Méregdrága hajós kalandtúrákat szervez a Disney a világ legizgalmasabb részeire

antarktisz
Adélie-pingvinek az Antarktiszon
Vágólapra másolva!
A Disney nemrég bejelentette be, hogy hajóutakat szervez a Déli-sarkvidékre és a Galápagos-szigetekre. Az első antarktiszi túra már ebben az évben elindul, míg a Galápagos-szigetekre a terv szerint 2022-től lehet majd menni a vállalattal. De mégis mennyibe kerül mindez?
Vágólapra másolva!

A cég friss bejelentésével kiegészíti a már eddig is létező hajótúráit. A társaság eddig ugyanis a Disney Cruise Line vakációs programot és egy európai folyami hajótúrát kínált az érdeklődőknek – írja a CNBC.

Egy életre szóló kaland

Idén azonban egy igen izgalmas lehetőségre lehet befizetni, ami azt sejteti, a vállalatot nem különösebben foglalkoztatja a koronavírus-járvány, vagy csak nagyon bízik abba, hogy nagyjából egy év múlva már bizonyosan maga mögött hagyta a világ.

A 12 napos antarktiszi hajóút ugyanis 16 helyszínen áll meg, beleértve Patagóniát, a Drake-átjárót, valamint az Antarktiszi-félszigetet.

A túra Argentínában indul. Az utazók egy éjszakát töltenek el Buenos Airesben, majd átrepülnek Ushuaia városába, amely a világ legdélebbi települése. Innen vonattal, illetve katamaránon jutnak el a patagóniai Tierra del Fuego nemzeti parkba.

Pingvineket is lehet majd nézni az Antarktiszon a Disney-vel Forrás: slowmotiongli/Shutterstock

Amint pedig felszálltak a francia Ponant által üzemeltett hajóra, átkelnek a Drake-átjárón, hogy aztán elérjék az Antarktiszi-félszigetet.

Ez az átkelés azonban már önmagában igen kalandos, tekintve hogy az időjáráson múlik, mennyire lesz sima az út – a skála a "szörnyűtől" a "nagyon simáig" terjedhet.

Mint a legtöbb Disney-túra, természetesen ez is gyerekes családoknak szól, annyi kikötéssel, csak az idősebb gyerekek vehetnek részt rajta. A vállalat legalább 12 évesek gyerekekkel ajánlja a túrát, azonban 10 év alattiak egyáltalán nem is vehetnek részt rajta. A Disney utóbbi döntését nemcsak a túra hosszával, de az időjárási feltételekkel és a szükséges fizikai aktivitással is indokolta.

Mire lehet számítani?

A túra leírásából az derül ki, hogy amennyiben az időjárás engedi, az utazóknak napi két túra indul. Ez olyan programokat foglal magában, mint a kajakozás, kirándulás az Antarktisz partjainál, kardszárnyú delfinek megfigyelése, valamint séta a kontinens pingvin-kolóniához.

Az eddigi hajótúrák mellett most két új különleges programot kínál a Disney Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ron Sachs

A hajóra visszatérve a cég moziesteket kínál a gyerekeknek és koktélkészítő órákat a felnőtteknek. Emellett a még workshopokat is rendeznek, ahol különböző szakemberek és fotósok beszélnek majd.

A francia üzemeltetésű Le Boreal hajó két étteremmel rendelkezik, de van benne fűtött sósvizes medence és spa is.

A 142 méter hosszú hajó 264 vendéget és 140 fős személyzetet képes befogadni. A túra során egyébként vízálló parkákat és gumicsizmákat is adnak a vendégeknek.

Mennyibe kerül mindez?

El is érkeztünk a legérdekesebb kérdéshez, hogy mégis mennyibe kerül mindez. A decemberi antarktiszi túra kezdőára 11.500 dollár (kb. 3,5 millió forint) a gyerekeknek és 12.800 dollár (kb. 3,8 millió forint) a felnőtteknek egy 18,5 négyzetméteres „deluxe kabinért", privát terasszal.

Lehet azonban lakosztályt is igényelni, ennek ára viszont már közel 27.500 dollár (kb. 8,2 millió forint) felnőtt vendégenként.

A Buenos Airesből induló repülőút költségei nincsenek benne az árban.

A 2022. január 30-án induló második túra ára egyébként valamivel olcsóbb, a felnőtt díj arra már 11 200 dollárnál (kb. 3,3 millió forint) kezdődik.

A Galápagos-szigetek

Ha viszont valaki nem szereti a hideget, viszont szeretne a Disney-vel egzotikus utazásra indulni, annak érdemes várnia 2022 elejéig. A jövő év február 9-én indul ugyanis az első Disney-utazás a Galápagos-szigetekre.

Jövőre már a Galápagos-szigetekre is el lehet jutni a Disney-vel Forrás: hemis.fr/BRUSINI Aurélien / hemis.fr/Brusini Aurélien / Hemis.Fr

Az első, kilenc napos túra során a látogatók például könnyűbúvárkodhatnak, de szakértők vezetésével túrázhatnak is a szigeten.

Az árak itt ráadásul jóval olcsóbbak, mint az antarktiszi túránál. Azok, akik április 11-ig lefoglalják az utat, kedvezményben részesülnek.

A gyerekek számára a díj 5.600 dollártól (kb. 1,6 millió forint), a felnőttek számára pedig 6.300 dollártól (kb. 1,9 millió forint) indul.

A foglalások mindkét programra január 22-én kezdődnek, de a korábbi túrák résztvevői és az egyes Disney-klubtagok már január 19-én regisztrálhattak a programokra.