Veszélyes az internet a focirajongók számára

Vágólapra másolva!
A McAfee cég felmérésében riasztóan sok olyan, a csapatokkal illetve a játékosokkal kapcsolatos oldalt találtak, melyek reklám- vagy kémprogramot próbáltak telepíteni a látogató gépére.
Vágólapra másolva!

Ebben a 'versenyben' az angolai csapat vezet, a vizsgált kapcsolodó weblapok 24 százaléka tartalmazott valamilyen kártevőt. A felmérésben több mint négymillió olyan oldalt vizsgáltak meg, melyekről a csapatokhoz kapcsolódó képernyővédőt lehet letölteni.
Íme a legrizikósabb csapat-weblapok listája:
1) Angola - 24.0%
2) Brazília - 17.2%
3) Portugália - 16.2%
4) Argentina - 13.6%
5) USA - 13.0%
Nem csak a csapatok, maguk a játékosok is eszközei a világbajnokság népszerűségén lovagoló káros tartalmak terjedésének. Az arányok itt még riasztóbbak, hiszen majdnem minden második Lamával kapcsolatos oldal próbál még valamit ránksózni.
1) Lama (Angola) - 45.5%
2) Christian Lara (Ecuador) - 41.7%
2) Loco (Angola) - 41.7%
4) Roberto Carlos (Brazília) - 40.0%
5) Mateus (Angola) - 38.5%
A reklám- és kémprogramok készítői tudják, hogy hogyan használhatják ki az emberek esetenként vak rajongását anyagi javak szerzésére. Nincs ez máskülönben egyéb kártevő írókkal sem, hiszen számos a világbajnoksággal kapcsolatos levélben terjedő féregről tudunk.
Ettől persze még a Föld forog, a rajongók pedig böngésznek és leveleznek. Javaslatunk a bajok elkerülésére ugyanaz, mint mindig: Használjunk naprakész vírusvédelmet, személyi tűzfalat, telepítsük a fontos javításokat, de legfőképp olvassuk el, hogy mire kattintunk 'igen'-t.