Citromfüves pesto eperhez

Vágólapra másolva!
A pesto általában sós-pikáns szósz, amelyet tészták vagy húsételek ízesítéséhez használhatunk fel. Szakácsunk, Kaldeneker György most egy új, édes pesto receptjét ismerteti, amellyel könnyen feldobhatjuk a gyümölcsös desszerteket.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 nagy csokor citromfű levél, 5 dkg pisztácia, 4 dkg színtelen marcipánmassza, 2 evőkanál mandulalikőr, fél citrom leve, 1 narancs leve

Elkészítése:
A citromfű levelet alaposan mossunk meg, majd csepegtessük le jól. Tegyük a leveleket egy gyorsvágó gépbe, adjunk hozzá a pisztáciát (nem sósat), az összemorzsolt marcipánmasszát, a likőrt, a citrom- és narancslevet. Az egészet a gyorsvágó géppel pürésítsük. Töltsük jól zárható kisebb befőttes üvegekbe, és a felesleget, amit nem használunk fel, azonnal tegyük mélyhűtőbe. Így tartósítószer nélkül is sokáig eltartható.

Megmosott és félbevágott epreket tegyünk egy üvegtálkába, szórjuk meg cukorral, majd egy evőkanálnyi édes pestóval csorgassuk meg.

Kiváló kiegészítője gyümölcsös desszerteknek, a kitálalt nyalánkságokat ezzel az édes szósszal csorgassuk meg.