Létrejön a világ tizedik legnagyobb légitársasága

5 legdrágább légitársaság – galéria, Korean Air
4, Korean Air
Vágólapra másolva!
A Korean Air Lines hétfőn jelentette be, hogy 1,6 milliárd dollárért felvásárolja az Asiana Airlinest. Az ügylettel létrejön a világ tizedik legnagyobb utasszállító flottája.
Vágólapra másolva!

A polgári légiközlekedés az egyike azon szektoroknak, amelyet a leginkább sújtott a koronavírus-járvány, ezért a mostanihoz hasonló felvásárlásokra a következő időszakban is lehet számítani.

Az Asiana Airlines rendkívül nehéz pénzügyi helyzetbe került az utasok hiánya miatt és ez áll a hátterében annak, hogy eladták a vállalatot a Korean Air Lines-nak.

Cho Won-tae, a Korean Air igazgatója a felvásárlással kapcsolatban elmondta, hogy a légitársaság szeretne segíteni a rossz helyzetben lévő piaci szereplőhon annak érdekében, hogy ne az állami tőkeinjekción múljon a fennmaradásuk. Hozzátette, hogy a munkahelyek megtartása és a dolgozók érdekei lesznek az első számú prioritás az akvizíció során.

Illusztráció Forrás: Wikimedia Commons/DUfmHKPL

A Korean Air jelenleg a világ 18. legnagyobb légitársaságának számít és az üzlet létrejöttét követően az Asiana többségi tulajdonosa lesz 63,9 százalékos részesedéssel.

Kim Sang-do. a dél-koreai agrár, infrastrukturális és közlekedési minisztérium polgárti légi közlekedésért felelős miniszterhelyettese szerint elkerülhetetlen volt, hogy az ország két legnagyobb légitársaságát integrálják, hiszen ezzel csökkenteni tudják a koronavírus-járvány által okozott negatív gazdasági hatásokat és mérséklik a pénzügyi veszteségeket.