Tilos lesz friss jogosítvánnyal erős autókat vezetni

Lamborghini Revuelto
Vágólapra másolva!
Hónapokon belül hatályba léphet Olaszországban az a jogszabály, amely korlátozza, hogy a kezdő sofőrök milyen autókat vezethetnek.
Vágólapra másolva!

A tervezet szerint a kezdő vezetők – mindazok, akik a vezetési jogosultságukat három éven belül szerezték meg – a jövőben nem vezethetnek nagy teljesítményű autót, így például sportkocsikat sem. Ez az olasz kormány egyik reakciója a júniusban Rómában bekövetkezett közúti tragédiát követően, amely valósággal sokkolta a közvéleményt.

Egy ismert fiatal youtuber Rómában egy Lamborghinivel botrányos közlekedési magatartást tanúsítva, más sofőrőket csúfolva, a megengedett sebességet jelentősen túllépve kezdett előzésbe, és összeütközött egy szemből érkező Smarttal. A kisautóban ülők közül egy ötéves kisfiú életét vesztette, négyéves kishúga, valamint az autót vezető édesanya súlyos sérülést szenvedtek.

A jövőre nézve az sem zárható ki, hogy további plusz elvárásokat, kötelezettségeket vezetnek be nagyteljesítményű autók vezetésével kapcsolatban azok számára is, akik a vezetés terén már nagyobb jártasságra tettek szert. Ez lehet akár egy extra tanfolyam vizsgakötelezettséggel vagy anélkül, illetve más hasonló megoldás - írta a Baleset-megelőzés.