Kiderült, hogy kik a legjobban kereső sorozatsztárok

teszt, jóbarátok
Vágólapra másolva!
A televízió- és streamingpiac versengésének köszönhetően a színészek egyre feljebb tudják tornázni a fizetésüket. Minél népszerűbb egy sorozat, annál több pénzt termel, amiből bőven jut a szereplőknek is.
Vágólapra másolva!

A hollywoodi filmeknél a férfi színészek dominálnak, legalábbis ami a fizetéseket illeti. A top tíz legtöbb pénzt kereső sztár férfi volt. A sorozatoknál ez másképp van.

Idén két színésznő lett a legjobban kereső sorozatszínész. A legjobban fizetett televíziós színészek ráadásul ugyanabban a műsorban szerepeltek.

Jennifer Aniston és Reese Witherspoon egyaránt kétmillió dollárt (737 millió forint) keresett epizódonként a 2019-ben debütált The Morning Show című műsorért.

A sorozat nagy siker volt az egész világon, de a magas fizetések még így is negatív visszhangot váltottak ki.

Witherspoon a The Hollywood Reporternek elmondta, hogy az NBA-játékosok sokkal több pénzt keresnek.

– mondta a színésznő.

Reese Witherspoon Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Columbia Pictures/Columbia Pictures

Tíz évvel ezelőtt Charlie Sheen volt a legnépszerűbb sorozatszínész

- ő 1,8 millió dollárt (663 millió forint) keresett részenként a két pasi és egy kicsi című komédiával.

Fénykorában a sorozat 14 millió nézőt vonzott epizódonként. Ahogy Sheen élete, az elválás is viharos volt, helyét Ashton Kutcher vette át, részenként 700 ezer dollárral - írta a Világgazdaság.

A Galaxis őrzőivel és a Jurassic Worlddel sztárrá váló Chris Pratt is nagyot szakított tavaly, A végső lista minden egyes részéért 1,4 millió dollárt (516 millió forint) keresett.

A sorozat nem döntögette a nézettségi csúcsokat, de Pratt továbbra is a legkeresettebb filmsztárok között van.

Chris Pratt Forrás: Honest Cooking

A Házi barkács című sorozat is inkább csak a tengerentúlon népszerű, de Tim Allen is megkéri az árát: epizódonként 1,25 milliót dollárt kapott (461 millió forint), ami őrületes összegnek számított akkoriban. Nemrég felvetődött a folytatás lehetősége.

Jerry Seinfield esetében meglepő, hogy nem szerepel feljebb a listán, és „csak" egymillió dollárt (369 millió forint) kapott a róla elnevezett sorozat epizódjaiért.

A Seinfeld mellett a másik legnépszerűbb sorozat a kilencvenes években a Jóbarátok volt. A vígjáték tíz évadot futott 1994 és 2004 között.

A színészek annyira népszerűek voltak, hogy epizódonként egymillió dollárt (369 millió forint) kértek – és meg is kapták.

A szereplőgárda népszerűsége annyira nem kopott meg, hogy felkérték őket, jöjjenek össze egy különleges alkalomra, ezzel nagyban segítve az HBO Max elindulását.

Jóbarátok című sorozat, csoportkép Fotó / GettyImages

(A címlapi kép illusztráció!)