Bizarr dologgal készül a Delta következő adására a mesterséges intelligencia által fejlesztett műsorvezető, Bíró Ada

Bíró,Ada,Delta,Duna,mesterséges,intelligencia,műsor
Ő Bíró Ada
Vágólapra másolva!
Játékra hív a Delta. A tudományos-ismeretterjesztő sorozat következő része minden generáció számára élményt nyújtó társasjátékokat vonultat fel, Juhász Roland válogatott labdarúgó az egyik legmeghatározóbb emlékét idézi fel, Bíró Ada a Delta Hírekben érdekességekkel jelentkezik, és a gyermekek kedvelt játékából, a pitypangból készült receptekkel rukkol elő a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

Áprilisban keltett hatalmas szenzációt a Duna TV nagy bejelentése, miszerint mesterséges intelligencia által létrehozott műsorvezetőtársat kap a Delta műsorvezetője, Fejős Ádám, aki úgy fogalmazott, hogy ez a technológia egyedülálló, nem látni sok helyen hasonló megoldást a hírek világában. Az egyedülálló fejlesztés saját közösségi oldalt és nevet is kapott, így Bíró Adaként megtalálható a közösségi médiában. A műsorvezető egyre népszerűbb az emberek körében, most újabb nagy dobásra készül a Delta következő adására.

A Delta vasárnapi epizódjában a műsorvezető, Fejős Ádám egy válogatott labdarúgóval, egy társasjáték tervezővel és egy gyermekpszichológussal beszélget a játék és a játékosság különböző vetületeiről. Juhász Roland 95-szörös válogatott labdarúgó elmondja, hogy a magánéletében és a sportban is a fokozatosság elvét vallja. Emellett a nézők Győri Zoltántól megtudhatják, hogyan képes gyógyítani a jól megválasztott társasjáték, valamint megismerkedhetnek nulla szerencsefaktorú, kooperatív és konfrontatív játékokkal. Kiderül, miért nem jó a túl sok játék a gyerekszobában, és Bojti Andrea kifejti, mi jelenti a játékot az egyes életszakaszokban.

A vendégek elárulják, mi volt gyermekkoruk kedvenc játéka, és Fejős Ádám elmeséli, milyen emlékezetes filmélménye kötődik legkedvesebb figurájához. A műsor házigazdája új sportban, a vívásban próbálja ki magát a páston és jelmezt öltve a színpadon.

Bíró Ada, a hazai televíziózásban jelenleg egyedülálló, mesterséges intelligencia segítségével létrehozott képi és nyelvi modell a Delta Hírekben beszél a játékelméletről, a gyermekek kedvelt játékáról, a pitypangról, és a növény jótékony hatásairól számol be, valamint közösségi oldalán gyermekláncfű-receptekkel is találkozhatnak.

Bíró Ada, Delta, MI
Bíró Ada bizarr, pitypangos receptekkel készül a következő adásra
Fotó: MTVA

Bíró Adáról korábban a Magyar Televízió örökös tagja, Kudlik Júlia is megszólalt, érdekes véleményt fogalmazott meg a fejlesztésről.

Elérkeztünk a dehumanizáció korába, amelyben magát az embert akarják dehumanizálni és ezt a gépekre átültetni.

Így születik, talán már meg is született a a humanizált automatizáció, amelynek során az emberiség a nyakába vette a számítástechnika igáját, s ezzel megadta a lehetőséget az érzések és félreértések nélküli kommunikációnak. Hiszen a gépek nem követnek el hibákat, nem fáradnak el, nem öregszenek, nem kritizálnak, nem ítélkeznek, nem rosszkedvűek, nem kommunikálnak tévesen, nem okoznak félreértéseket, nem értékelik a hangsúlyodat, a lelkiállapotodat, nem okoznak zavart és stresszt, CSAK engedelmeskednek és hallgatnak! Lehet, hogy ilyen lesz a holnap embere?!" - tette fel a kérdést Kudlik.

Delta – vasárnaponként 16:10-től a Duna televízió műsorán.