Veszélyes hibát találtak a Boeing egy másik géptípusánál is

Boeing 777x, repülőgép
Vágólapra másolva!
Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) légialkalmassági hatósági utasítás adott ki, amelyből kiderült, hogy a Boeing 777-es gépek esetében a tartályban lévő üzemanyag szintjét rosszul mutatja a rendszer.
Vágólapra másolva!

Az airportal.hu számolt be arról, hogy újabb hibát fedezett fel az FAA a Boeingnél, ezúttal a 777-esek körében. A légalkalmassági direktíva szerint a repülőgépek rendszere néhány esetben nem megfelelően jelzi a tankolt kerozin, valamint a tartályban lévő üzemanyag mennyiségét,

ezért azt külön ellenőriznie kell majd a személyzetnek.

A Boeing arról számolt be, hogy már dolgoznak a probléma elhárításán és a hiba azokat a modelleket érinti, amelyek legalább százezer literes törzstartállyal rendelkeznek. Az FAA mindezt azután kezdte el vizsgálni, hogy több jelentésben is panaszkodtak a pilóták arra, hogy nem egyeznek az adatok az üzemanyagszint-jelező rendszer (FQIS) és a tartályautó által feltöltött között.

A Boeing 777x Forrás: Boeing

25 esetben már a repülés korai, a felszállást követő három órán belüli szakaszban érkezett hibajelzés.

Ezekből az esetekből 16 járat folyatta az utat, azonban 10-nek kitérőt kellett tenniük, mivel a pilóták úgy gondolták, hogy nincs elegendő üzemanyag a gépben a rendszer hibás jelzése miatt.