Meglepő döntést jelentett be a Fiat, ilyet még nem tett egy autógyártó sem

Fiat
Vágólapra másolva!
Mostantól az egyik kedvelt színt örökre törlik a kínálatból.
Vágólapra másolva!
Ilyen színű 500-as már nem készül többé Forrás: Fiat

Mától

a Fiat leállítja a szürke autók gyártását.

A döntést azért hozták, hogy hangsúlyozzák a színek fontosságát az életben, megtestesítve az olasz életstílust és megerősítve a márka „dolce vita" hangulatát.

„Megszegtük a szabályokat: úgy döntöttünk, hogy leállítjuk a szürke Fiat autók gyártását. Ez kihívást és felfordulást jelent; az a cél, hogy tovább erősítsük a Fiat vezető szerepét az öröm, a színek és az optimizmus márkájaként. Olaszország a színek országa, és mától kezdve a Fiat autói is" – nyilatkozta Olivier Francois, a márka vezérigazgatója és a Stellantis globális marketingvezetője. „A Fiat arra szeretné inspirálni az embereket, hogy optimizmussal és pozitívan éljenek, és ez lesz az egyik küldetése az új Fiat 600e-nek is, a családok és barátok elektromos autójának, amelyet július 4-én mutatunk be" – tette hozzá.

Hivatalosan még nem mutatkozott be, de a Fiat 600e egy gyári videóban már szerepelt Forrás: Fiat

A Fiat jelenlegi palettája – Új 500, 500 Hybrid, 500X, Panda és Tipo – többféle színárnyalatban is elérhető: Fagylalt fehér, Szicília narancs, Paprika narancs, Passione piros, Blu Dipinto di Blu, Itália kék, Velence kék, Rugiada zöld, Erdő zöld, Rózsa arany és Cinema fekete.