Csodaszép vasárnap

Vágólapra másolva!
Vasárnap folytatódik a csodaszép őszi idő, bár a nagy napi hőingás a sivatagokra emlékeztet. Kevés felhőre, sok napsütésre készülhetünk. A meglehetősen hűvös reggelt követően rohamosan melegszik a levegő, napközben általában eléri a 25 fokot. Szabadtéri programokhoz jobb feltételeket el sem lehet képzelni. Hétfőn délelőtt folytatódik a napos idő, délután nyugaton már felhők jelennek meg. Ezt követően néhány napig változékonyabbá válik az idő.
Vágólapra másolva!

Nagy-Britanniában, Franciaországban és Spanyolország északi területein több középpontú ciklonrendszer okoz helyenként kiadós esőket. Ugyancsak csapadék és változékony időjárás jellemzi a Balkán keleti szélét. A kontinens legnagyobb részén azonban anticiklon helyezkedik el, melynek területén kevés a felhő. Németországban a párás, ködös reggeleket követően napközben néhol közel 30 fokig melegszik a levegő. Kelet-Európában a csípős, hideg reggeleket meleg nappalok követik.

Részletes időjárás

Vasárnap folytatódik a szép őszi idő. Felhő alig lesz az égen, ragyogó napsütésre számíthatunk. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 22, 26 fokot.

A száraz levegőn a mérsékelt felmelegedés mellett igen jó lehet a közérzetünk. A nagy napi hőingás kissé megterhelő. Rétegesen öltözködjünk! Dél körül a nyárias öltözet lesz a kényelmes, reggel és este azonban őszi ruhákra van szükségünk. Igazi kirándulóidőben lesz részünk. Érdemes kimozdulni és túrázni a szabadban és nagyokat sétálni! Nagyon szép az őszi táj! A pollenkoncentráció ugyan még rendkívül magas, de már egy lassú csökkenés kezdődött. A közlekedők kedvező időjárási feltételekre számíthatnak, az erős napsütés időnként zavarhat a látásban.

Hétfőn délelőtt zavartalan napsütésre, igazi "vénasszonyok nyarára" számíthatunk. Később a Dunántúlon felhősödés kezdődik, és ott elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. Megélénkül a délkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 26 fok között alakul.

Keddtől kissé változékonyabbra fordul időjárásunk. A napsütés mellett felhősebb időszakok is kialakulnak, elszórtan fordul elő eső, zápor. A hajnali lehűlés mérséklődik, ismét enyhébb hajnalok várhatók. Napközben továbbra is kellemes 20, 25 fok lesz a jellemző.

(ICI Interaktív Meteorológia)