Hajókra költözik a Starlink internet-szolgáltatása

starlink parabola antenna dishy mcflatface
A Starlink antennája
Vágólapra másolva!
A hongkongi székhelyű Anglo-Eastern hajóüzemeltető vállalat már egy tucatnyi hajóján vezette be a Starlink internetszolgáltatását. Egy éven belül pedig több mint 200 járművön lesz elérhető a SpaceX szélessávú szolgáltatása.
Vágólapra másolva!

Az Anglo-Eastern Group nevű, hongkongi székhelyű hajóüzemeltető vállalat közölte, már több mint egy tucat hajóján működteti a SpaceX Starlink nevű szélessávú internetszolgáltatását.

A vállalat bejelentette továbbá, hogy egy éven belül több mint 200 hajóján tervezi telepíteni a Starlinket

– írja a gCaptain.

Az Anglo-Eastern több mint 600 hajót kezel, és világszerte 2700 tengerészt foglalkoztat. A mostani bejelentés alapján tehát a vállalat megkezdte a hajóin a Starlink éles tesztelését, miután tavaly már „több hajón" is vizsgálták a szolgáltatás működését – közölte a cég egy Twitter-bejegyzésben.

A vállalat informatikai igazgatója, Torbjorn Dimbald hozzátette, csendben kezdték meg az első teszteket, amikor a Starlink tavaly először jelentette be, hogy szabadidőjárművekre is elérhető a szolgáltatása. Dimbald hangsúlyozta, a Starlink jelentősége, hogy a hajók így ugyanolyan módon férnek majd hozzá a szélessávú internethez, mint bármelyik iroda vagy magánlakás.

Ez pedig az együttműködés eddig példátlan formáját teszi lehetővé a legénység és a szárazföld között.

A legénység tagjai tehát nemcsak a családtagjaikkal és a barátaikkal tarthatják könnyedén a kapcsolatot, de a part menti támogató csapatokkal is könnyebb lesz a kapcsolattartás – emelte ki Bjorn Hojgaard, az Anglo-Eastern vezérigazgatója.