Tanulmány a tatai Vár felújítására

Vágólapra másolva!
Elkészült a tatai műemlékek felújítását tartalmazó megvalósíthatósági tanulmány, a készítők legalább ötmilliárd forintos pályázati pénzből szeretnék újjáéleszteni a barokk város történelmi épületeit - hangzott el a tervezetet bemutató sajtótájékoztatón Tatán.
Vágólapra másolva!

"A tanulmány elkészítésével a város időt nyer és a megfelelő pályázati ablakok megnyílására már kész tervekkel állhat elő" - mondta el a tervezet készítője, aki legalább ötmilliárd forintra becsülte a felújításokhoz szükséges összeget.

A megyei és a városi önkormányzat, valamint a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Műemlékek Állami Gondnoksága közös elhatározásra jutottak abban, hogy a történelmi városrészek rehabilitációjában kiemelt szerepet kap a Vár, az Eszterházy-kastély és az Angolpark felújítása.

Ezt az is indokolja, hogy a három helyszín közös történelme során az Eszterházyak alatt nyerte el végleges formáját - mondta el Bogdán Zsolt. A megyei közgyűlés alelnöke, Kerti Katalin hozzátette, a felújítást várhatóan a várral kezdenék. A rehabilitált épületeket a kulturális turizmus céljaira hasznosítanák.