Levették a tetőt a kisebbik Smartról

Smart Fortwo kabrió
Vágólapra másolva!
Nyitott tetejű autókat elsősorban tavasszal vagy nyáron szokás bemutatni, de a Smart kabrió változatának bejelentése talán még időben jött.
Vágólapra másolva!
Forrás: Smart

Számos premier várható a Frakfurti Autókiállításon és most egy további újdonságról hullott le a lepel. Jön ugyanis a Smart ForTwo Cabrio is, amelynek nevéből nem nehéz kitatlálni, hogy a kétszemélyes miniautó nyitható tetejű változata. Az elődből is létezett ilyen, így csak idő kérdése volt, hogy elkészüljön az utód.

Forrás: Smart

A 2016 elejétől kapható apróság vászonteteje többfunkciós, hiszen első fokozatban csak a tető része csúszik hátra, ezzel egy méretes napfénytetőt helyettesít. A következő fokozatban már teljesen elhúzható a vászon, egészen a hátsó ajtóra, de a felső élen lévő műanyag spoiler, benne a harmadik féklámpával ilyenkor is kilátszik.

Forrás: Smart

Ezek után az ajtók felett lévő két tetőelemet kézzel kell kiszedni, és a csomagtérajtó belső felén kialakított tárolóba tenni. Természetesen ügyeltek rá, hogy a karosszéria merevsége és biztonsága ilyenkor is megmaradjon, így az ülések mögött egy vaskos bukókeret bújik meg, és pótlólagos merevítésekkel a gyártó állítása szerint a korábbi generációhoz képest 15 százalékkal növelték a torziós szilárdságot.

Forrás: Smart

Az elektromos mozgatású, háromféle színben tető teljes lenyitása csupán 12 másodpercig tart és akár távirányítással, az autón kívülről is elvégezhetjük a műveletet. Motorikusan nem különbözik a zárt változattól, így a kabrióhoz is a 71 lóerős egyliteres szívó vagy a 0,9 literes, 90 lóerős turbós benzines választható, mindkettőnél ötfokozatú kézi vagy duplakuplungos automatával.