Linkajánló

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

http://www.magfuzio.hu
A Magyar Euratom Fúziós Szövetség honlapja - ismeretterjesztés, oktatás, kapcsolódó információk, kislexikon stb. (magyar)

http://www.efda.org
Az Európai Fúziós Fejlesztési Együttműködés (European Fusion Development Agreement - EFDA) honlapja. A szervezet az európai fúziós kutatások, fejlesztés és tervezés koordinációját végzi. A résztvevő tagállamok linkjei között Magyarországra kattintva hazánk szerepvállalásáról olvashatunk. (angol)

http://www.jet.efda.org
Az EFDA-JET, a világ legnagyobb tokamak-kísérletének honlapja - kutatási eredmények, hírek, érdekességek, kiváló oktatási anyagok. (angol)

http://www.iter.org
Az ITER honlapja. Ha a franciaországi Cadarache mellett felépül, az ITER lesz a világ legnagyobb kísérleti fúziós reaktora. Az ITER lesz az utolsó lépés a fúziós energia ipari hasznosítása felé vezető, hosszú évtizedeken át tartó úton. A honlapon a hasonló projekteknél megszokott információrengetegben egy gazdag multimédia-tárat is találunk. (angol)

http://fire.pppl.gov
A legnagyobb fúziós gyűjtemény sok statisztikai adattal. (angol)

http://fusioned.gat.com
On-line oktatási segédlet fúziós témákhoz: amiről egy plazmafizikát oktató tanerő álmodik. (angol)

http://www.eh.gov.hu
A Magyar Energia Hivatal honlapja. Melyiket válasszuk: a villanyt vagy a gázt, esetleg a távhőt? Egy kattintás, és a szükséges információk birtokában máris dönthetünk. Az is itt kutakodjon, akit inkább a jövő energiapolitikája, az Európai Unió új energiastratégiája érdekel. (magyar)