Ragaszkodik a bébiételekhez a Nestlé

Vágólapra másolva!
Egyes híresztelések szerint egyes dél-amerikai eszközeinek értékesítésén dolgozik a világ legnagyobb élelmiszeripari cége, a Nestlé. A csokoládéiról elhíresült svájci vállalat jelenleg a Pfizer táplálékkiegészítő részlegének felvásárlása miatt kényszerül az eladásokra. A potenciális érdeklődők között található több élelmiszeripari cég, mint a Danone és a H.J. Heinz.
Vágólapra másolva!

Dél-amerikai eszközeinek értékesítésén dolgozik az elsősorban csokoládéiról híres svájci Nestlé, melyben a Rothschild bankház a partnere - írja a Bloomberg a tranzakcióhoz közel álló forrásokra hivatkozva. Elsősorban mexikói, venezuelai és kolumbiai elemeket érintene az értékesítés. A több mint 1 milliárd dollárra taksált vagyontól azért kell megválnia, hogy megkapja a versenyhivatali engedélyt a Pfizer táplálékiegészítő részlegének felvásárlásához.

Az ügylet egyelőre még igencsak gyerekcipőben jár az egyik forrás szerint, aki nem kívánta megnevezni a potenciális érdeklődőket. Más források szerint az eszközök iránt több élelmiszeripari csoport is érdeklődik, közöttük található a francia Danone és az amerikai H.J. Heinz is. A lista azonban itt még nem ér véget, ugyanis a gyógyszeripari Abbott Laboratories és a táplálékkiegészítőkkel foglalkozó Mead Johnson Nutrition is érdekelt a Grupo Lala SA mellett. Az ügylethez kötött cégek egyelőre még nem kommentálták a híreszteléseket a Bloomberg értesülése szerint.

A Pfizer üzletágáért a Nestlé a Danone-nal futott versenyt még tavaly, a francia élelmiszeripari óriás azonban alulmaradt 10 milliárd dolláros ajánlatával. A svájci cég végül 11,85 milliárd dollár fejében szerezte meg a kiszemelt egységet, aminek köszönhetően tovább erősítheti termékportfólióját a táplálékkiegészítők terén, beleértve a gyermek tápszereket is. Az akvirálandó egység bevételeinek 85 százaléka fejlődő országokból származik, melyek közül több piacon is gyorsan növekszik a népesség.

A Nestlé még december elején jelentette be, hogy a legtöbb hatóság már jóváhagyta a Pfizer egységének felvásárlását. Jelenleg még a kenyai, a dél-afrikai és öt latin-amerikai ország hatósága nem bólintott még rá az akvizícióra.

Nestlé (SIX Swiss Exchange)

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]