Az egészséges barnuláshoz tiszta bőr kell

Vágólapra másolva!
Ahhoz, hogy szépen és egyenletesen barnuljunk le, szükségünk van a bőrünk előkészítésére: az alap, hogy elmegyünk a kozmetikushoz, a folytatás pedig, hogy egész nyáron védjük a bőrünket.
Vágólapra másolva!

Az alap: a nyarat kezdd azzal, hogy elmész a kozmetikushoz! Kérj tőle egy alapos tisztítást, és azt, hogy különféle értékes pakolásokkal pótolja a télen elvesztett vitaminokat. A bőröd meghálálja a törődést, meglátod! Amikor ezzel megvagy, már érdemes elkezdeni szépítkezni, és kipróbálni a különféle nyári színeket.

Mielőtt bármilyen sminket felvinnél az arcodra, alaposan tisztítsd meg tonikkal vagy tejjel, majd hidratáld, hiszen a legfontosabb, hogy az arcod - vagy az arra felvitt alapozó - egyenletes, tiszta hatást keltsen.

A nyári alapozó vagy púder kiválasztásakor a fő szempont, hogy tartalmazzon minimum 15 faktoros fényvédőt, hogy az arcunkat minden pillanatban védjük a káros napsugaraktól. Amennyiben nyáron nem használunk alapozót, válasszunk olyan hidratáló krémet, amely rendelkezik napvédő faktorral.

A száraz bőrűeknek a folyékony, vizes állagú alap a nyerő, a zsíros bőrre inkább púdert használjuk, míg kevert bőrre mindkettő megfelelő. A száraz bőrön kellemesebb érzés és szebben is mutat a vizes alapozó, amely folyamatosan táplál, a zsírosabb bőrön pedig jól érvényesül a porpúder harmonizáló hatása, amely megszünteti a felszín túlzott fényét.

Az idei nyár a pasztellszínekről szól

Bár nyáron a ruhatárunk egyik legfontosabb kiegészítője a napszemüveg, mégsem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a szem a lélek tükre, ezért hangsúlyozzuk!

Használhatsz fényes és matt szemhéjpúdert egyaránt.A három alapszín, a púderrózsaszín, vízzöld és a világosbarna. A világosbarna festékeket szinte minden szemhez ajánljuk, míg a rózsaszín és a zöld árnyalatai inkább a sötét tónusú szemeket hangsúlyozzák. Vigyázzunk, hogy ezek a színek inkább fátyolként keretezzék a szemünket, mintsem teljes valójukban üvöltsenek!

Ha ezzel megvagy, jöhet a szempilla, ami az igéző tekintet elengedhetetlen fegyvere. A spirálok választéka elképesztően széles: hosszíthatsz, dúsíthatsz és göndöríthetsz egyaránt. Ebben a te szavad a döntő, de a legfontosabb, hogy minél természetesebb hatást érj el.
A szájkontúr-ceruzádat dobd el!

Idén nyáron lehetsz akár merész is, a lényeg, hogy színezd a szád. Használd az ujjad! Ha sötétebb tónust választasz az ajkaidra, az inkább pirosas legyen, mintsem barnás. Egy élénk színű rúzzsal dobd fel az arcod, de figyelj arra, hogy a szád színe összhangban maradjon a szemhéjpúder színével.

Ha mégsem az élénk színvilág mellett döntesz, tarts ki továbbra is a száj- vagy a színezett fénynél. Pirosíts finoman, egyenletesen, lehetőleg rózsás árnyalattal. Törekedj a természetességre!