Kedden búcsúzik a nyár - időjárás

Vágólapra másolva!
Szerdától jelentősen változik időjárásunk, csapadékosabbra fordul az idő.
Vágólapra másolva!

Addig viszont még igazi nyári időjárásnak örülhetünk. Hétfőn is folytatódik az igazi indián nyár, kedvez az idő a kültéri programoknak. A csendes, közepesen felhős, frontmentes időjárás élettanilag nagyon kedvező. A hőmérséklet kora délutánra eléri a 22, 27 fokot. Hasonlóan szép lesz az idő kedden is, de délután nyugatról már megérkeznek a változást hozó felhők.

Hétfőn is nyáriasan szép lesz az idő. Délelőtt a hajnali pára, köd feloszlását követően több-kevesebb napsütésre, átmeneti felhősödésre számíthatunk. Gyorsan emelkedik a hőmérséklet. Délután változóan felhős, enyhe idő várható. Az élénkülő délnyugati szélben 22, 27 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Front nem lesz, élettanilag igen kedvező ez az időjárás. Nappal nyáriasan öltözhetünk, de estére már kell egy melegebb réteg ruha. Az autósok legyenek óvatosak a hajnali ködfoltokkal.
Kárpát-medence szerte a nyárias idő a jellemző.

Kedden elbúcsúzhatunk a nyártól. Napközben még nagyon kellemes, napos időnek örülhetünk, délkeleten a 30 fokot is megközelítheti a felmelegedés. A nyugatról érkező felhőkből estig még nem várható jelentős csapadék. Ezen a napon főleg a nyugaton élők igyekezzenek befejezni a kültéri munkáinkat, mert nagyobb csapadékhajlamú napok jönnek. A közelgő frontot megérzik az érzékenyebbek.

Szerdán megosztott lesz az ország időjárása. Délkeleten még pár órára kisüt a nap ott 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, közben nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és elszórtan eső, zápor, néhol zivatar várható. Nyugaton ugyanakkor a 20 fokot sem éri el a hőmérő higanyszála. Melegfront terheli szervezetünket.

Csütörtökön időnként erősen megnövekszik a felhőzet és elszórtan számíthatunk esőre, záporra. Az élénk északnyugati szélben visszaesik a felmelegedés, 17, 22 fok várható.

Péntektől felszakodozik a felhőzet, pár órára kisüt a nap, futó záporok alakulnak ki, hűvös lesz az idő.