Datolyás-diós szelet

Vágólapra másolva!
Egyszerű, gyors és különleges sütemény, váratlan vendégeknek. A datolyát ma már a legtöbb szupermarketben lehet kapni, általában szárított formában, de időnként a friss gyümölcsöt is.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
10 dkg vaj, 20 dkg barnacukor, 2 db tojás, 1 evőkanál instant kávé, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg datolya, 10 dkg dió, 2 dl forró víz, 1 csipetnyi só

Elkészítése:
Tegyük egy keverőtálba a megolvasztott vajat, adjuk hozzá a cukrot, a tojásokat, az instant kávét, a lisztet, a sütőport és a sót, majd jól keverjük össze.

Adjuk hozzá a kis darabokra felvágott datolyát, és a durvára darált diót, majd öntsük hozzá a forró vizet is. Ezzel is dolgozzuk jól össze.

Kenjünk ki vajjal egy nagyjából 20x20 centiméter nagyságú tepsit, szórjuk meg liszttel, majd öntsük bele a masszát.

Egyengessük el a tetejét, majd forró sütőben 150-160 fokon süssük 30-40 percig. Mielőtt kivennénk, szúrjuk meg a fogvájóval, és ha nem ragad rá a tészta, nyugodtan kivehetjük.

Ha kissé kihűlt vágjuk szeletekre, tegyük egy nagy tányérra, és szórjuk meg porcukorral a tetejét.

(Kaldeneker György receptjei)