Hiába lesz fizetős a Facebook, tovább fájhat Zuckerberg feje

Mark Zuckerberg Testifies on Capitol Hill America 2019 Americas A American Capitol Hill 116th Congress POL PRO
Mark Zuckerberg a képviselőházi meghallgatáson
Vágólapra másolva!
A fizetős Facebook bevezetése ugyan valamennyi extra bevételt hozhat a vállalat számára, de nem oldja meg varázsütésre az Instagramot is soraiban tudó vállalat gondjait, számolt be róla a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Az Instagramot is soraiban tudó Zuckerberg-vállalat, a Meta vezetése is úgy döntött, a Twitter példáját követve létrehoz egy fizetős feliratkozási modellt a Facebookon,

válaszul a rohamosan csökkenő reklámbevételekre és a Metaverzum fejlesztésére elszórt több milliárd dollár pótlására.

Mark Zuckerberg a képviselőházi meghallgatáson Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Stefani Reynolds

Mikor jön a fizetős Facebook?

Pontos dátumot egyelőre nem tudni, Zuckerberg csak annyit árult el, folyamatosan vezetik be a szolgáltatást a különböző piacokra, kezdve az új-zélandi és az ausztrál felhasználókkal. Az ott szerzett tapasztalatokat pedig felhasználják majd a szolgáltatás széles körű bevezetése során, fejlesztve azt a nagyközönség számára, így

fokozatosan lesz fizetős a Facebook.

Az előfizetés havidíja előreláthatólag asztali gépről 11,99 dollár (4280 forint), mobiltelefonról 14,99 dollár (5350 forint) lesz.

Ehhez azonban nemcsak pénzre, de valamifajta államilag kiállított igazolványra is szükségünk lesz, hogy igazolni tudjuk személyazonosságunkat a Facebook felé.

A fizetős Facebook és Instagram a szakemberek várakozásai szerint ugyan hozhat valamekkora extra bevételt az oldalak számára, ám a pénzügyi gondokat egymagában semmiképpen nem tudja megoldani. A valós eredményekre azonban egy ideig még bizonyosan várnunk kell – a Facebook fizetős szolgáltatása ugyanis még nagyon csekély réteg számára érhető csak el.

További részletek ide kattintva olvashatók.