Nem szeretik az üzleti utakat az amerikai dolgozók

Vágólapra másolva!
Az amerikai munkavállalók kétharmada ódzkodik az üzleti utaktól, nem szereti, ha kizökkentik a napi kerékvágásból, ráadásul az utazás stresszel, nagyobb koncentrációval is jár. A túl sok utazás Magyarországon sem népszerű, a keresett szakemberek munkahelyválasztásánál a túlságosan sok időt felemésztő ingázás sokat nyom a latba.
Vágólapra másolva!

Az amerikai dolgozók nem szívesen töltik munkaidejüket kötelező üzleti utakkal. Az Association of Executive Search Consultants mintegy 500 munkavállaló körében végzett felmérése szerint a férfiak fele és a nők 67 százaléka ma már sokkal szívesebben látna munkarendjében kevesebb kötelező üzleti utat, mint akár 5 évvel ezelőtt - írja a CareerJournal.com internetes karriermagazin. A trendhez az üzleti utak mennyiségének növekedése is hozzájárul. Ezekből idén 1,6 százalékkal többre számíthatnak az érintettek - számol be a Travel Industry Association 70 ezer háztartásban végzett felmérése.

A hazai fejvadász szakma több képviselője is úgy látja: az álláskeresők körében nem népszerűek a sok üzleti úttal járó pozíciók, és a lakhelyüktől távol eső munkahelyek, így aztán nehéz betölteni a jól fizető hiányszakmákban a szabad pozíciókat. Az egyik hazai fejvadász cégnél arra is akadt példa: egy 3-4 éves tapasztalattal rendelkező mérnök bruttó 500-600 ezer forintos fizetéssel sem fogadta el a felkínált pozíciót, csak mert negyed óránál többet kellett volna utazni a munkahelyre.