnek."

A márka kezdőbetűjét formázó motívum megkoronázza egy nő megjelenését az AERON alapítója szerint Forrás: AERON

Nanushka

Horgolás

Az egyik legnagyobb tavaszi trend a horgolt darabok, legyen szó ruháról vagy felsőről, férfi vagy női viseletről.

Ez a trend nemcsak felidézi a Nanushka magyar örökségét, hanem izgalmas mintákkal és kényelmes, szellős anyagokkal frissíti a gardróbunkat

- állítják a márkánál.

Az idei tavasz egyik legfontosabb trendjének középpontjában a horgolt darabok állnak Forrás: Nanushka

Bézs és lime árnyalatok

A bézs árnyalatok ismét visszatértek az egyik legsikkesebb tavaszi színként. A bézs ruhák örök darabok, ebből adódóan elengedhetetlenek a fenntartható ruhatárból.

A bézs ruhák örök darabok a Nanushka szerint, a bézs a tavaszok egyik legsikeresebb színe Forrás: Nanushka

A letisztult színeket és szabásokat könnyen fel lehet dobni egy merészebb színű kiegészítővel.

A bézsen kívül az egyik legmenőbb tavaszi szín a lime, a kettő együtt pedig tökéletes párosítás. Ha a lime színnel még csak most kezdünk megbarátkozni, akár egy kisebb kiegészítő,

például egy pénztárca jó bevezetés lehet ehhez a trendhez.

A bézs szín kiváló párja lehet a lime Forrás: Nanushka

Akár a horgolt darabokat és a bézs árnyalatokat is lehet ötvözni egy laza, kényelmes, ugyanakkor összeszedett és trendi look-hoz.

Horgolt darabok és bézs árnyalatok: minden további nélkül ötvözhetők Forrás: Nanushka

Lapozzon, a tavaszi trendeket bemutató összeállítás a következő oldalon folytatódik!