Figyelmeztetés a zsidózóknak - friss hírek

Vágólapra másolva!
Az adatvédelmi biztos szerint elszaporodtak a jogsértések a kormányellenes tiltakozások kapcsán. Hiller István, az MSZP pártelnöke megbeszélést kezdeményezett arról, mit tesznek majd a pártok a kampánycsend betartása érdekében. A Magyar Televízió közben közölte: polgári pert is indít székházának megrongálói ellen. A Kossuth téren nem engedtek Gyurcsány mellett felszólalni egy férfit, aki ezután dühében munkanélkülinek nevezte a tüntetőket, mire kikísérték a térről. Kövesse az eseményeket!
Vágólapra másolva!

13:45

Hiller István, az MSZP pártelnöke találkozót kezdeményezett a kampányok irányításáért felelős politikusok számára, hogy egyeztessenek arról: mit kívánnak tenni a pártok a kampánycsend betartása érdekében. Hiller levélben tájékoztatta erről a parlamenti pártok elnökeit, és közölte: a megbeszélésen az MSZP részéről Juhász Ferenc alelnök és Szigetvári Viktor kampányigazgató vesznek részt.

13:40

Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint az utóbbi napokban megszaporodtak a tüntetésekkel összefüggő jogsértő esetek, ezért felhívta a figyelmet, hogy a túlfűtött hangulat nem ad felhatalmazást a politikusoknak, szónokoknak sem, hogy mások jogait sértsék. Az ombudsman súlyosan jogsértőnek tartja, hogy a Kossuth téren a felszólalók által zsidónak tartott politikusok neveit olvasták fel. Az elmúlt napokban a Parlament előtti Kossuth téren, Árpád-sávos zászló alatt ötven, a felolvasók által zsidónak tartott politikus nevét olvasták fel - közölte az MTI. Az adatvédelmi biztoshoz beadvány érkezett azzal kapcsolatban is, hogy a tüntetések résztvevőit kamerával figyelik és listát készítenek az ott lévőkről, illetve vizsgálja a közérdekű adatok elhallgatása miatt kapott beadványt is. Utóbbi a hazugságos Gyurcsány-beszéd kapcsán.


13:11

Polgári pert is indít a múlt hétfői székház-ostrom során rombolók, fosztogatók ellen a Magyar Televízió (MTV) - értesült a közszolgálati médium vezetéséhez közel álló forrásból kedden az MTI. "A büntető eljárás folyamatában polgári jogi igényt is érvényesítünk" - mondta Holub Katalin, a televízió szóvivője is.

13:06

A Kossuth téri tüntetés biztonsági emberei, az úgynevezett nemzetőrök kísérték ki a térről kedden délben azt a középkorú férfit, aki először azt kérte, hogy hagyják Gyurcsány Ferenc mellett érvelni, majd amikor azt megtagadták tőle, kiabált a tüntetőkkel. Munkanélkülinek nevezte a téren lévő embereket, és felszólította őket, hogy inkább menjenek dolgozni, ahelyett, hogy tüntetnek.

A Kossuth téren jelenleg körülbelül százan vannak. Többen sajnálkozásukat fejezték ki az MTI tudósítójának, amiért ilyen kevesen jelentek meg. Délben a szónoklatok is elkezdődtek az előző napok gyakorlatának megfelelően. Ilyenkor azok beszélhetnek, akik feliratkoztak a szónoklistára.

A pódium elé egy füzetet helyeztek a tüntetők, amely az egyik szervező szerint már több mint háromezer nevet tartalmaz, azokét, akik egyetértenek Gyurcsány Ferenc lemondatásával. "Még legalább 2 millió név kellene" - mondta az egyik szervező.

[origo]/MTI