Carrick mellett felépülőiben bízik a MU

Vágólapra másolva!
Nem állt meg az élet a labdarúgásban, lassan már a topligákban szereplő egyesületek is megkezdik a felkészülést a következő szezonra.
Vágólapra másolva!

Mostantól egészen a szezon kezdetéig igyekszünk nap mint nap beszámolni arról, hogy egy-egy sztárklubnál miként zajlik a felkészülési időszak - ma a Manchester United került sorra.

A Vörös Ördögök az előző szezonban megszerzett bajnoki ezüstnek köszönhetően selejtező nélkül kerültek a Bajnokok Ligája főtáblájára, és eddig a játékospiacon sem nagyon tevékenykedtek, a nyáron mégis nagyon sokat cikkeztek és beszéltek a klubról. Elsőként még a vébé előtt, Wayne Rooney sérülése miatt, a MU legnagyobb csillaga ugyanis nem teljesen egészségesen is ott volt az angolok keretében, pedig Sir Alex Ferguson mindent megtett annak érdekében, hogy a támadó kihagyja a tornát.

A világbajnokság alatt aztán Rooney tett arról, hogy a Manchester United megint középpontba kerüljön: a portugálok elleni negyeddöntőn ugyanis kiállították, sokak szerint azért is, mert klubtársa, Cristiano Ronaldo hatékonyan reklamált a bírónál. A szélső ezzel a húzásával nem növelte angliai népszerűségét, és ki is jelentette, hogy nem akar visszatérni az Old Traffordra, ami kapóra jött a Real Madrid egyik elnökjelöltjének, Villar Mirnek. Ő megválasztása esetén többek között Cristiano Ronaldót ígérte be a socióknak, de végül nem ő lett a prseidente, így a portugál futballista egyelőre maradt a MU-ban - bár a hírek szerint a Valencia CF is érdeklődik iránta.

A konkrét átigazolások kapcsán mindenki tisztában volt azzal, hogy a manchesteriek elsősorban egy védekező középpályást akarnak szerződtetni - az egykori csapatkapitány, Roy Keane pótlása ugyanis még mindig nem megoldott a csapaton belül. Kapcsolatba is hozták a klubot szinte mindegyik focistával, aki ezen a poszton a klasszisok között van, Javier Mascheranótól kezdve Mahamadou Diarrán keresztül Gennaro Gattusóig, de csak a napokban dőlt el, hogy a megoldás a Tottenham Hotspur labdarúgója, Michael Carrick lett. Érte 27 millió eurónak megfelelő összeget fizettek, miután a Spurs az első, szerényebb ajánlatra még nemet mondott. A MU azért is emelhette a tétet, mert időközben pénzhez jutott Ruud van Nistelrooy eladásából. A holland támadó még az előző szezon vége felé került fasírtba Ferguson mesterrel, és várható volt, hogy távozik, a kérdés csak az volt, hogy hová megy - végül a Real Madridban kötött ki.

Egyelőre több lényeges transzfer nem történt a klubnál, bár a drukkerek szerint a súlyos sérültek felépülése legalább olyan fontos, mint Carrick megvétele. Alan Smith, Ole-Gunnar Solskjaer és legfőképpen Paul Scholes ismét a csapat rendelkezésére áll, különösen utóbbi formája lehet biztató.

A gárda dél-afrikai túráján (amelyen a vébén szerepelt focisták még nem játszottak) az Orlando Piratest 4-0-ra verte a csapat, majd a Kaizer Chiefs ellen előbb 1-0-ra nyert, hogy aztán 0-0-s döntetlent érjen el. A Celtic FC elleni 3-0-s diadalból Scholes két találattal vette ki részét, majd a még mindig erősen tartalékos együttes 2-1-re kikapott a Preston North Endtől. A felkészülés során a csapat játszik még az FC Portóval (augusztus 4.), az Ajax Amsterdammal (augusztus 5.) és a Sevilla FC-vel (augusztus 12.) is, a bajnoki rajton pedig a Fulham FC-t fogadja.