Tiborczéknak még várniuk kell a stadionra

ÉPÜLET Foglalkozás rendőr stadion SZEMÉLY Budapest, 2011. augusztus 21.
Rendőrök figyelik az OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Újpest FC – Diósgyőri VTK labdarúgó-mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest, 2011. augusztus 21. Rendőrök figyelik az OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Újpest FC – Diósgyőri VTK labdarúgó-mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Tiborcz István cége, az Elios Zrt. egyelőre nem kezdhetett neki a Szusza Ferenc Stadion pályavilágításának felújításába, mert a megrendelőtől nem tudta átvenni a munkaterületet.
Vágólapra másolva!

Az Elios nyerte az újpesti futballstadion pályavilágításához kapcsolódó munkákat: a Szusza Ferenc Stadion színes tévés közvetítésre alkalmas világításának rekonstrukciójára 109,9 millió forintot nyert Orbán Viktor miniszterelnök vejének cége.

Azonban a munkát nem tudta időben elkezdeni az Elios, mert a megrendelő (Nemzeti Sportközpontok) nem tudta átadni a munkaterületet a szerződéskötést (március 31.) követő két munkanapon belül, derült ki a Közbeszerzési Értesítőből.

Tiborcz cége a világítást újítaná fel Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Meg kell várniuk a bajnokság végét

Méghozzá az átadás a megrendelőtől „független külső akadály miatt” nem lehetséges. Ez a külső akadály annyit tesz, hogy az NB I-es Újpest FC a Megyeri úti stadionban játssza a hazai meccseit. Ezzel pedig, úgy tűnik, nem számoltak a tender kiírásakor.

A Közbeszerzési Értesítő szerint az utolsó labdarúgó-mérkőzés legkésőbb május 31-én lesz (a Kecskemétet fogadja az Újpest), így Tiborcz István cége – az akadály elhárulása után – június 1-jén már dolgozhat is a világításon.

Tiborcz a tatabányai stadionba is fényt visz

Nem csak Újpesten nyert focis tendert az Elios: az április 17-i Közbeszerzési Értesítőben jelent meg, hogy egy konzorcium tagjaként Tiborcz István cége 230 millió forintért nyerte el a tatabányai Grosics Gyula Stadion pályavilágításának kialakítását. A konzorcium tagjai az Elios mellett a Roneko Kft. és a Pharos '95 Kft.

Tiborcz cége jól áll a tendereken Forrás: Facebook / Orbán Viktor

Elég jól megy az Elios szekere

Mint arról márciusban beszámoltunk, félmilliárd forintért szerel fel több ezer LED-es fényforrást a miniszterelnök vejének cége Vácon, így az Elios tovább folytatja sikerszériáját az uniós támogatású közvilágítás-rekonstrukciós beruházások terén.

Áprilisban is szépen szállítja a közbeszerzési győzelmeket az Elios: megnyerte a közvilágítás korszerűsítésére kiírt gyáli tendert, így az uniós forrásból megvalósuló fejlesztést nettó 193,6 millió forintért végezheti a cég. Tiborcz cége 37,4 millió forintért – szintén uniós forrásból – Alsópáhokon is felújítja a közvilágítást.

Az Elios 2014-ben már 4,69 milliárd forintot nyert el a különböző tendereken az előző évi 654 millióval szemben. Tavaly mindössze egyetlen olyan közbeszerzés volt, ahol konzorcium tagjaként nyerte meg a pályázati kiírást (195,6 millió forint értékben), az összes többin egyedül szerepelt. 2015 nagyon erősen indult Tiborcz István cégének: eddig 2,81 milliárd forintot nyert a Közbeszerzési Értesítő szerint.