50 milliárd forint Gyula fejlesztésére

Vágólapra másolva!
Gyula gyógyfürdő-fejlesztési programja bekerült az ország 10 kiemelt - zászlóshajó - projektje közé.
Vágólapra másolva!

"Gyula gyógyfürdő-fejlesztési programja bekerült az ország 10 kiemelt - zászlóshajó - projektje közé" - jelentette be kedden délután Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára, valamint Varga Zoltán, a békés megyei közgyűlés elnöke azon a közös sajtótájékoztatón, melyen a közel 50 millió forintos ráfordítással felújított Doboz-szanazugi Ifjúsági Táborban tartottak.

A 10 kiemelt "zászlóhajó" projektbe történő kerülés azt jelenti, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv forrásaiból eddig még álmodni sem mert minőségű és mennyiségű fejlesztés indulhat Gyulán és a térségben - forgalmazott az államtitkár, majd hozzátette: "a Dél-Alföld regionális operatív programja több mint 50 milliárd forintot fog kifejezetten turisztikai fejlesztésekre fordítani. Ebből kell, hogy jusson forrás az ifjúsági táborok, szálláshelyek minőségi fejlesztésére épp úgy, mint a kiemelt nagy programokra. A kettő együtt szolgálja a turisztika érdekeit."

"Minden autóút, repülőtér fejlesztés, vasúti korszerűsítő program egyben a turizmust is szolgálja. Minden a gazdaság versenyképességét, a kis- és középvállalkozók életképességét segítő fejlesztési forrás egyben nyitott lesz a turisztikai vállalkozások számára is. Ez a Dél-Alföldön is több ezer ember munkahelyét, biztos megélhetését szolgálja, az önkormányzatoknak pedig bevételi forrást jelenthet" - hangsúlyozta Ujhelyi István a Doboz-szanazugi Ifjúsági Táborban.