Ezek a fejlesztések már eljutottak a tengerentúlra

start up vállalkozás
http://www.dreamstime.com/stock-images-businessman-arranging-startup-blocks-desk-cropped-image-image46362784
Vágólapra másolva!
Öt magyar, korai fázisú vállalkozás mutatkozott be a New York-i Techweek fesztiválon és a kapcsolódó szakmai eseményeken a Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programja és a helyi Magyar Főkonzulátus segítségével. Az október 10-16. közötti eseménysorozaton közel 50 ezer innovációs területen dolgozó szakember és több mint 600 cég vett részt.
Vágólapra másolva!

A 2011 óta megrendezett Techweek az egyik legjelentősebb technológiai innovációra fókuszáló eseménysorozat az Egyesült Államokban, melynek egyik fő állomása a New York-i szakmai program. Az innovációs hét egyik csúcspontja a szakkiállítás volt, melyen közel 50 – többségében egyesült államokbeli - innovatív startup mutatkozott be a szakmai nagyközönségnek, illetve a jelenlévő újságíróknak, valamint egy

félmillió dollár fődíjazású startup versenyt is rendeztek.

Idén a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a New York-i Magyar Főkonzulátus közreműködésével öt magyar startup cég is részt vehetett a New York-i eseményen. A résztvevő magyar cégek változatos, széles iparági spektrumot lefedő megoldásokat mutattak be a rendezvényen:

Ötven, köztük 5 magyar startup mutatkozott be New York-ban Forrás: Andreypopov | Dreamstime.com

A SEON egy olyan online adatbiztonsági rendszert fejlesztett ki, mely

a netes vásárlások során szűri ki az esetleges csalásokat,

visszaéléseket, hiszen ezek egyre nagyobb problémát jelentenek az e-kereskedelem területén működő cégeknek.

A Reporter Community egy olyan közösségi platformot hozott létre, melyen

bárki megoszthatja és értékesítheti hírértékkel rendelkező fotóit

a médiumoknak és hírügynökségeknek.

A Brokerchooser az

online tőzsdei kereskedés terén képvisel innovációt,

hiszen a rendszer segítségével befektetők közvetlenül bízhatnak meg brókereket Európában.

Az Ozone Extrade egy olyan berendezést fejlesztett ki, mely

ózon segítségével sterilizál helyiségeket.

Az eszköz az egészségügyben, az élelmiszeriparban, az agráriumban, illetve lakossági felhasználási céllal is alkalmazható.

A Wearnotch egy olyan

szenzoros mozgás elemző applikáció,

melyet fizikoterapeuták használhatnak gyógyítási céllal, illetve sportolók vagy zenészek elemezhetik ki és fejleszthetik mozdulataikat.

Connecticut állam tárt karokkal várja a közép-európai cégeket

A Techweekhez kapcsolódóan a New York-i Magyar Főkonzulátus szakmai napot szervezett a connecticuti Qiunnipiac Egyetemmel közösen. A rendezvény során válaszokat kaphattak cégalapítási és vállalkozói vízumot érintő kérdésekre, megismerhették az egyetem innovációs központját, stratégiáját és Connecticut komplex programját, mellyel ösztönzik a közép-európai innovatív startupok tevékenységét az államban, a cégalapítástól kezdve az egyetemi együttműködéseken át a piacra jutásig. Az eseményen többek között a Cunnecticut Innovation befektetési alap is részt vett, mely 120 millió dollárnyi tőkével keresi a befektetési lehetőségeket startup projektekbe. Emellett a magyar startupok vállalkozásfejlesztési tréningeken, befektetési kapcsolatépítő eseményeken és kerekasztal-beszélgetéseken vehettek részt.