Ekkora BMW még sosem volt: képeken az új X7

BMW X7
Vágólapra másolva!
A hétszemélyes SUV-ról hivatalos, de álcás fotók érkeztek.
Vágólapra másolva!
Forrás: BMW

A BMW egyesült államokbeli, Spartanburgben működő gyára december 19-én megkezdte az új X7 első előszériás modelljeinek legyártását. Mindez azt jelzi, hogy a 2018 végén debütáló óriás szabadidő-autó tesztelése hamarosan elkezdődik.

Forrás: BMW

A Spartanburgben készülő előszériás modellek a gyártósorokról egyenesen a típust fejlesztő tervezőmérnökökhöz gurulnak, akik a homologizációs és regisztrációs folyamatok után hónapokon át tartó, átfogó tesztelésnek vetik alá a technikát. A hosszú távú nyüstölést extrém körülmények közötti teljesítménypróba követi, amelynek keretein belül a mérnökök a Death Valley Nemzeti Park sivatagi hőségében és Skandinávia hóval, illetve jéggel borított lejtőin is vallatóra fogják a modellt.

Forrás: BMW

Az előszériás példányok részletes formanyelvét feltűnő mintázatú, álcázó karosszériafólia fedi el a kíváncsi szemek elől, de a kocsi kinézetéről jó támpontot ad a szeptemberben bemutatott X7 tanulmányautó.

Forrás: BMW

2016-ban a BMW spartanburgi gyárában rekordmennyiségű, több mint 411 000 darab autó készült, így az amerikai létesítmény a vállalatcsoport abszolút legnagyobb üzemévé léptette elő. Napi szinten körülbelül 1 400 darab BMW X3, BMW X4, BMW X5 és BMW X6 modell készül itt, amelyekhez 2018 végén csatlakozik az első BMW X7 is.