Kilőtt a világ legnagyobb gumikesztyűgyártójának negyedéves nyeresége

woman makes cleaning Beautiful Chores Stereotypical Housewife Girls Women Females Protective Glove Maid Polishing Domestic Life Housework Cute Dusting Young Adult Smiling Working Washing Cleaning Hygiene Learning Fun Beauty Caucasian Ethnicity One Person
Beautiful young woman makes cleaning the house. Girl rubs dust.
Vágólapra másolva!
Hússzorosára emelkedett a gumikesztyűket gyártó malajziai Top Glove Corp. vállalat nyeresége pénzügyi éve első negyedévében a koronavírus-járvány miatt megnövekedett keresletnek és megemelkedett áraknak köszönhetően.
Vágólapra másolva!

A szeptember-novemberi periódusban, a 2021-es pénzügyi év első negyedévében a világ legnagyobb gumikesztyű gyártó vállalatának nettó nyeresége az egy évvel korábbihoz képest 2030 százalékkal 2,38 milliárd ringgitre (585 millió dollár) emelkedett 111,4 millió ringgitről.

A cég ügyvezető igazgatója, Lee Kim Meow várakozásai szerint a gumikesztyű-kereslet a folyó pénzügyi évben 20 százalékkal,

a következő pénzügyi évben pedig további 25 százalékkal emelkedik, majd a rákövetkező évben - amit már "járvány utáni" évnek nevezett - újabb 15 százalékkal emelkedik.

A cég vezetője elmondta, hogy a nagy kereslet miatt az idén jelentősen megemelkedett a megrendelések teljesítésének átfutási ideje, egyes esetekben 510 napba is telhet. Jelezte egyúttal, hogy az elkövetkező három évben kínálati hiányra lehet számítani a globális gumikesztyű piacon.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Choreograph/Yuganov Konstantin

A Top Glove az elmúlt hónapban számos üzemének átmeneti bezárására kényszerült, mivel több mint 5 ezer alkalmazottja bizonyult pozitívnak a Covid-teszten. Az üzemleállások a folyó pénzügyi évben a termelést és a szállításokat 4 százalékkal vethetik vissza a cég vezetőjének becslése szerint.

A cég részvénye 3,8 százalékkal gyengült szerdán, mivel a negyedéves nyereség elmaradt kissé a piaci várakozásoktól. A részvény árfolyama azonban a naptári év eleje óta már 335 százalékkal emelkedett.