Nyolc évet is kaphat a Kincsem Parkban gyújtogató

Az első versenyét megnyerő Opium Bulletet, Overdose féltestvérét felvezetik a győztesek körében a célbaérkezés után a Blaskovich Ernő emlékversenyen a Kincsem Park galopp versenynapján
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek egy 44 éves férfi ellen, aki tavaly októberben szándékosan tüzet okozott a Kincsem Lovasparkban. A férfi akár 8 évet is kaphat.
Vágólapra másolva!

Részeg volt

A férfi tavaly októberben a budapesti Kincsem Lovasparkban súlyosan ittas állapotban, egy öngyújtóval meggyújtotta az egyik istálló közelében lévő szalmabálát. A szalma azonnal égni kezdett, majd másodperceken belül embermagasságú lángcsóva csapott fel, a tűz pedig rövid idő alatt a közeli szalmabálákra, valamint a mellettük álló istálló tetőszerkezetére is átterjedt.

A tüzet a lovaspark területén tartózkodók közül többen észrevették, és azonnal oltani kezdték, miközben értesítették a tűzoltóságot. A vádlott a gyújtogatás után megpróbált elmenekülni, de a kiérkező rendőrök még a helyszín közelében elfogták.

Kincsem Park. Forrás: MTI/Beliczay László

A tűzoltók a tűz továbbterjedését a lángoló istálló tetőszerkezetének megbontásával megakadályozták, ezért az istállóban lévő több milliót érő lovak nem sérültek meg. A vádlott a szándékos gyújtogatással több, mint másfél millió forint kárt okozott. Az ügyészség a férfit közveszély okozás bűntettének kísérletével vádolja, ami kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.