Reggelig ünnepeltek a debreceniek

Vágólapra másolva!
A DVSC-AVE Ásványvíz csapata zsinórban második bajnoki címét szerezte meg szombaton este a magyar labdarúgó élvonalban, és a zuhogó eső sem tartotta távol a boldog szurkolókat attól, hogy alaposan megünnepeljék kedvenceik diadalát.
Vágólapra másolva!

Mivel az utolsó fordulóban nemcsak a debreceniek kezében volt az aranyéremhez vezető út kulcsa, ezért a hivatalos városi ceremónián, a Kossuth téren összegyűlt mintegy tízezres tömeg örömittas skandálásából kijutott az Újpestet 3-1-re legyőző FC Fehérvár együttesének is, ám a főszereplők természetesen a piros-fehér klub játékosai, vezetői voltak.

A bőséges égi áldás senkit sem zavart, a mámoros drukkerek torkából zúgtak a Hajrá Loki! és a Bajnokcsapat, bajnokcsapat! rigmusok, de az ünnepélyességet fokozandó elhangzott a Himnusz is. Egy parádés, mintegy húszperces tűzijáték is színesítette a programot, a tömeg folyamatosan énekelt, láthatóan mindenki roppant boldog volt.

A téren felállított színpadra aztán egyesével léptek fel a főszereplők, maguk a csapat játékosai, majd a vezetőség, végül a városi elöljárók is.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere köszöntötte az együttest, majd egy rövid áttekintést adott az elmúlt hét év eredményeiből. Beszéde végén kijelentette: jövőre meglesz a harmadik is! Szima Gábor, a hajdúsági klubot működtető DVSC Futball Szervező Rt. elnöke is úszott a boldogságban, és külön kiemelte a debreceni szurkolók hozzáállását, buzdítását. Arról is szót ejtett, hogy az idén talán kevesebben bíztak a DVSC végső sikerében, ám az együttes megmutatta, hogy valódi sportemberek alkotják, akik a külső nehézségek ellenére is a legjobbak tudtak lenni.

Supka Attila vezetőedző is mondott néhány szót, majd amikor Sándor Tamás, a Loki csapatkapitánya kitörő örömmel és büszkeséggel üdvözölte, hogy a zord időjárás ellenére is ilyen sokan összegyűltek a téren, talán még inkább emelkedett a hangulat.

A hivatalos ünnepség után a szurkolók nagy része nem hazafelé, hanem - ahogy ilyenkor dukál - egy-egy vendéglátóipari egység felé vette az irányt, és hajnalig, illetve reggelig mulatott, ünnepelve az újabb bajnoki címet, képzeletben pedig már felvázolva az Arsenal, a Liverpool vagy a Valencia elleni esetleges BL-meccsek koreográfiáját.