Ötvenéves a Citroën DS

Vágólapra másolva!
Gyártásának húsz éve alatt eladott majdnem másfél millió példánnyal a Citroen DS, vagyis a Cápa máig minden idők egyik legsikeresebb modelljének számít.
Vágólapra másolva!

1955. október 6-án debütált a DS, ötven évvel ezelőtti bemutatása óta mind formai, mind műszaki újításai klasszikusnak és mérvadónak számítanak az autóiparban.

Bizonyára sokan emlékeznek például az autó korabeli reklámjára, amely a hidropneumatikus rugózást, és a változtatható hasmagasságot szemléltette. A nagy sebességgel haladó autó egyik kerekét egy pengével vágták ki, ám a kocsi rezdülés nélkül folytatta útját.

Ha nem is a reklámnak, de a DS újító szellemének és formájának köszönhette sikerességét, valamint az eladott 1,4 millió példányt.

A modell ötvenedik születésnapját egy DS-találkozóval ünneplik Párizsban október 6. és 9. között, a találkozó fénypontja a Champs-Elysées-n felvonuló ezer darab Citroën DS lesz.

A Citroën nem hagyja a nagy klasszikus szellemét elveszni, ugyanis a nemrégiben bemutatott, novemberben forgalomba kerülő C6 erősen emlékeztet a DS klasszikus formáira.