Három hónapos vészjelzés a részvényekre

tőzsde, részvénypiac, kereskedő, zuhanás, gazdaság
Augusztus 25-én 200 pontot esett a Dow Jones ipari mutatója
Vágólapra másolva!
A Goldman Sachs alulsúlyozásra minősítette le a globális részvényeket a következő három hónapra. A bank elsősorban a magas értékeltségekre, illetve a gyenge eredménynövekedésekre hivatkozott.
Vágólapra másolva!

A Goldman Sachs részvényekbe vetett bizalmát az sem erősítette, ahogy a befektetők a részvényekre, illetve más kockázatos eszközökre tekintenek – idézi a MarketWatch a bank jegyzetét.

A kockázati étvágy indikátor ugyanis a semleges szintek körül mozog, a pozitív lendület pedig elhalványult. Ez pedig arra utal, hogy sokkal jobb

makrogazdasági fundamentumokra vagy ösztönzőkre van szükség ahhoz, hogy fennmaradjon a rali

– mondják a banknál. Hozzáteszik, a növekedés felfutásának időre lehet szüksége.

Mindazonáltal a stratégák nem dobták be teljesen a törölközőt. A 12 hónapos részvénypiaci kilátások ugyanis már 1,3 százalékos hozamot vetítenek előre, semleges pozíció mellett, szemben a 3 hónapos távlatra várt mínusz 8,8 százalékos hozammal. A bank egyébként az 5 éves vállalati kötvényeket 3 és 12 hónapos távlatban egyaránt felülsúlyozta.

A Goldman egyébként még májusban csökkentette felülsúlyozásról semleges megítélésre a globális részvényeket, 12 hónapos időtartamra. Akkor a banknál azt mondták, itt az ideje nagyobb figyelmet szentelni a kötvényeknek és a nyersanyagoknak.