Eltemették az egyik tűzoltót

Vágólapra másolva!
Tűzoltói tiszteletadással vettek végső búcsút szombaton Reppman Károly tűzoltótól.
Vágólapra másolva!

Reppmann Károly tűzoltó hadnagyot családján, barátain kívül az ország különböző pontjairól érkezett több száz bajtársa kísérte el utolsó útjára szombaton a váli római katolikus temetőben. A 24 éves tűzoltó két társával együtt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pincéjében lévő lőtéren kedd este keletkezett tűz oltása közben vesztette életét.

Ravatalánál lerótta kegyeletét Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter, a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezérkara, Bende Péter fővárosi tűzoltó parancsnok is.

Az egyházi gyászszertartáson tűzoltók alkottak díszőrséget, ők vigyázták a hadnagy koporsóját. Egyikük piros bársonypárnán az elhunyt tűzoltó sisakját tartotta.

A gyászmise után Benda Péter méltatta az elhunyt érdemeit, kiemelve, hogy a tűzeseteknél tanúsított szakmai magatartásáért, bátorságáért többször elismerésben részesült. Amikor a hadnagy koporsóját örök nyugalomra helyezték, a temetőben és országszerte máshol is megszólaltak a tűzoltószirénák.