Zöldcitromos fűszerkrém

Vágólapra másolva!
Az indiai konyha sokféle fűszerkrémet használ az ételek ízesítésére. Önmagában tömény, de ha sütés előtt bekenjük vele a hal- vagy hússzeleteket, egy új ízvilágot tudhatunk magunkénak.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál koriandermag, 1 evőkanál fekete mustármag, 1 teáskanál római köménymag, 2 darab friss zöld chili paprika, 2 darab piros chili paprika, 1 darab vöröshagyma, 2 evőkanál só, 20 dkg cukor, 4 evőkanál paradicsompüré, 3 dl fehér borecet, 8 darab zöldcitrom.

Öntsük az olajat egy serpenyőbe, majd tegyük bele a fűszermagokat. Hevítsük addig, amíg a magok táncolni nem kezdenek. Keverjük bele a vékony szeletekre vágott chilit, a vöröshagymát és a paradicsompürét, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a félbevágott és felszeletelt zöldcitromot és a többi alapanyagot is. Állandó kevergetés mellett, kis lángon, körülbelül 30 percig főzzük.

Ha elkészült, még forrón töltsük tisztára mosott kisméretű befőttes üvegekbe, azonnal zárjuk le, és fordítsuk fejre.

Használhatjuk rizses és tésztás ételek feljavítására, de a szendvicskrémeket is megbolondíthatjuk vele.