Új változat a dupla optikás Kodak fényképezőből

Vágólapra másolva!
Újabb világelső terméket leplezett le a Kodak: a V610 az előző modellhez hasonlóan két optikával rendelkezik, egyediségét azonban a kategóriában elsőként elérhető tízszeres zoom adja. A tele tartomány kedvéért sajnos lemondtak a nagylátószögről, külalakját tekintve viszont maradt a retro design.
Vágólapra másolva!

Az év elején debütált Kodak EasyShare V570 után egy újabb különleges kamerát mutatott be a neves vállalat. Az előző típus az első dupla optikás digigép volt, a most ismertetett termék pedig ebben a méretben az eddigi legnagyobb zoomátfogást biztosítja. A Kodak V610 alapjaiban véve ugyanazt a két objektíves, retró stílusú, vékony házat kapta, a benne található két CCD azonban már egyaránt 6,1 megapixeles.

A képérzékelőkhöz a fényt ezúttal két darab Schneider-Kreuznach C-Variogon objektív juttatja, együttesen 38 - 380 milliméteres tartományt, vagyis tízszeres optikai átfogást nyújtva. Az új fényképezőt tehát valamelyest más rétegnek szánja a Kodak, hiszen a V570-es előnye vetélytársaival szemben éppen az volt, hogyan rendkívül nagy látószöget ad a 23 milliméteres gyújtótávolságú optikája. A Kodak V610 egyik lencséje 38 - 114, a másik pedig 130 - 380 milliméteres tartományban teszi lehetővé a fényképezést. A telefotózást kedvelőknek ez pozitív változásnak tűnhet, de sajnos az optikai képstabilizátorról ezúttal is megfeledkeztek a tervezők, így az újításnak valószínűleg több bemozdult kép lesz az eredménye.

A fényképezőgép hátoldalát valamelyest áttervezték, a kezelőfelület kényelmesebbnek látszik, és nőtt az LCD mérete is: most már 2,8 collos, felbontása változatlanul 230 ezer pixel. További fontos újítás a megnövelt érzékenység, melyet akár ISO 800-ra is lehet állítani, így rossz fényviszonyok között könnyebb vaku nélkül fotózni, és a bemozdulás esélye is csökken. Különleges tulajdonságként említhető a beépített, vezetékmentes kapcsolatot biztosító Bluetooth 2.0 EDR szabványú csatolófelület. A Kodak V610-el továbbra is lehet három képből panorámát készíteni, a boltok polcain pedig májustól jelenik meg, az USA-ban 450 dolláros áron, azaz átszámítva körülbelül 96 ezer forintért.