Szalayék megint kilencedikek

Vágólapra másolva!
Gyönyörű tájakon autózott a török Világkupa-futam mezőnye a hatodik napon. A Sivas és Ürgüp közötti szakaszon hegyeken, fenyveseken át vezetett az út, no és az elmaradhatatlan "kalapos" sziklák között, amelyek a cappadociai táj elengedhetetlen kellékei.
Vágólapra másolva!

Török-rali, a Vk 4. futama

Természetesen a versenyzőknek nem nagyon volt idejük a tájat nézegetni, hiszen a rendezők erre a napra is egy viszonylag hosszú (283,65 kilométeres) szelektív szakaszt jelöltek ki számukra. A Szalay Balázs, Tagai Róbert, Opel Frontera trió a kilencedik helyről rajtolt, és ezt a pozícióját sikerült is "átmentenie" péntekre. És ez még lehetett volna jobb is...

Az első száz kilométeren lendületesen autózott a magyar páros, a pilóta gyors ütemet diktált, és az Opel is jól bírta a strapát, pedig "kapott" rendesen. Nem sokkal a századik kilométer után egy kicsit elkeveredett a páros, de az irány végül is jó volt, mert amikor megfordultak, hogy korrigáljanak, jött szembe valaki, és ez meggyőzte őket, hogy mégis az első gondolat volt a jó. Ezzel a kis akcióval körülbelül öt percet veszítettek.

"Megfordultunk, de persze a korábban szembe jövő autó pilótája elénk került" - mondta Szalay. "Lassabb volt nálunk, és szerencsére viszonylag hamar sikerült is megelőznünk. A kis eltévedés nem zökkentett ki a ritmusból, a nagy tempó miatt néhányszor túlcsúsztunk a kanyarokon, de az minimális időveszteség. Tizenöt kilométerrel a cél előtt azonban rámentünk egy éles kőre, ami kivágta a hátsó kereket, úgyhogy megálltunk kicserélni, ami újabb négy-öt percnyi időveszteséget jelentett."

Szalay még hozzátette, a két apró kellemetlenség ellenére élvezte a napot, és ha mindegyik szakasz ilyen lett volna, hat órával beljebb lennének... Érdekesség egyébként, hogy ezen a napon ismét felkapaszkodtak a párosok körülbelül 2300 méter magasba, de ezt például az Opel motorja szinte egyáltalán nem érezte meg.

6. nap, Sivas-Ürgüp (össztáv: 392,64 km, ebből szelektív szakasz: 283,65 km), eredmények:

Autósok:
1. Jean-Louis Schlesser, Francois Borsotto (francia, Schlesser-Ford) 3:42:23 ó
2. de Villiers, Thorner (dél-afrikai, Volkswagen Touareg) + 4:34 p
3. Saby, Perin (francia, Volkswagen Touareg) + 5:30 p
... 9. Szalay Balázs, Tagai Róbert (magyar, Opel Frontera) + 38:49 p

Motorosok:
1. David Casteu (francia, KTM) 4:10:49 ó
2. Despres (francia, KTM) + 2:52 p
3. Gau (francia, KTM) + 10:31 p

Az összetett állása:

Autósok:
1. Bruno Saby, Michel Perin 17:11:06 ó
2. de Villiers, Thorner + 52 mp
3. Schlesser, Borsotto + 10:38 p
... 15. Szalay, Tagai + 8:34:50 ó

Motorosok:
1. Cyril Despres 18:52:31 ó
2. Casteu + 38:49 p
3. Gau + 1:02:36 ó

Következik: 7. (utolsó) nap, Ürgüp-Ankara (össztáv: 381,59 km, ebből szelektív szakasz: 156,31 km)