Ők a leghosszabb ideje adóval tartozók az országban

NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelület, NAV ADÓ, Adó, pénz, bevétel, e-bevallás, ügyfélkapu, ügyfél, bevallás,
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) frissítette a 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek (és egyéni vállalkozók) listáját. Frissült az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó nem magánszemély adózók listája is.
Vágólapra másolva!

A NAV közzétette mindkét frissítés (itt a magánszemélyes, itt pedig a nem magánszemélyes) a 2022. március 31-i állapotokat tükrözi.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

A NAV közlése szerint e nyilvántartások azon adat(ok) kivételével minősül közhitelesnek, amely adato(ka)t jogszabály más nyilvántartás részeként közhitelesnek minősít. Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 125. § (3) bekezdése alapján az adóhatósági nyilvántartás közhitelessége alapján az ellenkező bizonyításig vélelmezni kell annak jóhiszeműségét, aki az adóhatósági nyilvántartásban szereplő adatokban bízva szerez jogot. Az ellenkező bizonyításig az adóhatósági nyilvántartásba bejegyzett adatról vélelmezni kell, hogy az fennáll, és az adóhatósági nyilvántartásból törölt adatról vélelmezni kell, hogy nem áll fenn.

A magánszemélyeket és egyéni vállalkozókat felsoroló listán 2463 név szerepel (10 millió forint feletti összeggel tartozók), míg a nem magánszemélyes listán 1597 szervezet adatai találhatók (100 millió forint feletti összeggel tartozók).