Ismét reklámok miatt bírságolt a GVH

Gazdasági versenyhivatal, GVH
Gazdasági Versenyhivatal (GVH).
Vágólapra másolva!
A Gazdasági Versenyhivatal 1,6 millió forint bírságot szabott ki a Dr. Fachet Egészségügyi és Szolgáltató Kft.-re, mivel a cég a GVH megítélése szerint jogsértően reklámozta Immunforte Basic és az Immunforte C+R étrend-kiegészítő termékeit.
Vágólapra másolva!

A versenyhatóság megállapította, hogy a Dr. Fachet az étrend-kiegészítőket – az élelmiszerekre vonatkozó ágazati előírások ellenére – betegség megelőzésére, gyógyítására vonatkozó állításokkal népszerűsítette.

A GVH a bírság mértékének meghatározásakor a Dr. Fachet Immunforte Basic és az Immunforte C+R étrend-kiegészítő termékeinek a vizsgált – 2013 januárja és 2014 augusztusa közötti – időszakra vonatkozó árbevétele összegéből indult ki a közlemény szerint.

Megtévesztő reklámok sora

Márciusban szintén megtévesztő hirdetések miatt bírságolt a GVH: a Phytotec cég jogsértően reklámozta egyik termékét, mert a vény nélkül kapható gyógyszert nem az alkalmazási előírás alapján mutatta be, és valótlan információt jelenített meg a tabletta összetevőiről. Februárban a Labornite Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t bírságolták meg, mert gyógyhatásúnak beállítva reklámozott egy tisztított ivóvízet.