Egy hétig felhőt sem látunk

Vágólapra másolva!
Jövő hét péntekig csapadékra nem számíthatunk. Vasárnap a hideg hajnalt csodaszép őszi nap követi. Felhőtlen marad az ég, a tiszta levegőn jó közérzet alakulhat ki. Az allergiások számára azonban a száraz idő a magas pollenkoncentráció miatt kevésbé örvendetes. Szabadtéri programot több napra előre is megtervezhetünk. Továbbra is a napsütés lesz a meghatározó egyre erősödő felmelegedéssel.
Vágólapra másolva!

A kontinens legnagyobb részének időjárását egy anticiklon határozza meg. Területén a leszálló, felhőoszlató légmozgások uralkodnak, és okoznak felhőtlen, napsütéses időjárást. Nyugat-Európában késő nyáriasan meleg az idő, ettől keletebbre kissé visszafogottabb a felmelegedés. Skandináviától keletre hűvös, őszi idő uralkodik. A mediterrán térségben kissé visszaesett a felmelegedés, időnként felhők is megjelennek az égen, sőt Ibériában zivatarok is előfordulnak.

Részletes időjárás

Vasárnap is szép őszi idő várható. A hideg hajnalt követően felhőtlen égre számíthatunk, zavartalan napsütés melegíti a levegőt. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 24 fok között alakul.

Fronthatás nincs. A szép őszi napsütés igen jó hatással van közérzetünkre. A rendkívül nagy napi hőingás azonban kissé kellemetlen lehet. Napközben nyáriasan öltözhetünk, de reggel és naplemente után az őszi ruhákra lesz szükségünk. A pollenkoncentráció rendkívül magas, különösen az erősen allergén parlagfű és üröm pollenje található meg a levegőben.

Szüreteléshez vasárnap is jók az adottságok. Ahol viszont még szükség van az érésre, ott jó hír, hogy a következő napokban napos és egyre melegedő időjárás gyorsítja a szőlő és egyéb őszi gyümölcs érését.

Hétfőn folytatódik a csendes, napsütéses őszi idő, erősödő felmelegedéssel. A mérsékelt keleties szélben 22, 25 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökig kellemes, csendes időjárásra számíthatunk sok napsütéssel. A hűvös hajnalokat napközben nyárias hőmérsékletek követik.

(ICI Interaktív Meteorológia)