Gera Zoltán meglepné a törököket

Vágólapra másolva!
  Sokan bíznak abban, hogy hétvégén a magyar labdarúgó-válogatott Gera Zoltán vezérletével meglepetést szerez majd a törökök elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A játékos is optimista, bár elismeri, hogy a vendégek az esélyesebbek. A WBA magyar légiósa hétfőn csatlakozott a válogatott kerethez.
Vágólapra másolva!

- Milyen érzésekkel hagytad el Angliát?
- Jó hangulatban indultam útnak, hiszen szombaton remek győzelmet arattunk, tíz emberrel vertük 4-2-re a Leedset. Sajnos a hazaút nem egészen úgy történt, ahogy elterveztem. Törölték azt a járatot, amellyel jöttem volna, így meglehetősen hosszúra sikeredett a hazautazás. Reggel elindultam Birminghamből, órákat kellett a repülőtéren töltenem, és csak késő este 11 órára érkeztem meg Budapestre.

- Ilyen előjelek után mennyire vagy optimista a törökök elleni találkozó előtt?
- A török csapat szerintem jobb, mint a magyar, azaz a meccsnek ők az esélyesei. Ezzel együtt természetesen előfordulhat, hogy az esélytelenebb együttes nyer, azaz sikerül meglepetést okoznunk. Ez a célunk, és ha nagyon jól játszunk, nem követünk el hibákat, akkor sikerülhet is elérni ezt a célt. A törököknek nagyon jó játékosaik vannak, éppen ezért rendkívül nehéz dolgunk lesz, de szeretnénk minél jobb eredményt elérni.

- Hogy készültök a válogatottal a meccsre?
- Ugyanúgy, mint az előző mérkőzésekre, tehát Anglia, Ausztria, Norvégia vagy Bosznia-Hercegovina ellen. Mindenki megpróbálja a lehető legjobb állapotba hozni magát, de nem hiszem, hogy bármi különleges lenne a felkészülésünkben a korábbi mérkőzésekhez képest. Biztosan gyakorlunk majd egy-két speciális dolgot, ami a törökök várható taktikájára lehet válasz, de szerintem maradunk a sok passzos játék sulykolásánál, mert úgy tűnik, az lehet a megoldás a mostani válogatottunk számára.