Enyhe, de sokfelé csapadékos az idő

Vágólapra másolva!
A napközbeni csapadékos idő a következő órákban is folytatódik. Országszerte számíthatunk csapadékra, eső, záporeső, helyenként hevesebb zivatar is előfordulhat. Ugyanakkor a csapadék ellenére is szokatlanul enyhe marad az idő.
Vágólapra másolva!

A térségünkben található sekély ciklon intenzívebb csapadékzónája alakítja hazánk térségében az időjárást. A legtöbb csapadék kedden és éjszaka hullik. Szerencsére nálunk nem várható olyan ítéletidő, mint Németországban.

A kedd esti és éjszakai órákban továbbra is országszerte kell számítanunk esőre, záporra, helyenként, főleg északkeleten egy-egy hevesebb zivatargóc is kialakulhat.

A főváros térségét több zivatar is érintette a nap folyamán, erre a következő órákban is van némi esély. Mindenesetre eső, zápor nagy valószínűséggel várható.

Kedvező viszont, hogy a szeptember második feléhez viszonyítva kifejezetten enyhe marad az éjszaka, az esti 17, 21 fokos hőmérsékletek hajnalra is csak 11, 16 fokig süllyednek. A mérsékelt szél sem csökkenti jelentősen a hőérzetünket. Helyenként párásság kialakulhat.

A csapadékhajlam az éjszaka folyamán fokozatosan csökken, holnap a nyugat felől felszakadozó felhőzet között egyre többet süt ki a nap, eső napközben főleg keleten alakul ki. A hét végére pedig már nyárias idő várható.