Szeptemberben is lesz nyár

Vágólapra másolva!
Pénteken az őszi napok után igazán kellemes időben lesz részünk. A sok napsütésben országszerte 20 fok fölé melegszik a levegő. A délelőtt még élénk szél délutánra csillapodik. Naplemente után azonban gyorsan csökken a hőmérséklet, meglehetősen hűvös lesz az éjszaka. Napközben nyáriasan öltözhetünk, de reggel és este őszi ruháinkra is szükség lesz. A hétvégén napközben a 25 fokot is meghaladja a hőmérséklet.
Vágólapra másolva!

A markánsabb időjárási frontok átmenetileg visszahúzódtak a kontinens északi és keleti területeire. Közép-Európa felett egy anticiklon épül fel, melynek felhőoszlató hatására a napsütés a meghatározó a térségben, miközben egyre melegebb légtömegek érkeznek. A Földközi-tenger partvidékén mindenütt visszatért a nyár, Spanyolország déli területein a 40 fokot is megközelíti a hőmérséklet.

Szerdán az Alpokban sokfelé havazott, miközben Ibériában 43 fokos hőség is előfordult.

Részletes időjárás

Pénteken keleten is csökken a felhőzet, országszerte többórás napsütésben lesz részünk, melyet átmenetileg gomolyfelhők zavarhatnak. Az eleinte élénk északnyugati-nyugati szél fokozatosan mérséklődik. A hőmérséklet csúcsértéke általában meghaladja a 20 fokot, de naplemente után gyorsan hűl a levegő.

Nagyon szép, frontmentes időben lesz részünk. A sok napsütésben és a mérsékelten meleg időben energikusak, élénkek lehetünk. Kedélyállapotunk javul, mely immunrendszerünkre is pozitív kihatással van. Öltözzünk rétegesen! Reggel és naplemente után hűvös lesz az idő, de napközben órákon át a nyárias öltözet a megfelelő. Száraz utakra, kedvező közlekedési feltételekre számíthatunk. Kiránduláshoz, szabadtéri sportoláshoz, sétához optimális feltételek adottak.

Szombaton a hűvös hajnalt követően napsütéses, késő nyári időben lesz részünk. Legfeljebb északon növekszik meg időnként a felhőzet, és ott délután rövid zápor, zivatar kialakulhat. A mérsékelt délnyugati szélben 23, 28 fokra melegszik a levegő.

Vasárnap délelőtt változóan felhős lesz az ég, főként északkeleten alakulhat ki elszórtan eső, zápor, néhol zivatar. Délután a napsütés lesz túlsúlyban. Mérsékelt lesz a nyugati szél. 24, 29 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn nyári időben lesz részünk, keddtől átmenetileg változékonyra fordul az időjárás.

ICI Interaktív Meteorológia